Skocz do zawartości

Opinie kei.pl

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

Przepraszam, a czy trzeba byc politykiem czy politologiem, zeby moc sie wypowiadac o polityce? Bez przesady...

To raczej tak jakbyś tłumaczył pady łącza tpsa samemu używając upc :P

Pomimo tego, że nie poinformowali o pracach administracyjnych i tak wg. mnie to jeden z najlepszch w tej chwili hostingów w polsce.

Serwery mają szybsze niż w nazwie (ale to nie jest wysoko postawiona poprzeczka), ale wolniejsze niż w home.pl. Mimo wszystko gdybym miał wybrać - kei.pl czy home.pl wybrałbym to pierwsze, tyle że na prawdę trudno jest mi powiedzieć dlaczego - nie mają IM z supportem takiego jak w home.pl, ale można sobie przez telefon z kimś z supportu pogadać nawet o 3-4 w południe, mają wolniejsze serwery, ale mają większe możliwości konfiguracji domen na tych serwerach i tak możnaby mnożyć. Ogółem home.pl i kei.pl to ta sama liga i to samo miejsce w tabeli :)

• Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Właśnie założyłem hostingw kei. Prawdę mówiąc jak ktoś miał hostingi w nazwa.pl to po tym chyba wszystko będzie lepsze. Mówicie o kilkuminutowych awariach. Nie dawno bo miesiąc czy 2 temu pisalem że mu strony w nazwie zamulają. Sciślej nie ladują się wogóle. Po otrzymaniu od nich maila że wszystko jest ok i to wina mojego internetu (chyba mieli szklaną kulę by to stwierdzić, tym bardziej że jestem adminem tego łacza i wiem jakie mam obciązenie na sieci, serwrerach i routerach) zaczęło wszystko działać jak należy do przedwczoraj. Znów pisze maila że są problemy a wczoraj to od 21- 1szej nie można było nic załadować, nawet admin.nazwa.pl (reszta innych stronek oczywiście śmiga bez problemu) pisze maila i dostaje odpowiedź że wszystko jest ok i nie stwierdzono rzdnych nieprawidłowości. Dzisiaj patrze stronki sie ładują i myślałem że jak ostatnimi czasy olali mnie ale zrobili. Dzisiaj pisz do mnie klientka ze stanów że strony się nie ładują. Sprawdzam owszem ładują ale tylko od klientów łączących się z polski bo z zagranicy kiszka.

Wykupiłem od kei hosting jak pisałem i mam nadzieję że firma ta nie robi sobie jaj z klientów jak nazwa.pl. Z tego co czytałem to nie a te przestoje kilkuminutowe raz na pół roku to nic w porównaniu z kilkugodzinnymi przestojami w nazwa.pl

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Serio? O, a ja nazwy nie przedłużyłem z nowym rokiem jak kończył mi się abo.. w sumie, to odepchnęli mnie tymi chorymi promocjami... BOK odpisuje jak NASK albo nie wiem.. pani na poczcie, heh.. gigantyczny overselling, marketingowa ściema.. nie, dziękuję..

KEI jednak bombowo działa.. być może to wina była Chello, bo poprawili mi pingi i routing do ...POLSKI (tja, miałem przez aortę i telię i pingi do nazwy/home/kei rzędu 50-70 - ale już jest OK, w sensie 15-25ms, choć to też nie megarewelka, ale już po ludzku :D

Także KEI jednak wporzo : ) oczywiście poza innymi heh

ja dziś opłaciłem mój pierwszy serwer w kei.pl :D ... na chwile obecną jestem zadowolony, ale nie wiem z czego bo do tej pory jedynie domeny podpiąłem ;)... ten temat zmobilizował mnie do zakupu u nich hostingu ...zobaczymy czy nie będę żałował.

Co do nazwy.pl i home.pl to może są popularnymi hostingami, ale ... i dlatego spróbuje z kei.pl

Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych.

Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)?

• 2 lata później...

Na ktorym hostingu z KEI zmieszcze sie w limitach (procesor, zapytania itp) przy serwisie:

3-4k użytkowników dziennie

15-25k odsłon dziennie

Tak orientacyjnie oczywiscie

Sprzątanie po zgonach https://sprzataniepozgonach.pl/

Dezynfekcja i dezynsekcja https://www.isotech-pestcontrol.pl/
Ptaszyniec kurzy https://zwalczanie-ptaszynca.pl/

Na ktorym hostingu z KEI zmieszcze sie w limitach (procesor, zapytania itp) przy serwisie:

15-25k odsłon dziennie

1. Kei dla każdego pakietu shared ma 5%.

2. 10% i więcej masz na ich platformie LUNAII.

3. Zależy jaki skrypt, czy ma cachowanie itp.

404.tf

15-25k odsłon dziennie

1. Kei dla każdego pakietu shared ma 5%.

2. 10% i więcej masz na ich platformie LUNAII.

3. Zależy jaki skrypt, czy ma cachowanie itp.

Skrypt autorski, cachowanie na wszytskie zapytania, ktore nie leca po unikatowym kluczu. Najwieksza tabela ma 5 tys rekordow.

Obecnie jestem na nazwa.pl i przekraczam srednio 1 raz dzinnie ten ich slynny limit 'busy_time' resource (current value: 600000000).

W staystykach na nazwa.pl, jedynie w "Ilości danych przesłanych z/do baz danych" dobijam do 80% limitu. W pzozostalych paramaterach 2%-20% limitu. Podejrzewam, ze to od nich cos zle sie dzieje bo ten limit godzinny czasami zdarzy sie przekroczyc o 3 nad ranem, kiedy przez cala godizne mam 5 uzytkownikow, a w dzien potrafi byc 400 na godizne i limitu nie przekroczyc.

Moze teraz bedzie mozna jakies szacunki latwiej obliczyc?;) Zmieszcze sie na 5%?

Sprzątanie po zgonach https://sprzataniepozgonach.pl/

Dezynfekcja i dezynsekcja https://www.isotech-pestcontrol.pl/
Ptaszyniec kurzy https://zwalczanie-ptaszynca.pl/

Jedyny hosting wirtualny, który polecam dwiema łapkami. Drogi ale idealny dla mnie. Mam tam kilka kont. Współpracuję z firmą 2 lata. Nie nadaje się pod zaplecze typu spam...

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

Jak jest w miarę dobrze napisane uważam że spokojnie powinno działać na większości hostingów... pozatym jak będzie za mało można najczęściej zmienić pakiet na wyższy bez problemów, tak więc śmiało próbuj tańszy na razie jak spełnia warunki transferów...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności