Skocz do zawartości

Pytanie o domene

pele

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jak rozwiązać taki problem z domeną.

Ponad rok temu zakupiłem domenę w cal.pl na osobę fizyczną. Domena niby jest moja ale w Whois widnieją dane firmy cal.

Więc nie wiem kto jest właścicielem tej domeny.

Jakieś pół roku temu przeniosłem domenę do netartu.

I teraz chciałbym aby w Whois widniały moje dane (firma). Więc dokonuje cesji domeny a netart chce abym dostarczył cytat

Dla abonenta 'INFO-CAL' - INFO-CAL Roman Trziszka prosimy o dołączenie do wniosku aktualnych dokumentów firmy: wyciąg z KRS lub zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, oraz zaświadczenie o NIP i REGON. Dokumenty powinny zawierać klauzulę "potwierdzam zgodność z oryginałem", "dokument aktualny na dzień XX.XX.XXXX" oraz podpis osoby reprezentującej.

Z kolei cal twierdzi że nie jest abonentem tej domeny bo ją przeniosłem i oni nie mają żadnych praw do niej.

jak to rozwiązać.

Już się pogubiłem w tym wszystkim.

Nie róbmy z siebie wariata :)

To, gdzie domena jest utrzymywana, a to kto jest jej właścicielem "na papierze" to dwa tematy, od siebie zupełnie niezależne. Jeśli firma domenowa zarejestrowała domenę na siebie zamiast na Ciebie (?) powinna to zmienić - i nie ma kompletnie znaczenia czy utrzymujesz ją dalej w tej firmie, czy w nazwa, czy gdziekolwiek indziej - ot, zwykła cesja.

Pozdrawiam

Bartłomiej Juszczyk

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności