Skocz do zawartości

ATAXO ? jakie opinie

Rekomendowane odpowiedzi

dwóch moich klientów miało kontakt z tą firmą, byli zadowoleni, nie byli jednak świadomi że można osiągnąć lepsze i trwale rezultaty przez pozycjonowanie.

Obecnie każdemu klientowi z którym rozmawiam oferuję alternatywną kampanię wykonaną przez firmę Ataxo. Klient ma do wyboru pozycjonowanie wykonane przez ze mnie lub kampanie w Ataxo :).

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Teraz już mają pozycjonera :), tylko wygląda na to, że lepiej zna się na żartach niż seo:

Mamy dla Państwa propozycję współpracy związaną z wymianą linków.

Oferują z strony x:

SeoQuake: PR: n/a I: 1 L: no LD: no I: 0

Chcą z strony y:

SeoQuake: PR: 4 I: 5,810 L: 9,320 LD: 11,400 I: 485

• 2 miesiące temu...

Choć raz wyszukiwarka zadziałała tak jak trzeba na PiO !

Dzisiaj miałem telefon z firmy Ataxo. Już po kilku zdaniach z osobą która do mnie dzwoniła odniosłem wrażenie ze rozmawiam z osobą mało kompetentną. Ktoś miał doczynienia z Tą firmą , może coś u nich pozycjonował ?

...z siedziba w Kce :)

ogle chodzi o to że siedzi sobie klikudziesięciu sprzedawców w biurze z książkami telefonicznymi i dzownia od 8-16 szukając zainteresowanych Adwords, co Ciekawe maja dużo zapytań o pozycjonowanie, ale odradzają je wymyślając jakieś dziwne historie :)

napewno są dużo firmą, ale czy dobrą ?

Chyba łatwiej i solidniej sie obsłuży kilkanaście firm niż kilka tysięcy, bo specjalistów od SEM za wielu nie ma.

(kolega tam pracował właśnie w dziale sprzedaży)

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

kto sie nie bal i za**...ukradl opcje edytuj ? :)

Teraz już mają pozycjonera :), tylko wygląda na to, że lepiej zna się na żartach niż seo:
Mamy dla Państwa propozycję współpracy związaną z wymianą linków.

Oferują z strony x:

SeoQuake: PR: n/a I: 1 L: no LD: no I: 0

Chcą z strony y:

SeoQuake: PR: 4 I: 5,810 L: 9,320 LD: 11,400 I: 485

Nie mają pozycjonera.

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

• 3 lata później...

Ja dostałem ciekawego maila ostatnio, że działam na szkodę klienta.

Koleś wymienił mi linki, że podobno są w kolorze tła podając linki do stron na których były piękne linki normalne klikalne widoczne.

Oprócz tego znalazł jakiś jeden link w stopce wmawiając klientowi że za to bana dostanie.

+ 2 linki za które ma dostać tez podobno bana, a były to zwykłe linki w precelkach

Oczywiście wmówił klientowi że działam na jego szkodę i podpisał z nim umowę.

Bez komentarza ;)

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

ja dostałem z kolei maila, w którym wytyka się linki z SWL'a stałego na moich stronach, ktore są rzekomą przyczyną bana dla strony klienta ;) Oczywiście bana nie było (strona normalnie w indeksie), "specjalista" pomylił filtr z banem (a to taki tam szczczegół :D). Co więcej wskazane wielce szkodliwe podstrony nie są w ogóle zaindeksowane w Google ;) Owe linki dodał podobno ktoś złośliwie i teraz ja jestem współwinny "zbrodni", bo one pojawiają się na moich podstronach :D

szkoda gadać.

Wszystko jest za sprawą taniej "siły roboczej" jaka dzwoni po klientach na niskich podstawach i nie wiele wyższych prowizjach. Wiedza ich jest cząstkowa i pochodzi z "wymiany informacji przy kawie" w firmowej kuchni codziennie o 9 rano.

Oni zajmują się głównie sprzedażą linków sponsorowanych, każdy handlowiec ma tygodniowe szkolenie, z którego jest odpytywany przy każdym kroku rekrutacji. Wiedzą mniej więcej o co chodzi i co sprzedają, ale nie są specjalistami - to tylko handlowcy w końcu.

Materiał szkoleniowy miałem w rękach i ewidentnie jest tam nacisk na to, że linki sponsorowane są okej, a pozycjonowanie nie, jest tam masa argumentów za - które w zasadzie są słuszne, jednak z drugiej strony można by się doszukiwać argumentów przeciw, o których nie ma mowy.

To porządna firma, z tego co wiem, tylko droga, ale jeśli ktoś ma kasę to oni zrobią wszystko z tymi linkami:)

Od razu mówię, że ja nie pracuję tam i nie pracowałem :)

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

ale jeśli ktoś ma kasę to oni zrobią wszystko z tymi linkami:)

dobrze napisane ;) Tylko mały szkopuł, klient nie dostaje dostępu do panelu Google z oczywistych wzgledów, informowany jest ze to dla jego dobra żeby nic nie pozmieniał w ustawieniach :) . Dostaje panel i statystyki firmowe ;) Oczywiscie model rozliczeń: marża za kliknięcie. A wiem stad że kiedys z mojej zapleczowki do mnie sie dodzwonili proponując kampanie i ucięlismy sobie połgodzinna pogawędkę ;) Nie twierdze że to naganny model rozliczeń ale fajnie żeby klient miał jasność.

O ile samego obdzwaniania firm i wpychania im swoich usług również za bardzo nie toleruję, (...)

To się nazywa telemarketing.

Każda firma tak robi, no chyba że jest ktoś kto czeka z założonymi rękoma z nadzieją że klient sam sobie przyjdzie.

Jak widać ostro wchodzą w pozycjonowanie :)

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

Właścicielem Ataxo jest fundusz inwestycyjny Garvest, do którego należy między innymi Wykop. Ataxo obsługiwało jeszcze niedawno Szerloka i Grupę Allegro - tylko dzięki temu zaszli tak wysoko. A obsługiwali te firmy, ponieważ należeli do tej samej grupy kapitałowej/nadal należą ;)

Pracuję teraz nad Hip-Hop Forum, a jeśli ktoś lubi sobie poczytać, posłuchać i pooglądać, to zapraszam na serwis, który amerykański hiphop stawia na pierwszym miejscu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności