Skocz do zawartości

Vserwery ? - prośba o uświadomienie

mario1973

Rekomendowane odpowiedzi

Mem: 8299628k total, 8270996k used, 28632k free, 194600k buffers

Swap: 12683308k total, 4063972k used, 8619336k free, 1636784k cached

Pamietaj jednak ze WOLNA pamiec to FREE + BUFFERS

Potrzebowałbym raczej wytłumaczenia-pogodzenia powyższego wyniku ze stwierdzeniem właściciela , że na tym serwerze był tylko jeden mój VPS .....kto lub co tak zapełniło te zasoby całego serwera?

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

• 1 miesiąc temu...

Hej.

Rowniez mam vserwer. Zachwycony bylem przez pierwsze 4 dni po przeniesieniu. Po tych dniach VPS po prostu zaczal siadac. Wszystko bym zrozumial, gdyby tak dzialo sie od poczatku, a tu pierwszy tydzien super szybkiego dzialania i nagle klapa. Mam opcje ktora ma gwarantowane 512MB ram i 1GHz procka, rzecz w tym, ze o ile procka nie brakuje, to pamieci owszem. Zeby bylo ciekawiej, ten (nie do konca jeszcze zoptymalizowany serwis) bez problemow dziala na osobnej maszynie o takich samych parametrach (z przyczyn kosztowych przeniesione na VPS). Gdzie zatem lezy wina? Do tego w panelu od VPS'a jest "Critical situation: The hardware limit has been reached and a request for resources rejected or a process has been terminated because of a resource overload. Contact support immediately to solve this problem or to upgrade." Nigdy zas nie pojawil sie komunikat jako bysmy wyjechali "softwareowy" limit. Gdzie zatem jest wina? Czy ow softwareowy limit nigdy sie nie pokazuje, czy po prostu maszyna jest przepchana VPS'ami? Do tego ktos juz tu powiedzial na temat 'top'. Pokazuje on tam laczna ilosc pamieci na maszynie, pokazuje obciazenie procka(ow) i ilosc procesow. O ile ilosc procesow jest zgodna z innymi maszynami ktorymi administruje i wyglada to jak moje wlasne procesy mojego srodowiska, to jednak ilosc ram i zuzycie procka wskazuja na cos innego. Ciekawy jest tez fakt, ze problem wystepuje rowniez z restartem VPS'a i trwa do czasem koszmarnie dlugo. Niechaj mi ktos zatem podpowie co tu jest grane.

Tu nie chodzi o Twoją stronę :( Tylko o ustawienia serwera, źle zrobione na początek np. po trochu co godzinę zabierają kolejne zasoby aż po tygodniu masz taką sytuację jak teraz. Ale to tylko przypuszczenie, chcę Ci tylko pokazać że problemy może tkwić w róznych miejscach.

404.tf

Widzisz, bo on ma racje:

"Przypomne jest Pan jedyna osoba na Vserwerze, nie ma innych klientow na uzywanym srodowisku systemowym."

Na jednym VSerwerze czyli na jedynm VPS'ie, nie na maszynie na której te VPS-y stoją. Pomijając fakt, że VPSy się na hosting stron raczej nie nadają (nawet w samym PHP, jak jest strona w javie to sam start maszyny wirtualnej może serwer ubić).

Ze zdania nijak nie wynika, że jesteś jedynym użytkownikiem fizycznej maszyny i tutaj to nie jest żadna ściema.

Widzisz, bo on ma racje:

"Przypomne jest Pan jedyna osoba na Vserwerze, nie ma innych klientow na uzywanym srodowisku systemowym."

Na jednym VSerwerze czyli na jedynm VPS'ie, nie na maszynie na której te VPS-y stoją. Pomijając fakt, że VPSy się na hosting stron raczej nie nadają (nawet w samym PHP, jak jest strona w javie to sam start maszyny wirtualnej może serwer ubić).

Ze zdania nijak nie wynika, że jesteś jedynym użytkownikiem fizycznej maszyny i tutaj to nie jest żadna ściema.

Taaaa, zrozumiałem to jak zobaczyłem, że sam podkupuje tego VPSa od kogoś......

Bo to taka "wIELKA" firma hostingowa...

a tak apropos .....to na co się nadają VPSy - skoro nie na hosting ?

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

a tak apropos .....to na co się nadają VPSy - skoro nie na hosting ?
Na aplikacje internetowe np. serwer czatu pisany w C, proxy, etc.
Na okres przejściowy miedzy shared hosting a dedykiem

Czy ja wiem... na VPS'ach jest strasznie mało pamięci (burst ram to przecież ściema do osiągnięcia o 4 w nocy) - jak chcesz mieć dobrego VPS'a choćby z 512 ram to taniej dedyka kupisz. Chyba że chodzi o to, że można się na tym trochę administracji poduczyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności