Skocz do zawartości

Zaplecze inaczej

Paweł Kobis

Rekomendowane odpowiedzi

Ad 1 - niestety pliki są małe ale trochę ważą ;) można obkroić trochę grafikę plik 1.php najwięcej "zbędnego" kodu html posiada. Co do przenoszeń idea tego skryptu że on ma się sam generować a nie najpierw generowanie potem wgrywanie

Ad 2 - jeśli chodzi o systemy wymiany linków to tylko tworzysz plik index.php (na podstawie pliku 0.php) i tam dajesz system. Może i to manualna praca ale wybacz tyle to już można samemu zrobić ;)

Ja mam kilka takich skryptów (wcześniejsze wersje) rekordowy site wynosi 430 000 zaindeksowanych podstron - ponad 5 tyg trwało indeksowanie tego.

Ponieważ otrzymuję trochę pytań i próśb od użytkowników (nie spodziewałem się aż tak dużej popularności tego spamu !!) na dniach przygotuję kolejną wersję oprogramowania bardziej zaawansowaną. Oto podstawowa lista zmian jaką zamierzam wprowadzić:

1 - plik konfiguracyjny skryptu w którym określimy

a) lokalizacje gdzie mają tworzyć się pliki

;) wybór źródeł skąd mają być pobierane treści

c) ustawienie kolejności źródeł

c) inne parametry konfiguracji

2 - pobieranie RSS z innych stron

3 - wybór jednej z kilku szat graficznych + latwe dodawanie kolejnych szat

4 - możliwość zapodania własnego pliku txt z tekstami :D

5 - zwiększona ilość źródeł skąd pobierany jest tekst

6 - lepsze tworzenie META

7 - jak coś mi jeszcze wpadnie do głowy to zrobię :(

Oczywiście stare cechy zostają zachowane w formie nie zmiennej - zastanawiam się nad tym aby wprowadzić jakieś opłaty za skrypt bo na allegro podobne cudo sprzedawano/sprzedają za 1100 zl co wydaje mi się przegięciem. Tak myślałem 10 - 20 zł

• Odpowiedzi 391
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
po wygenerowaniu 100k site katalog file będzie ważył ca. 0.5 GB, co tak naprawdę uniemożliwi kopiowanie skryptu na większą skalę,
przekierowanie 301 w pliku index uniemożliwia zainstalowania e-weblinka, podejrzewam, że większości systemów rownież.

Chociaż to. Dzięki Dir za zabieg eliminujący 80% potencjalnych użytkowników :D

Content is Dead.

Community is King Now

System wymiany linków stałych? Tutaj

Ja tam myślę że nikogo to nie eliminuje jeśli sam potrafi pomyśleć :(

Nowa wersja będzie na pewno bardziej przydatna dla wtajemniczonych i nie tylko oraz zastosuje szablon extra lite gdzie nie będzie żadnej grafiki :D

Mógłbym to zrobić na bazie ale wtedy by była jazda na maxa znowu z powielaniem treści a zadaniem tego skryptu jest unikalna zawartość dlatego nie zdecyduje się na tworzenie wpisów w bazie ;)

Od tak mniej więcej będzie wyglądał - i jak z tymi opłatami za skrypt wprowadzić czy nie ?

Jeśli o mnie chodzi to chętnie przyjme go bez opłaty :)

[

dreamhost.com] - różne losowe IP, darmowa domena globalna wszystko za 22,4$ ROK. Maksymalna możliwa zniżka na kod: FORUM_PIO

Informacje przedpremierowe o grze komputerowej

GTA V na PC

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności