Skocz do zawartości

Jak prowadzić działalność sprzedazy cześci witryny pod reklame?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Od kilku miesięcy prowadzę sobie portal branżowy, dotychczas prowadziłem go hoobistycznie, pozycjonując go aby uzyskac w miarę sensowną liczbę odwiedzin, wysoką pozycję w wyszukiwarkach itp.. Obecnie działania okazały sie dosyć skuteczne i podjąlem decyzję o rozpoczęciu działalności reklamowej w ramach prowaadzonego portalu ( tym bardziej ze pojawili się pierwsi klienci chcacy skorzystac z moich usług, dokladnie agencja reklamowa) , wcześniej tego nie robilem bo generowałbym tylko koszty ... nie mając zadnego klienta , który chciałby skorzsytać z usług mojego portalu np: wpisu do katalogu firm czy banera reklamowego.

Zastanwiam się obecnie czy musze normlanie zarejestrowac działalność? czy może moge działać na zasadzie umowy cywilno-prawnej z moimi klientami, dodam ze chche zarabiac jedynie na reklamie a wieć banery, mailing, katalog firm itd. ( być moze w przyszłości tworzenie stron www). Byc moze moje pytanie wydaje się być smieszne , jednak naprawde nie wiem jak wyglda kwestia rozpoczęcia działalności w przypadku prowadzenia portali internetowych, dlatego prosiłbym bardzo o kilka wskazówek dodam ze jestem w tej kwestii laikiem i będe wdzieczny za każda rade

z serdecznymi pozdrowieniami

Jeśli jest to jednorazowy wyskok, to umowa-zlecenie jest ok. Kilka razy taką umowę bezpiecznie możesz zawrzeć. Jeśli chcesz prowadzić takie działania ciągle, podpadasz pod konieczność prowadzenia działalności gospodarczej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności