Skocz do zawartości

Precle ... Czy to ma sens ?

gothen

Rekomendowane odpowiedzi

CHYBA - czyli sam nie wiesz ile płacisz :)

Jeżeli 3 zł za 1 wpis to troszeczkę przepłacasz :)

Wiem za co place , nie chwytaj mnie za slowka.

Oczywiscie nie istotne dla Twojej oceny jest to na jaki temat ktos musi mi pisac te artykuly.

Zapewaniam Cie ze cena 3zl za artykulu (1500 znakow) z tematyki mojej strony jest raczej niska.

A co uzupełniających. Ciekawe, że dwa moje katalogi branżowe, w których sam robiłem wpisy maja site kilkanaście k, a w uzupełniających dosłownie kilka....... Site 10, kilka oryginalnych wpisów, podlinkowana adderem parę miesiecy temu i... 100% w uzupełniajacych, nawet główna.

Fakt , cos musi byc zwiazane z linkowaniem. Mam wlasny blog. Nie linkowalem do podstron tylko do glownej domeny i nie mam zadnych podstron w uzupelniajacych. Robie wpis w innym blogu i ląduje tam po miesiacu. Dodam ze w obydwu przypadkach linkuje adderem.

Odrazu mowie ze nie twierdze ze jest to w 100% przez linkowanie (do podstron , czy do glownej) bo mam za malo danych by to stwierdzic ale ciezko nie zauwazyc takiej zaleznosci.

Element daty to możesz wprowadzić w ustawieniach WP, ale to będzie dla wszystkich wpisów. Standardowo jak tytuł wpisu jest taki sam do WP dodaje kolejny numer.

ale numer to tylko jedna liczba wiele nie zmienia.

Zacząłem wątpić w to zapytanie do google z gwiazdkami i view. :P

Też mam wątpliwości co do tego polecenia, bo wpisy które tam mają dopisek "wynik uzupełniający" przy poleceniu samo site: wyświetlane są jako normalne.

W preclach do tego jest problem z wielokrotnie powtarzającą się treścią na wielu podstronach. Większość wszędzie wyświetla cały wpis - na głównej, w archiwum, w kategoriach, a ten tekst o nie dwa zdania jak w opisie w katalogu.

Myślałem też o wykorzystaniu funkcji the_excerpt() tak, żeby pokazywała inna ilość tekstu w zależności od rodzaju strony (archiwum, kategorie etc.), ale nakazie jeszcze nie wiem jak to zrobić.

Jedno jest pewne kopiowane wpisy są gówna warte, nawet delikatne zmiany też dużo nie pomogą.

Krótkie wpisy tak samo.

Odpowiadając na pytanie w temacie, powiem że dla mnie sens dodawania do 'publicznych' precli jest coraz bardziej wątpliwy. Ostatnio padł jeden z większych, właścicielowi się znudziło, zamknął i tyle, były linki, nie ma linków. Można też ostatnio zauważyć, że właściciele się trochę rozleniwili, na akceptację wpisu czasem trzeba czekać tydzień i więcej. Także zdecydowanie najlepsze rozwiązanie to swoje precle i te na stronach u zaufanych osób.

Odnośnie uzupełniających to jeżeli art jest dłuższy (co najmniej 10 zdań) i w miarę unikalny, tzn zmienione najmniej połowę tekstu, który został już wcześniej wykorzystany, to nie ma szans na SI. Dokładając jeszcze parę linków do wpisu można preclami fajnie działać, będąc świadomym że jednego dnia masz linki, drugiego może ich już nie być jak właściciel zwinie manatki...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności