Skocz do zawartości

przenosiny strony

korba

Rekomendowane odpowiedzi

Witam;

przenosze swoja strone, stara wersja ma bardzo dobre wyniki w wyszukiwarkach, dobry pagerank. Dlatego chcialbym by przez jakis czas funkcjonowały obie wersje... Tresc na obu prawie identyczna, tylko inna domena inny wyglad... Czy wyszukiwarki nie potraktuja tego jako spam?

Jesli tak, to co zrobic? Jak mozliwie "bezbolesnie" przeniesc swoja strone w nowe miejsce i nowa domene?

Bede wdzieczny za wszelkie sugestie.

Pozdrawiam

Jeżeli jesteś w posiadaniu starego adresu, to jesteś w komfortowej sytuacji. Wstaw redirect 301 z każdej starej podstrony na każdy jej nowy odpowiednik - wtedy nic nie stracisz. Kodu poszukaj na forum, możesz wstawić PHP lub w .htaccess.

Pozdrawiam, J.

Blah, klops. Spróbuj .htaccess. Tak czy inaczej, jeżeli będziesz sukcesywnie ochodził od starej strony, raczej nie zostaniesz posądzony o duplicate content.

Acha, jeszcze, zdroworozsądkowo, wpadło mi do głowy niezłe wyjście. Zostaw stare podstrony, ale wszystkie linki z nich niech prowadzą na nowe podstrony. Aż dziwię się że nikt o tym nie pisał ;) - tak chyba najmniej stracisz przez przenosiny, biorąc pod uwagę to, że stary adres jest w wielu katalogach.

Pozdrawiam, J.

Miałem ten sam problem jak Kobra. Zrobiłem to co zaproponował Jeż, czyli pozostawiłem stare podstrony z nowymi linkami i wszystko jest w porządku. Ja też miałem darmowy serwer bez PHP i dostępem do .htaccess więc innego wyjścia nie miałem (chyba że sie mylę, ale pytałem się na forum o możliwość przeniesienia 301 w takim przypadku jak mój i nie dostałem odpowiedzi). Więc zrobiłem tak jak zaproponował Jeż a wyszukiwarki nie potraktowały tego jako spam.

mam tez inna strone, ta narazie jest jeszcze malo znana, slabo zaindeksowana, wiec na niej zrobilem pewien test, przenisolem ją na nowy serwer z nowa nazwą, wygląd, układ, identyczny. Zmiana jedynie z dostawieniem gdzie niegdzie części strony za pomocą php.

Stara wersja została wyczyszczona z treści, zostały tylko meta tagi do ktorych dodalem meta refresh na nowa wersje.

Co o tym sądzicie?

Czy tą nową wersję moge bezpiecznie dodać do wyszukiwarek?

niby teraz obie wersje, nowa i stara, roznia sie treścia- a raczej jej brakiem na wersji starej...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności