Skocz do zawartości

czy to oszust ?

kit

Rekomendowane odpowiedzi

MOje zdanie jest takie ze to kupujący powinnien zawsze sprawdzic co kupuje czy to auto czy dom czy linka z PR6, sam się naciołem na takiego "wartościowego" linka. Sęk w tym ze tollbar go pokazuje a że ma on wartośc jaka ma to co innego. Jak to mówią widziały gały co brały.

Marketing internetowy dla firm

• Odpowiedzi 99
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ale wy się bawicie z gościem. Macie imię , nazwisko , adres i najważneijsze że miasto w którym mieszka. No to albo zaraz wspólnymi siłami wypozycjonujemy na te dane (jak i nazwę firmy ) jakąś stronę gdzie wszystko opiszemy albo kilka złoty w ADWORDS pójdzie na to i jeszcze dziś na haslo SIERADZ będzie się strona wyświetlać na pierwszej pozycji :)))))))))))) Jak ktoś już to dobrze opisze to ja chętnie służe pomocą podajcie tylko tylko adres i hasła to gościa załatwimy.

A to do właściciela aukcji

Gościu że ty się nie boisz jeszcze takich głupot pisać. Powinieneś się teraz ze wstydu spalić że takie coś zrobiłeś a nie jeszcze wymądrzać. Tym mnie bardzo wkurzyłeś i jeśli tylko ktoś zrobi odpowiednią stronę to postaram się uprzykrzyć Ci trochę życie ;)

napisalem cos ale pewno nikt tego nie zauwazyl ;p

reasumujac xann idziesz na targowisko kupujesz wiertarke, jak sie znasz to spojrzysz do srodka i zobaczysz cegle a jak sie nie znasz nie spojrzysz i nie zobaczysz cegly zamiast silnika i ja kupujesz. idac twoim tokiem rozumowania, nie znam sie na wiertarkach, kupuje z cegla zamiast silnika i to nie jest oszustwo bo sie nie znam a sprzedawca mowil ze to nowka cewka nie smigana....

franek kupil a umie sprawdzic pr

tak dzialaja oszusci, wciskaja kit w sposob bardzo perfidny

idac dalej twoim tokiem rozumowania usprawiedliwieniem oszustwa jest nie wiedza kupujacego?

z tego co mi wiadomo prawnie oszustwo jest to wlasnie wykorzystanie nie wiedzy drugiej osoby i sprzedaz mu towaru ktory jest np nie dzialajacy.

Allegro jest znane z tego, kupiłem na dzień kobiet żonie perfumy z Allegro, miałby być oryginalne Kenzo a okazały się podróbką, poznałem bo kupiłem już kiedyś żonie w perfumerii oryginalne. Linki z allegro to grząska sprawa, oszukane pr, linki z nofollow, kasowanie linków przed czasem czy w JS to normalka.

Olać kolesia. Tak działają [ nierzetelni partnerzy ], u mnie jest już na czarnej liście. Ryzyko zawodowe i tyle. Milionerem nie zostanie poprzez te oszustwa, najwyżej zarobi na mocne doładowanie POP'a. Ośmieszyć siebie i swoją firmę za 150zł - bezcenne.

PS.

Umiem sprawdzić PR ale żadko to robię, nie mam toolbara w przeglądarce (mania prześladowcza (-8 ) a jakość linków sprawdzam po site:

Potrzebujesz pomysł na biznes? Zapraszam na największe forum biznesowe w Polsce!

czesc, trafilem na to forum, bo kupilem rowniez tego linka i ktos podeslal mi ten adres. przyznam sie, ze ze zdziwieniem czytam Wasze posty bo ja sie oszukany w zaden sposob nie czuje. kupilem ten link i od poczatku wiedzialem, ze link jest malo warty bo potrafie to sprawdzic. jednak nawet chwilowe skorzystanie z pageranka 6 (ktory pewnie zaraz spadnie) za te cene to dla mnie okazja - nie wiem ile to da, ale tak naprawde niktz nas tego nie wie. ja jestem zadowolony.

natomiast co do systemu aukcyjnego linkow popzycjonujacych nie uwazacie, ze nie powinno byc wcale sprzedazy linkow? kazdy sprzedajacy link dorabia sie kosztem google'a. pagerank jest tajny i nikt nie wie co sprzedaje i nikt nie wie co kupuje. mozemy sie tylko domyslac ale czy domysly sa potwierdzeniem oszustwa? idac dalej stwierdzimy, ze kazdy sprzedajacy link i kupujacy tez jest oszustem.

kto powiedzial ze my kupujemy linki dla pr ;-)

ja kupuje linki po to aby jakis gosc strony zobaczyl fajny link w fajnym tekstem i wszedl do mnie ;-)

a tak na powaznie kto na tym traci? google?...nie ono zyskuje jeszcze mocniej....

zreszta jaki bylby sens prowadzenia strony gdyby nie mozna bylo kupowac linkow czyli reklamy?

kupowanie linkow to taki sam biznes co sprzedaz reklamy bannerowej.

Witam serdecznie,

do sprzedania linki pozycjonujące w serwisie

https://costam.costam

o mocy Google PageRank 6

A więc kupujemy link o pr6, a nie o oszukanym pr6 - to chyba dla każdego logiczne, prawda?

To już chyba dodane po przeczytaniu tego wątku:

Uwaga!

W związku z pytaniami o skuteczność powyższych linków, odpowiadam: "jaki jest koń, każdy widzi".

Wszelkich znawców najściślej strzeżonej tajemnicy Google, czyli algorytmu PageRank i sposobu indeksacji wyników, proszę o nieprzysyłanie pouczających wywodów.

Link jest w niskiej cenie i wszystkich chętnych zapraszam do kupna - taki pagerank zawsze pomoże, na pewno nie zaszkodzi. ;-)

No dobra, jest wyjaśnienie, ale jakie :)

-panie, sprzedam panu świetną wiertarkę

-ale ja się nie znam na wiertarkach, potrzebna mi tylko jakaś dobra

-koń jaki jest każdy widzi

-aaa, to skoro zweryfikował to rynek, bo widzę, że już sporo osób to kupiło, to i jak kupię...

Nie rozumiem ani właściciela aukcji, ani tych, którzy mówią że ma on rację - jeżeli kupuje link z pr6, o czym jestem informowany w aukcji (koń jaki jest, każdy widzi to, przyznacie sami - gó**o nie informacja), to spodziewam się linku pr6, a nie oszukanego pr6, który po zdjęciu redirecta nic nie daje.

xjubi :) PR6 był w momencie wystawiania aukcji ;)

Co do Bspionek:

Od 2005 wymieniam się z nim linkiem, który wisi do dziś. W miedzy czasie też robiłem u niego zakupy wszystko było w porządku linki do ostatniego dnia były w serwisach.

Mimo długiej znajomości, za każdym razem sprawdzałem czy PR jest prawdziwy.

Z treści aukcji wnioskuję, że bspionek wiedział o tym, że PR6 może nie być dużo warty. I też chyba pisząc "taki pagerank zawsze pomoże, na pewno nie zaszkodzi. ;-)" miał to na myśli.

Inne aukcje, pozwalają stwierdzać że bspionek przejmuje wygasłe domeny z PR4+. Tym przekierowaniem (finanse.zgora.pl) może też dał się nabić w butelkę. Inne domeny, które sprawdziłem nie miały 301.

Nie chcę jednak zajmować żadnej strony... I nie usprawiedliwiam jego działania.

@bumfank: Z takim systemem zawsze będzie identyczny problem jak allegro. Po jakimś czasie pojawią się osoby, które będą chciały za wszelką cenę oszukać innych.

Jak już decyduje się na taki trik powinien coś napisać o nim, jak np. sprzedający uszkodzone rzeczy z adnotacją - nie wiem czy działa, nie sprawdzałem. Mógł napisać "Mój toolbar pokazuje PR6" lub "narzędzie to pokazuje PR6" a nie że jest PR6.

Potrzebujesz pomysł na biznes? Zapraszam na największe forum biznesowe w Polsce!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności