Skocz do zawartości

usuwanie stron z google przez automatyczny system

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

Siema :)

Mam sprawę, muszę wyideksować z 6k stron :X, bo padłem ofiarą jakiegoś włamania i został stworzony plik drug.php i tworzył sobie podstrony : drug.php?p=12257 itd. ,

ważne jest to że jest to na wielu stronach linkowane bo przez skrypt php-fusion 6 łatwo wkraść się do bazy sql i podpiąć linki. Więc google szybko mi zaindeksowało te linki i mam w ciul tego w indeksie, oczywiście usunięte strony ale już z miesiąc i nadal one stoją w indeksie.

DISALLOW: /drug.php?p=*$

w robots zadziała?

i jakieś inne sposoby macie?

Z przeszłości zostały jeszcze: Katalog Turystyczny, s3zow.pl
Blog o pozycjonowaniu i optymalizacji prowadzę pod adresem: https://zeid.pl

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Siema :)

Mam sprawę, muszę wyideksować z 6k stron :X, bo padłem ofiarą jakiegoś włamania i został stworzony plik drug.php i tworzył sobie podstrony : drug.php?p=12257 itd. ,

ważne jest to że jest to na wielu stronach linkowane bo przez skrypt php-fusion 6 łatwo wkraść się do bazy sql i podpiąć linki. Więc google szybko mi zaindeksowało te linki i mam w ciul tego w indeksie, oczywiście usunięte strony ale już z miesiąc i nadal one stoją w indeksie.

DISALLOW: /drug.php?p=*$

w robots zadziała?

i jakieś inne sposoby macie?

Witam,

jeżeli linki nie działają i zwracają błąd 404, wystarczy ze skorzystasz z tego narzędzia, a Google w 2 - 3dni usunie linki z indeksu. Oczywiście musisz mieć konto w G.

Korzystałem z tego narzędzia ze 3 tygodnie temu i Google usunęło linki o które prosiłem.

https://www.google.com/webmasters/tools/removals

Pozdrawiam

tylko jest problem jak usunąć szybko 12 tysięcy linków? tym sposobem ? bo wpisywanie ręczne zejdzie mi kilka godzin i na pewno jakiś adres pominę :)

Z przeszłości zostały jeszcze: Katalog Turystyczny, s3zow.pl
Blog o pozycjonowaniu i optymalizacji prowadzę pod adresem: https://zeid.pl

tylko jest problem jak usunąć szybko 12 tysięcy linków? tym sposobem ? bo wpisywanie ręczne zejdzie mi kilka godzin i na pewno jakiś adres pominę :)

hehe no trochę Ci zejdzie, ale to jest najszybszy sposób usunięcia linków jaki znam ;)

Ja na szczęście miałem kolo 100, więc szybko poszło. Najpierw czekałem i czekałem aż same się usuną, ale się nie doczekałem.

Po miesiącu straciłem cierpliwość i dodawałem link po linku do tego narzędzia.

• 1 rok później...

Czy to narzędzie usuwa wszystkie linki podrzędne czy wszystko trzeba wpisywac ręcznie?

Na przykładzie:

Czy zgłoszenie linku www.mojastrona.pl/katalog

usunie też:

www.mojastrona.pl/katalog/strona1.html

www.mojastrona.pl/katalog/strona2.html

itd ?

Wpisałem do tego narzędzia link, na drugi dzień jest informacja "Usunięto" ale strona dalej jest w wynikach. Czy zniknie po 5 dniach dopiero? Jeżeli tak to po co piszą "usunięto" zamiast "w trakcie usuwania"?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności