Skocz do zawartości

[opinie] nazwa.pl

mp1

Rekomendowane odpowiedzi

transfer jest duzy, ale zanim sie strona wczyta to ci zdazy kawa ostygnac [druga oczywiscie, o pierwszej nie ma co wspominac]. mam strone na podobnym badziewiu w usa, zostawiam tylko jako miejsce do trzymania plikow do downloadu, choc jak sie skonczu okres umowy to papa

a i jeszcze jakos dziwnie normalnie mialem ponad 2tys uu dziennie a u nich spadlo do ok 1k. przenioslem na inny serwer i znowu grubo ponad 1k.

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

• Odpowiedzi 165
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

prawdopodobnie oddadzi ci kase tylko za niewykorzystany okres, choc teoretycznie moglbys sie klocic iz nie bylo podanych parametrow konta wiec chcesz calosc zwrotu. na koncie w usa po jednodniowym padzie napisali mi prosbe o nie podawanie ich do sadu i jako rekompensate 50 gb miesiecznie wiecej... no ale to jest polska

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

• 4 tygodnie później...

Cofam to co powiedziałem o hostingu w nazwa.pl.

Właśnie dostałem maila że z dniem 10 września zablokują mi konto jeśli nie usunę wadliwej aplikacji, która wczoraj generowała 172184 połączeń z bazą danych. Tą aplikacją jest osCommerce - odwiedza go 1000-2200 osób dziennie (max 14 tyś przeglądniętych stron). W poprzednich miesiącach znacznie więcej ludzi odwiedzało mój serwis i wtedy nie mieli pretensji. :(

I teraz nie wiem co robić. uciekać z nazwa.pl? Przenieść się na swój 'rezerwowy' serwer w usa? Szukać serwera w Polsce?

Też dziś dostałem maila że z dniem 10 września zablokują mi konto

jeśli nie usunę czegoś co generoje sporo połączeń z bazami danych.

Ale wiesz co? Raczej - sie poprawia nazwa, wscześnej wylaczali bezs uprzedzenia.

A generalnie - to są 3 bardzo dobre firmy - kei, home i nazwa.

Milano, luzik masz ze dali ci okres ochronny czyli do 10 września ;) Mi odrazu z dnia na dzień zablokowali konto. Mój serwis generował okolo 150k zapytań i w godzinach szczytu przekraczałem 10k na godzine.

Wtedy przeniosłem się na iq.pl i tam nikt mi nie robił problemów z powodu ilości zapytan, ale tak głupio się złozyło ze po 2 dniach domena dostała bana (najprawdopodobiniej z powodu przelinkowania i to nie z mojej winy xD) to i cały ruch się skończył wiec seriws wrobil na nazwa.pl bo ruch był tylk oz wp.pl :(

Ogólnie mi nazwa odpowiada moje konto jest na bardzo stabilnym serwerze wiec kilka małych serwisów spokojnie hostuje :(

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

ja tez sie przylacze do opinii ze nazwa.pl jest do xxxx. nie chce mi sie opisywac calej sytuacji ale na nazwie dzieja sie tajemnicze rzeczy z baza danych (i nie mowie tu o przekraczaniu limitu 10k na godzine)

zreszta kei tez nie polecam - tam co rpawda wszystko dziala ale baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo wolno

wlasnie testuje home

Firmy hostingowe oferują konta raczej dla stronek i stron, a nie na zaplecza pozycjonetów, jeżeli ktoś ma stronkę firmową może spokojnie brac w homie, w KEI czy też nazwie konto , jeżeli ktoś stawia zaplecze albo ma mega portale pozostaje tylko i wyłacznie dedyk.

I ta wypowiedz powinna byc przyklejona na wszystkich forach dot. hostingu... Po prostu - nic dodac, nic ujac ;)

Po prostu tani hosting. Zobacz nasze tanie serwery i oczywiście domeny.

Używam jednego serwera dedykowanego w nazwa.pl - jakość usług i poziom obsługi są bardzo dobre. Cena 1200zł miesiąc.

Jeden serwer pro - bez problemów chociaż dziennie jedynie kolo 600 uu.

Jaki serwer pro ? Nie mogę znaleźć takiej oferty w NEtArcie, tymbardziej za 1,2k/m...

Nasuwa mi się pytanie, używasz dedyka na 600uu/d ? ehehe

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Do póki nie wprowadzili limitu 10k połączeń na godzinę, ich serwery były najlepsze do generowania "unikalnego contentu", zablokowali mnie dopiero jak zacząłem zajeżdżać serwer na poziomie 750k połączeń do bazy i 10GB transferu, ale i na to był (chwilowy) sposób wystarczyło w katalogu podrzędnym dodać "allow from all" !!!

Poza tym nazwa.pl ma tą zaletę że jako nieliczni mają zainstalowany pakiet imagemagick - niech ktoś spróbuję zmniejszyć zdjęcie 10MPixeli przez GD !!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności