Skocz do zawartości

Opinie kei.pl

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Niektórym to już chyba całkiem od***ło... puknijsie.gif Myslicie, ze kazda przerwa w dzialaniu serwera musi byc planowana?!

Czy jak Wam kablowka wysiadzie o 4 w nocy, to tez dzwonicie pol godziny, zeby JUZ naprawili? Czy jesli 1 osoba dyzuruje przy serwerach, to trzeba jej du*e truc? Nie lepiej jak zajmie sie rozwiazaniem problemu? Ehhhhh

widze ze myslisz jak przed rokiem '89 i dla Ciebie wylaczanie usług (wtedy prądu) to rzecz normalna

a dla mnie nie jest, w takim przypadku jesli nie jest to awaria lecz rutynowa praca konserwacyjno jakaśtam, powinni puścić maila do klientów korzystających z danej maszyny

zamiast siedzieć w nocy i kurwić na kei.pl mogłbym isc ze znajomymi na browara

p.s.

wlasnie wstałem :)

Czyli dla Ciebie istnieją dwie możliwości: 1) awaria łącz 2) prace konserwacyjne ? W przypadku 1 nie musi byc maila, a w drugim musi? Dziwne, a gdzie awarie sofrware / hardware?

Nie ma idealnych usług, szczegolnie gdy w gre wchodzi czynnik ludzki (czlowiek nie jest idealną maszyną), czy zlosliwosc rzeczy martwych (sprzet, ktory zawsze moze sie zepsuc), czy inne czynikii (jak ataki DoS, powodzie, pożary). Ciekawe, czy gdybys produkowal milon telewizorow dziennie i raz jeden by sie zepsul to... chyba bys sobie w głowe strzelił, ze takie cos sie przytrafilo w Twojej firmie - przeciez jestes taki idealny :)

Ale nie ma rzeczy nie do wykonania. Mysle ze budżet rzedu 40 000 zł miesiecznie pozwoli Ci na zapewnienie 100% uptime wraz z obsługą 24 godziny na dobe (jedna osoba do obslugi klienta, tj Ciebie, a druga do administracji). W tej cenie znajdziesz świetne maszynki plus parę łączy (w tym zapasowe).

PS. Czy "płacem - wymagam" (błąd ort. celowy) nie jest własnie mysleniem moich / Twoich dziadków? Co to zapłaci sie za cos XX zl, a wymagania sie ma jak do uslugi o wartosci XXXX zl...

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

PS. Czy "płacem - wymagam" (błąd ort. celowy) nie jest własnie mysleniem moich / Twoich dziadków? Co to zapłaci sie za cos XX zl, a wymagania sie ma jak do uslugi o wartosci XXXX zl...

Fakt faktem wypadałoby poinformować wcześniej o planowanych pracach - przecież mają system do mailingu.

Prace administratora moga byc spowodowane rowniez awaria przecież. A o panelu nic nie pisaliscie (albo nie zauwazylem), ale tak czy siak mozna dyskutowac, czy powinno sie o takich rzeczach pisac. No i dyskusja raczej do zakonczenia, zeby nie robic juz wiecej balaganu (skoro juz wszystko jasne).

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

jubi, daruj B)

arka nie przekonasz :) zepsuło sie, to czekaj az naprawią, po co masz czekac na info, puscic maila to przecież takie ciężkie...

a co do kei to mam tam konto od 2 lat i już mi obrzydli do granic wytrzymania

awarie serwerów sql to w tej firmie nic nadzwyczajnego

zapewniam cie arku ze u ciebie mam lepszy uptime

pozdr

no właśnie szczerze to Wam powiem, że to KEI jakieś takie bombowe do końca to nie jest.. BOK świetny.. promocji chorych nie mają... "ale" tak jakoś nie wiem.. mimo wszystko do nazwy i home z szybkością odczuwalną jednak mają... kolega polecił, gdy kończył mi się abo w nazwa.pl.. wrzuciłem tam jakąś Joomlę, z 5 prostych wizytówek.. i ta Joomla czasem przymuli.. szczyt w KEI to jak późny wieczór/wczesny ranek np. w Niemczech.. hmm..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności