Skocz do zawartości

Nowa strategia programu AdKontekst

Adkontekst

Rekomendowane odpowiedzi

nie sa, gemius dla nas wyciaga te dane z megapanelu uwzgledniajac ogladalnosc - chodzi o unique userow

Ciekawe, niestety nie mam aktualnych danych i nie mogę zaprzeczyć. Gemius jest jednak dla mnie wiarygodnym źródłem. Jeżeli już jesteśmy przy danych Gemius: Kiedy ostatnio były aktualizowane dane rankingu najpopularnijeszych stron, które są wyróżniane gwiazdką w wynikach wyszukiwarki? Przykład:

epuls.pl - 41 miejsce

programosy.pl - 220 miejsce

Oba serwisy korzystają z statystyk stat24.pl i programosy.pl są znacznie wyżej niż epuls.pl, który od kilku miesięcy traci użytkowników.

optymalizacja-com.png

No to jeżeli Jakubie jest jak piszesz to TYLKO się tym głośno chwalić !

Co do voucherów także popieram pomysł kolegów z pozoru przekazanie tych wirtualnych pieniędzy nie jest tak kosztowne a pozwala wielu sprawdzić produkt.

Zresztą :) Jakubie będę Was męczył w środę miedzy innymi na temat voucherów jak i wyszukiwarki.

Pozdrawiam

Mariusz

Ojaaa to ta wyszukiwarka jeszcze istnieje! Ale wrocily wspomnienia jak dobrych 10 lat temu chcialem dodac tam swoja stronke, czekalem ze 3 miesiace i pozniej w koncu admini dodali ja recznie. Nie no lezka sie zakrecila :yahoo:

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Prawda jest taka, że Wasz system dopasowywania reklam jest napisany chyba na kolanie. Przykład:

Tekst o antywirusach a reklamy:

Wakacje w Chorwacji

Stancje i pokoje

Sex-schop duży wybór

Tekst o biznes planach:

Wakacje Egipt

Reklama w netsprint

Komputer kieszonkowy

Hotel gdzieś tam

Weekend w Paryżu

Prestiżowe wakacje

No to wchodzimy na stronę typowo wakacyjną:

Hodowla kotów

Sporty zimowe

A może strona związana ze sportem?

gra RPG arena cośtam

Mamy kocięta

Proszę Was, olejcie ten system i użyjcie kanałów (po coś je wybieramy) do serwowania reklam. Jakie sobie wybierzemy takie będą, strony będą się ładować szybciej z reklamami.

Potrzebujesz pomysł na biznes? Zapraszam na największe forum biznesowe w Polsce!

Co? Obrobili Cię?

Tak. 2 razy...

Oczywiście zaraz zostanę zaatakowany przez fanatyków AS z zarzutami "Jak to? Na pewno nie przeczytałeś regulaminu! Oszukiwałeś!", ale przynajmniej ja sam wiem, że nie złamałem żadnych zasad. Niestety Google to jak dla mnie [ nierzetelni partnerzy ]. Inni może mieli więcej szczęścia...

Jak za pierwszym razem Cię wywalą to nie możesz się więcej rejestrować :)

A kto powiedzial, ze to bylo rejestrowane na mnie lub kogoś z rodziny? :)

za pierwszym razem pare razy kliknął Ale przecież za drugim juz nie oszukiwał !

rejestrował się raz na mamę raz na tatę

Wiedziałem, że tak będzie :) W szkolach coś źle uczą czytania ze zrozumieniem co widać po powyższych cytatach.

No to jeżeli Jakubie jest jak piszesz to TYLKO się tym głośno chwalić !

Co do voucherów także popieram pomysł kolegów z pozoru przekazanie tych wirtualnych pieniędzy nie jest tak kosztowne a pozwala wielu sprawdzić produkt.

co do zasiegu - od kilku dni reklamy adkontekst wyswietlaja sie takze w systemie Boksów Gazeta.pl - np tutaj:

https://praca.gazeta.pl/gazetapraca/0,0.html

to powinno jeszcze zwiekszyc zasieg :)

co do voucherow - dopóki kampanie Linków Sponsorowanych sa tworzone przy duzym udziale czynnika ludzkiego, to widze na to baardzo male szanse;

duzo bardziej do takich dzialan nadaja sie Boksy WP, ale to juz temat dla WP

• 2 tygodnie później...

Witaj Jakubie,

fajne narzędzie ;) porównawcze.

Jak zmieniam suwak na sieć kontekstowa cena spada. W sieci kontekstowej dzielicie się zyskami z wydawcami, może warto :) podnieść albo ceny w reklamie kontekstowej albo obniżyć w wynikach wyszukiwania.

2 sprawa jaką mam Jakubie to temat jeszcze z Warszawy myślisz że realny do wykonania ?.

Jutro zadzwonie w tej sprawie może uda się coś ciekawego wymyśleć.

Pozdrawiam

Mariusz

Witaj Jakubie,

fajne narzędzie ;) porównawcze.

Jak zmieniam suwak na sieć kontekstowa cena spada. W sieci kontekstowej dzielicie się zyskami z wydawcami, może warto :) podnieść albo ceny w reklamie kontekstowej albo obniżyć w wynikach wyszukiwania.

nie warto - za klikniecia z wyszukiwarki klienci sa gotowi placic wiecej

co do naszego tematu - na razie nawet o nim nie rozmawialem - dzieki za przypomnienie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności