Skocz do zawartości

Nie mogę dodać strony do google

Vindeth

Rekomendowane odpowiedzi

Wchodzę na stronę https://www.google.pl/intl/pl/addurl.html , wpisuję adres mojej strony i klikam Ad URL. Wyświetla mi się taki komunikat:

The requested URL /intl/pl/addurl?q=http%3A%2F%2Fwww.telewizja.telewizja.nr5.pl%2F&dq=&submit=Add+URL was not found on this server.

Coś robię źle...?

może dlatego:link?

Nie dlatego, bo nie probowalem dodać tego linku co podałeś, tylko ten: LINK

Ja dodaje poprzez ten adres i niemam problemu https://www.google.com/addurl/ ale lepiej jest umieścić swój link na różnych stronach to jak powiedział mkr google samo ją znajdzie.

Thx, z Twojego linku działa. Na usprawiedliwienie: link na którym wcześniej próbowałem wziąłem z forumowego FAQ :pisze:

Co do dodawania linków do mojej strony, to rozumiem, że jeśli mam słabą stronę to nie mam dużego pola popisu i muszę dodawać link do stopek na forach. Czytałem (chyba w tym samym FAQ), że nie powinno się w krótkim czasie umieszczać wielu linków do swojej strony. Jaka jest rozsądna ilość i czy miejsce w rankingu strony na której znajduje się link do mojej strony ma jakieś znaczenie?

Ja robię ostatnio tak - dodaje kilka linków PR 1-3 na głównych stronach i na koniec dodaje przez formularz url. Dlaczego? Zauważyłem że gdy chciałem dodać stronę za pomocą samych linków to trwa to bardzo długo. Jak wesprę to formularzem czas skraca się znacznie. Zaraz zapewne posypią się zdania że wystarczy tylko link ze strony często odwiedzanej przez robota - po pierwsze nie wszyscy odrazu takie linki mają a po drugie wydaje mi się że jednak z tym formularzem jest szybciej

Ja ostatnio 12 stron podlinkowałem 1 linkiem PR=3 i w 2 dni była zaindeksowana.

Przez adres, który podał założyciel tematu nigdy nie dodaję...

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

Dodanie przez formularz nie zaszkodzi, ale bez linków raczej się nie da (zdarzały się wyjątki). Do Twojej strony jak na razie prowadzi jedynie link z tego tematu i tak naprawdę do samego zaindeksowania czasem wystarczą właśnie takie linki. Na razie uważaj z ich ilością i koniecznie różnicuj anchory.

... czy miejsce w rankingu strony na której znajduje się link do mojej strony ma jakieś znaczenie?

Pisząc w "rankingu" masz na myśli pozycję w wynikach na interesujące Cię wyrażenie? Jeśli tak to TAK - czym yżej strona z wynikach na wyrażenie tym link z tym wyrażeniem jest "mocniejszy".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności