Skocz do zawartości

[opinie] nazwa.pl

mp1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 165
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
A dedyk za 1,2k hostuje 200 domen.

Ok, rozumiem, poprzedniego posta ciężko było zrozumieć.

Tak czy inaczej chłopie za 1,2k/m dedyk na 200 stronek to troche dużo płacisz...

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Musze takze ostrzec przed dzialaniem firmy, ktora lamie prawo i nieoficjalnie sie do tego przyznaje. O co chodzi? Chcialem dodac do danych bilingowych NIP, bo z jakiegos powodu nie zostal dodany przy rejestracji. Konsultanci kaza mi rejestrwac nowe konto. Zrobilbym to, ale boli mnie ze musze rejestrowac nowy login, a nie chce na sile czegos wymyslac, bo wiem ze za 10 minut go zapomne. W zwiazku z tym, przeslalem informacje, ze zgodnie z ustawa o ochronie danych osobowych, mam prawo do aktualizacji moich danych. Na to otrzymalem szablonowe odpowiedzi, ze mam zalozyc nowe konto.

Odpisalem, ze to nie NetArt ustala jakie prawo obowiazuje w Polsce, ale odpowiedz mnie lekko zgruzgotala:

Niestety nie, ponieważ mamy ustalone procedury których wynikające z

regulaminu który Pan akceptował podczas zamawiania domen i musimy się

trzymać ustalonych zasad o czym został Pan poinformowany. Nie ma

możliwości zmiany danych bez założenia nowego konta i przeniesienia

usług pomiędzy Panelami.

Wiec uwaga - regulamin, ktory jest niezgodny z prawem jest niewazny! Pani najwyrazniej nie wie, ze obowiazujace prawo jest silniejsze niz jakis regulamin i "procedury". To ja sobie pojde do sklepu, cos ukradne i powiem policji, ze "takie mam procedury, pocalujcie mnie w D***"? Oczywiscie nie bede sie bawil w dociekanie swoich praw, bo szkoda czasu. Niemniej, oczywiscie wydrukuje i zachowam te korespondencje tak na wszelki wypadek...

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Witam. Miałem podobny przypadek z nazwa.pl jak użytkownik "mp1" . Również zablokowali mi cały serwer (przekroczony wynik zapytań dla bazy).Było to wieczorem, wysłałem email więc myslę że do rana zrobią. Rano nic - blokada, więc dzwonię : admin mówi że to u mnie jest źle skonfigurowane. Więc za telefon do znajomego informatyka żeby sprawdził i okazuje się że spoko u nas, więc obydwaj wysyłamy emaile do działu obsługi. Znowu dzwonię po południu ten sam admin mówi że u nich ok. tylko że u mnie problem.Po kolejnym telefonie odebrał inny admin powiedziałem mu o co chodzi powiedział że musi zresetować statystyki. Wyobraźcie sobie że w 3 minuty było po problemie. Wniosek : jeżeli zadzwonicie już do nich to najlepiej żebyście od razu powiedzieli adminowi co ma zrobić wtedy będzie szybciej, gdyż nie wiadomo na kogo traficie. Pozatym serwer jest świetny.

• 10 miesięcy temu...

Buncol napisał:.

Powiem Ci, że na Active Pro wszystko działa zupełnie inaczej. Na zwykłym co chwila mi serwer padał (statystyki serwisu 10k uu/dzień), przeszedłem na Pro i problem minął.
Łącze mi odblokowali, bo wcześniej miałem przyblokowane i z bazami nie miałem problemu.

Opowiadasz głupoty limity są takie same kto Ci taki kit wcisnął.Jest wręcz przeciwnie.Miałem za mało miejsca na serwerze więc przeszedłem z active na active pro i się zaczeło.Forum jest na przemo chodzi trzy razy wolniej niż na active.Plików przybyło zaledwie 1GB.

Zobaczcie sami: www.se-tuning.pl.

@acik: modyfikacja przemo jest bardzo kiepska jak chodzi o wydajność więc co się dziwić... lepiej kupić IPB

ogólnie z tego co widzę to większość używała darmowego oprogramowania, które nie jest dostosowane do dużego obciążenia, jest to pewna cena za to, że każdy może je sobie zainstalować

piszecie, że 10000 zapytań na godzinę to niewiele, ale dobrze napisany serwis tą liczbę może ograniczyć praktycznie do kilkudziesięciu / kilkuset ( pomijam fora, gdzie będzie tego więcej ) dzięki użyciu odpowiedniego cache

można się przenosić z hostingu na hosting, ale w każdym prędzej czy później będą ograniczenia tego typu i bany się posypią

jedyne co było nie fajne to to, że nazwa.pl od razu blokowała konto, a nie wysłała informacji o zbytnim obciążeniu

denerwuje także fakt, że hostingi nie informują na stronach o limitach na kontach

Popularny wpis na php devblog: mod rewrite. Ranking systemów, czyli wybierz darmowy cms.

niektór informują ale co z tego jak i tak są one zawyżone i najczęściej w połowie wykozystania limitów mówią Ci dziękuję jako powód podając że im rzekomo pasmo zarzynasz, procesor, pamięć itp. Kiedyś już podawałem taki przykład. Admin pisze że mi moje skrypty obciążają 100% procka i oczywiście wypowiedzenie. Przenoszę te skrypty oraz inne z innego hostingu którego admin też sapał na serwer dedykowany i... Obciążenie procka 2% , pamięci też niewiele, load prawie 0. Więc sam widzisz jak to jest z tymi rzekomymi limitami.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Ludzie, czytacie te fora i niczego się nie uczycie.. nazwa i inne home'y nie są do stawiania kombajnów z przemasem.. to, że to kosztuje 5 dych plus VAT to nie oznacza, że nazwa będzie do was dopłacać, byście mieli radochę ze swojego forum.. to jest oferta dla firm, które wstawiają wizytówkę, zakładają 3 mejle i koniec.. a po roku (czy połowie roku) zabulą 3 stówy z hakiem "dla świętego spokoju" (bo pewnie - nazwa i jej Active'y działają nieźle, ale z wizytówkami, nie z kombajnami, które wysysają limity zapytań w pół godziny i strona wisi drugie pół godziny..)

A co do limitów, to przecież w nich też może być overselling, ba, mogą być wyssane totalnie z palca i w ogóle co innego mogą wam oferować - bo niby który polski sędzia skuma o co chodzi z tymi limitami, gdy zechcecie sprawdzić, czy rzeczywiście nazwa.pl się trzyma tego, co jest w ofercie?

gielo - no właśnie, heh

Tanie mięso psy jedzą.

Mało płacisz to się nie dziw.

Swoją drogą NetArt (nazwa.pl) też mnie wkurza. Tylko kiedy ludzie przekonają się, że mały inaczej traktuje klienta. Chyba wtedy jak molochy wykoszą konkurencję i przykręcą śrubę.

Nazwa mnie regularnie blokuje.

do tego kazali odskanowac dowod i wyslac im, ze ja to ja.

ale po tym jak kupilem serwerki w okolo 6-7 amerykanskich firmach, nazwa wyglada smiesznie ze swoimi blokadami limitami i cenami.

hostgator, hostnine, BLUEHOST, to rozumiem.

a do tego dedyk w ovh ( pusty prawie cholera stoi trzeci miesac:)

Tez mam z nazwą ciągłe problemy.

Stale blokują mi konto bo nie podoba im się Wordpress.

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności