Skocz do zawartości

[opinie] nazwa.pl

mp1

Rekomendowane odpowiedzi

Hostuje się u nich od 1.5 roku i aż nadto złych komentarzy o nich napisać nie mogę. Zablokowali mi raz domenę(nie serwer), kulturalnie zadzwonili - opisali problem dlaczego co i jak oraz wysłali maila z tym samym. Gorzej było z odblokowaniem bo trwało to 2 dni.

Drugi incydent to mulenie serwera. Po 2 tygodniach i dziesiątkach mailach typu "leo why?!" odpisali, przekroczone 40 połączeń http. Ok, powiedziałem i kupiłem drugi active, przeniosłem część serwisu i działa dalej.

Serwis notuje 16k odwiedzin dziennie, z czego 2 subdomeny to mocno obciążające serwer skrypty.

Kredyty mieszkaniowe

• Odpowiedzi 165
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Również jestem niezadowolony z usług nazwa. Utrzymuje tam forum, blokowali mi bazę z 10 razy, konto z 5.

Pierwszym powodem było rzekome rozsyłanie spamu, gdzie wysłałem jeden mailing, zaraz napisali na maila, żebym wyjasnił tą sprawę, więc piszę, ze w regulaminie jest jasno napisane "Rejestrując się wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych typu e-mail", odpisali mi na drugi dzień wieczorem, kazali mi pokazać regulamin, pytałem jak mogę pokazać regulamin skoro zablokowane konto mam, na drugi dzień udało mi się ich nakłonić aby mi konto odblokowali.

Druga sprawa to parametry, przesyłanie danych do bazy 10 GB to po prostu śmiech na sali, przy takich parametrach (active) 10 GB / 2000 GB limit bazy powinien być z 50-100 GB (dzienny) a nie 10.

Serwery przymulają, że szok, choć ostatnio się poprawiło. Na szczęście w przyszłym tygodniu przechodzę na dedyka.

Znam jeszcze przypadek, gdzie bezczelnie zablokowali znajomemu konto i kazali się wynieść, bez żadnych wcześniejszych powiadomień, nawet mu kopii bazy i plików nie chcieli udostępnić. Teraz to forum stoi na home.pl, liczba unikalnych wizyt wzrosła o 2 razy, a forum śmiga aż miło.

Stanowczo NIE polecam!

Jeżeli chodzi o mój serwis to:

vBulletin

7000-1000 uu dziennie

Znajomego

IP.Board

6000-8000 uu dziennie.

Ja pierdziele...

Druga sprawa to parametry, przesyłanie danych do bazy 10 GB to po prostu śmiech na sali, przy takich parametrach (active) 10 GB / 2000 GB limit bazy powinien być z 50-100 GB (dzienny) a nie 10.

Transfer masz 2000GB na rok? No to się ciesz, że masz 10GB dziennie, bo 2000 / 365 = 5,48 GB (dziennie)! Oczywiście kwestią do zastanowienia się jest powiązanie tych dwóch parametrów (bo chyba nie powinno być to bezpośrednio powiązane, skoro baza jest na localhoscie/serwerze w sieci nazwa.pl).

Serwery przymulają, że szok, choć ostatnio się poprawiło. Na szczęście w przyszłym tygodniu przechodzę na dedyka.

Jeśli utrzymują takich zamulaczy (jak Ty), to chyba nic w tym dziwnego?

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Stary, a kto pisze "przesyłanie danych do bazy 10 GB to po prostu śmiech na sali, przy takich parametrach (active) 10 GB / 2000 GB"? TY. Tłumacząc na polski: chcesz mieć 10GB transferu z/do bazy dziennie, jeśli masz 2000GB transferu rocznego (5,5 GB dziennie). Przyznaj, próbowałeś tego serwisu na innych hostingach dzielonych? A może sam nie przeczytałeś o limitach, które nazwa.pl jako jedna z nielicznych ma oficjalnie podane?

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Boż, chodzi mi o to, że 10 GB limit baz przy 2000 GB transferu rocznego to strasznie mało...

Mało ? Przecież Arek Ci wyliczył.. 2000GB transferu rocznie to 5,48 GB transferu dziennie na co przypada jeszcze 10GB przesłanych danych między skryptami a bazą danych. To jest cholernie dużo !

Nie, nie czytałem bo w regulaminie nic takiego nie było.

Ponieważ to jest w ofercie firmy, technologiach. Tutaj faktycznie trochę w niefortunnej lokalizacji jest to na stronie.. ale jest.

• 1 rok później...
  • 7 miesięcy temu...

No to się w końcu doczekano podwyższenia parametrów serwera active w nazwa.pl

Firma NetArt, właściciel serwisu nazwa.pl, zdecydował się na zwiększenie parametrów serwerów z serii Active. Od 27 maja 2010, Klienci firmy będą mogli korzystać z 25 GB powierzchni dyskowej serwerów Active oraz 50 GB hostingu ActivePro. Transfer w ramach obu usług został podniesiony do 5000 GB.

Nowe_parametry_serwerow_w_nazwapl-grafika3.jpg

Więcej na blogu nazwa.pl https://blog.nazwa.pl/

Pięknie tylko zauważyłem również w specyfikacji coś takiego:

Czas użycia systemu

Czas użycia systemu jest parametrem usługi serwera. Jest to suma czasu procesora użytego przez

wszystkie elementy usługi serwera takie jak: aplikacje WWW, bazy danych, poczta. Parametr ten

wynosi aż 2 000 000 sekund w trakcie trwania okresu abonamentowego.

Może ktoś to wyjaśnić?

Modlitwy - Najpiękniejsze modlitwy

Praga Południe i Praga Północ - Portal o warszawskiej Pradze

Zagadki logiczne

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności