Skocz do zawartości

GoogleSite monitor

Maximus Marius

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę bardzo:

https://seo4you.pl/pliki/GoogleSite_1.0.8.zip

Dodałem skasuj zaznaczone: Edycja->Skasuj zaznaczone

Dodałem zaznacz wszystko: Edycja->Zaznacz wszystko

Poprawiłem błąd związany z nie pamiętaniem wybranej skórki

Jeżeli chodzi o "Czy można dodać opcję (zaznaczaną checkboksem?) sprawdzania site dla domeny głównej"

to musiał byś opisać jak by to miało działać bo dla jednego rekordu (domeny albo URL) jest miejsce na jedną wartość

Nie ma problemu abym dodał checkbox-a i sprawdzał dodatkowo tylko domenę jeżeli adres nie jest domeną tylko pytanie jak to ma zostać potem wizualnie przedstawione ?

• Odpowiedzi 114
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Świetnie, piękne dzięki. Na moim Win7 działa doskonale.

Przyznam, że teraz myślę tylko o sposobach na wyfiltrowanie zbanowanych katalogów Webmini, dlatego ja byłbym zachwycony, nawet gdyby zaznaczenie "checkboxem" w Ustawieniach działało dla wszystkich linków jakie zaimportowałem. Prezentacja na wykresach jest mi zbędna, ale masowe sprawdzenie ogólnego "bycia w indeksie Google" dla większej liczby stron bardzo by mi pomogło.

Pytanie do innych Użytkowników GSMonitora - jak macie ustawione Ograniczenia pobieranych danych? Bo ja odpaliłem za pierwszym razem z ustawieniami zero i zero i po sprawdzeniu 350 domen bana na pól dnia dostałem :-)

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Ja pamiętam że jak program był tworzony (pare lat temu była pierwsza wersja) to udawało mi się do 3500 adresów sprawdzić za jednym zamachem

teraz niestety google banuje szybciej :)

Wszystko da się obejść, bez problemu można codziennie znaleźć kilkaset proxy które działają i które zwracają wyniki z google ewentualnie korzystać z kawałka kodu PHP na serwerze aby powiększać pule dostępnych zadań do google.

Tylko czy zadowoleni użytkownicy programu GoogleSite byli by skłonni zapłacić za te kilka opcji EXTRA ?

no masowe sprawdzanie site rowniez domen zaoszczedziloby troche czasu :)

ja narazie wrzucam liste wpisow w seoquake'a, wywalam zbanowane lub z site<100 i reszte importuje do gs m

odnosnie banowania, przy ustawieniu 10+r(0,20) sprawdza mi do 500 i bana nie uswiadczylem (mam wszystko podzielone na projekty po max500 a nie w jednym wszsytko)

i jeszcze jedno, czy tylko u mnie nie zapisuje ustawien dla przerw miedzy sprawdzaniem? za kazdym odpaleniem programu musze wpisywac liczby na nowo

edit

maximus jesli o mnie chodzi o to uwazam ze program spokojnie moze byc komercyjnym produktem

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

• 2 miesiące temu...

Program ma jakieś wycieki pamięci? Nijak w schowku systemowym bierze mi się takie coś:

$ch = curl_init();

curl_setopt($ch, CURLOPT_USERAGENT, 'Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.9) Gecko/20071025 Firefox/2.0.0.9');

curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);

curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, "https://www.google.pl/search?q=site:nazwadomeny.pl&hl=pl" );

$data = curl_exec($ch);

if(preg_match('#<p id=resultStats>(.*?)<b>([0-9]*)<\/b> - <b>([0-9]*)<\/b>(.*?)<b>(.*?)<\/b>(.*?)<b>(.*?)<\/b>#i', $data, $m2))

{

$pages_pl=$m2[5];

}

else if (preg_match('#<div id=resultStats>(.*?) (.*?) (.*?)<nobr>(.*?)<\/nobr><\/div>#i', $data, $m2))

{

$pages_pl=$m2[2];

}

else if (preg_match('#<div id=resultStats>(.*?) (.*?)<nobr>(.*?)<\/nobr><\/div>#i', $data, $m2))

{

$pages_pl=$m2[1];

}

if(!isset($pages_pl) ) $pages_pl=0;

$pages_pl=html_entity_decode($pages_pl);

$pages_pl=trim($pages_pl);

$pages_pl=preg_replace('/[^0-9]/', '', $pages_pl);

$wynik=$pages_pl;

• 5 miesięcy temu...

To nie jest wyciek pamięci tylko dla testów do schowka kopiowałem kod PHP używany do sprawdzania SITE

W najnowszej wersji poprawiłem ten błąd i już schowek nie jest modyfikowany przez program

zaktualizowałem program bo i google cos pozmieniało

https://seo4you.pl/googlesite_news.html

• 4 miesiące temu...

ze wzgledu ze wiekszosc swli stawia takze limity ybl proponowalbym:

1) dorobic sprawdzanie ybl ;)

2) podzielic sprawdzanie na sprawdzaj 'google site oraz ybl', 'sprawdzaj tylko google site' - dla sprawdzania indeksacji wpisow nie potrzeba nam sprawdzania ybl (ewentualnie sprawdzaj tylko ybl' - ale nie wiem jaki bylby tego cel)

3) naprawic blad z zapisywaniem ustawien (nie zapisuje mi odstepu czasu miedzy kolejnymi sprawdzeniami)

4) mozliwosc wyswietlenia w jednym miejscu wykresow dla wszystkich stron jednoczesnie (lub dla zaznaczonych stron) - tak aby miec podglad dla danej metody linkowania w jednym miejscu

5) nie wiem czy to mozliwe ale moze daloby sie zrobic mozliwosc podgladu wynikow podczas sprawdzania? aktualnie trzeba czekac na przerobienie calego sprawdzania

6) ze wzgledu ze w programie nie ma projektow stosuje podzial na katalogi i kopiuje program - moze pomyslalbys o wprowadzenia projektow i w nich grupowanie stron oraz dodanie guzika - 'sprawdzaj wszystkie projekty'?

jezeli nie masz motywacji - mozesz rozwazyc male platnosci bo program bylby bardzo przydatny, a glowna czesc juz w zasadzie masz juz zrobiona...

tak czy inaczej jesli nie masz ochoty robic wszystkiego - moze zrobilbys chociaz pkt 1? :)

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności