Skocz do zawartości

książka - uwaga !

rooki

Rekomendowane odpowiedzi

Książka "Pozycjonowanie i optymalizacja stron www" - kupiłem tę książkę nie mając zupełnie pojęcia o pozycjonowaniu i wiecie co - po przeczytaniu tej książki normalnie dalej nic nie wiedziałem. Tylko dzięki temu forum liznąłem temat i czegoś się dowiedziałem. Ta książka jest na 2. pozycji pod wzgledem sprzedaży w helionie, ale o tym jaka jest niech świadczą komentarze na helionie - te szóstkowe oceny to chyba zostały dane przez jakieś dzieci.

Autorzy w książce opisują działanie wyszukiwarek, wymieniają wyszukiwarki, dają ich zdjęcia, omawiają wyświetlanie wyników w wyszukiwarce. A teraz szczyt wszystkiego - piszą, że żeby coś znaleźć nalezy wpisać przykładowo "laptopy" w odpowiednie pole i wcisnąć przycisk "szukaj" :)!:)!!! To chyba książka dla 5-latków. Piszę o takich głupotach w 1. rozdziale przez ponad 30 stron, co piszą dalej to nawet nie warto pisać. Autorzy powinni zwrócić pieniądze.

A jeszcze zapomniałem o najlepszym - zdziwiłem się czemu jest stosunkowo niewiele "1" w ocenach tej książki na helionie, ale już wiem - dodałem swój komentarz - oczywiście kulturalny z oceną "1" i nie został do tej pory opublikowany - dalszego komentarza nie trzeba........

ale jakoś mego komentarza wciąż nie ma - więc co ten komentarz robi - łazi sobie po stronie heliona i jak mu się już znudzi to trafi do innych komentarzy i dopiero wtedy się wyświetli? Może to taki żółwik wspinający się pod górkę ? Bo to oczywiście jest normalne żeby komentarz zanim się wyświetli musił troszkę poczekać - na moderowanym onecie publikacja komentarzy przebiega bardzo szybko, no ale tam moderują.

Jeśli spodziewałeś się, że po przeczytaniu książki będziesz już mógł walczyć o najtrudniejsze słowa w internecie, to faktycznie masz prawo mieć pretensie ...ale do samego siebie, że nie nauczyłeś się czytać ze zrozumieniem :)

W pierwszym rozdziale jasno powiedziano, że książka jest adresowana zarówno do laików, jak i bardziej doświadczonych pozycjonerów, ale nigdzie nie napisano, że jej przeczytanie gwarantuje sukces w branży - pozycjonowanie to ciężka i wymagająca wytrwałości praca. To tak, jakbyś oczekiwał, ze po przeczytaniu książki o php zostaniesz czołowym programistą :)

Jestem pewny, że po dokładnym przeczytaniu książki uzyskasz solidne podstawy, a reszta w Twoich rękach... :)

"bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare ;)

Niekończąca się impreza ;) ... wątroba zaleczona :D

Pozycjonowania nienauczysz się z książki jedynie łatwych fraz, najważniejsza jest praktyka i jeszcze raz praktyka. Moim jedynym i bardzo dobrym źródłem informacji na temat pozycjonowania jest to forum, ponieważ tutaj dowiesz się co i jak od osób które zajmują się tym na codzień a ksiązki sobie odpuściłem.

Ja na książki heliona nie narzekałem ale z tego forum można się szybciej i łatwiej nauczyć, bo czytamy przecież nasze doświadczenia. Doświadczenia kilkuset osób. Hmm, jeden zarabia na sprzedawaniu linków, drugi na pozycjonowaniu, a dziesiąty sprzedaje punkty zdobyte w systemach np linkorn. Każdy ma swój sposób, prawda?

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

No dokładnie, każdy na tym forum zna się na czymś bardzo dobrze a na innej rzeczy gorzej. Dzięki zebraniu tych wszystkich informacji w całość, użytkownik będzie w stanie osiągnąć dużo lepsze wyniki niż poprzez korzystanie z książek.

dokladnie jeden bedzie polecał ta drugi tamtą ksiązke, nie czytałem tej pozycji z heliona ale opisana na PIO tutaj pozycja jak dla poczatkujacych jest ok - choc jeszcze nie doszedlem do konca, wiadomo komuś może nie odpowiadać autor ale liczy sie to co mozemy zyskac czytajac dana pozycje, a wiedza jest najwazniejsza i należy z niej korzystać. Jeśli z danej pozycji co ma np 100 stron zyskamy wiedze tylko z 5 to i tak osiągniemy dużo gdyż łatwiej nam będzie można osiągnąć swoje pozycje, a o to przede wszystkim chodzi.

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

No łatwo się domyślić. Gdyby było wszystko podane na tacy to niepotrzebni byliby pozycjonerzy, bo było by ich bardzo dużo i każdy by postępował według tych samych rozwiązań.

wszystko na tacy = brak dla pozycjonerów pracy

Jeśli z danej pozycji co ma np 100 stron zyskamy wiedze tylko z 5 to i tak osiągniemy dużo gdyż łatwiej nam będzie można osiągnąć swoje pozycje, a o to przede wszystkim chodzi.

Wiedza i praktyka dwie najważniejsze rzeczy.

Troszkę zbiegliśmy z tematu, ale kit z tym :)

Gdyby pozycjonowanie było proste to nie byłoby zabawy, siałoby nudą na PiO oraz nie poznałbym tylu wspaniałych ludzi na tym forum. A co do książki to chyba ktoś tutaj pisał książkę w wersji ebooka, nie wiem czy ją skończył, ale wiem na 100 procent, że coś zaczął pisać. Sorki za stylistykę ale jestem zmęczony.

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności