Skocz do zawartości

Czy wyniki wyszukiwania przez np. google.de z polskiego IP i wyniki z niemieckiego bedą takie same?

bek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chodzi mi tu głównie o to, żeby taka metoda roboczą sprawdzic jaka jest konkurencja dla wyszukiwarek zagranicznych (google.de, google.it itd.), interesuje mnie glownie ilosc linkow sponsorowanych jakie pojawiaja sie dla danego zapytania. czy szukajac przez komp z polskim IP mam te same wyniki wyszukiwania co np. niemcy? wiem, ze Google dostosowuje preferencje regionalne uzytkownika po jego IP, ale moze kiedy wyszukuje przez inna wersje, wtedy zaczyna mnie traktowac jak mieszkanca tego kraju?

pozdrawiam serdecznie

bek

Niektórzy wydawcy wyświetlają reklamy tylko dla danych krajów, mogą je także wyświetlać dla adresów IP z danych rejonów kraju.

Możesz skorzystać z proxy i sprawdzić konkurencyjność reklam.

Skorzystaj z adresu google.de/sponsoredlinks

Przyda się też zmienienie języka w przeglądarce jakiej używasz, reklamy mogą się wyświetlać u klientów posługujących się danymi językami.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności