Skocz do zawartości

Anchor linka w H1

Majestiq

Rekomendowane odpowiedzi

<a href=""><h1>text</h1></a> jest niezgodne ze specyfikacją w3c

jezeli już to <h><a href="">text</a></h1>

To wtedy nie ma sensu dawać h1.

jezeli chcesz robic strony zgodne ze specyfikacją, a przez takie google ładniej sie przeslizguje (nie popieram tego dowodami, wyczytane byc może nawet na tym forum :D), to nie tylko nie ma to sensu, ale i jest nie wskazane ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No gdybym musiał już dawać linka w h1 to robiłbym to tak, że ostylowałbym h1 i h1 a w pliku css. To wydaje mi się najbardziej naturalne. Ale dawać h1 tylko po to, żeby 'wzmocnić' linka? Trochę to niezgodne z przeznaczeniem h1 ;) Ja jednak wierzę w ideę stosowania znaczników zgodnie z przeznaczeniem, a kombinowanie często jest (z mniejszym lub większym opóźnieniem) dostrzegane przez Google, a potem lecą filtry i jest płacz :D

⇅ Sprawdź czy nadal jest zielono u Ciebie i konkurencji poprzez nowoczesne monitorowanie pozycji

jezeli chcesz robic strony zgodne ze specyfikacją, a przez takie google ładniej sie przeslizguje

Odbiegając od tematu: czy google trzyma się specyfikacji i standardów?

w3c i google -> 49 errors

kcs_kataloog_info.gif - katalog stron KCS promocja stron - dodaj ciekawą stronę

pks-katalog.gif - katalog stron PKS interesujące strony - dodaj interesującą stronę

Najlepsze miejsce dla e-mieszkańca powiatu piaseczyńskiego to serwis e-piaseczno i okolice

Jak ktoś udowodni, że link w H1 jest mocniejszy to stawiam piwo.

@zakręcony - znam strony świetnie indeksowane przez Google i za cholerę się nie validujące, znam tez strony bardzo wysoko w SERPach zrobione jeszcze na ramkach (!).

Validacja służy do czegoś zupełnie innego i nie robi się jej dla robotów.

wiem po co się robi validację, nie twierdze nigdzie, że pod roboty, napisałem, że gdzieś wyczytałem, że taką stronę robot lepiej "czyta", nie oznacza to, że taka strona musi być wyżej niż strona nie do końca zgodnie napisana ze standardami !!!

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

bumfank - wielkość czcionki tagów ma odzwierciedlać popularność słowa w danym serwisie i raczej nie jest to związane z pozycjonowaniem, to taka moja drobna uwaga :pisze:

A na stronach poprawnie validowanych i zrobionych na stylach-divach jest większy stosunek tekstu do kodu, co moim zdaniem pozytywnie wpływa na pozycje osiągnięte kontentem.

TBnet.pl - strony internetowe i pozycjonowanie Olsztyn.

Jak tak sobie przegladam wyniki pozycjonowania to nasuwaja mi się następujący tezy:

1) ważniejsza jest treść anchoru niż content lub pozycja witryny np. pierwsza pozycja dla niektórych ultrakonkurencyjnych pojedynczych słów nie zawiera wyszukiwanego słowa w kodzie

2) konstrukcja strony jest istotna dla szerokiego pozycjonowania - kiedy pozycja nie opiera się na linkach zewnętrznych

Dokładnie tak jak pisze 15175, to jest po prostu inna 'toplista', hasło z największą czcionką jest 'najpopularniejsze' na wrzuta.pl, a tu już 50x teorie na ten temat. Powrzucałem w swoje linki <h1> i mi to nic nie pomogło może dlatego że nie potrafię zrozumieć jak można powiększyć anchor linku.

• 3 tygodnie później...
Dokładnie tak jak pisze 15175, to jest po prostu inna 'toplista', hasło z największą czcionką jest 'najpopularniejsze' na wrzuta.pl, a tu już 50x teorie na ten temat. Powrzucałem w swoje linki <h1> i mi to nic nie pomogło może dlatego że nie potrafię zrozumieć jak można powiększyć anchor linku.

tagi są również dla ludzi, nie tylko dla robotów :peace:

Jak ktoś udowodni, że link w H1 jest mocniejszy to stawiam piwo.

Wielkość tekstu w anchorze ma znaczenie.

Nie testowałem tego, gdyż się to wydaje całkiem logiczne.

Jeśli mamy serwis z jednym linkiem - to jakikolwiek by on nie był da nam taką samą moc - moc równą mocy strony.

Jeśli natomiast mamy już dwa linki w serwisie - ten który jest "większy", jest mocniejszy.

Może się skuszę na jakiś test, bo dawno nic nie piłem :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności