Skocz do zawartości

Redirect - przekierowanie na wszystkie strony ? i inne pytania

BasiaW

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam dzisiaj kilka pytań dla doświadczonych pozycjonerów :)

Mam dwie strony na dwóch domenach i dwóch serwerach, już kiedyś pisałam o tym choć teraz mam inne pytania. Mam przekierowanie z domeny www.xxx.pl na domene www.xxx.com.pl. Strona posiada około 400 jeśli nie więcej podstron, czy jeśli chciałabym zrobić redirect z jednej domeny na drugą to czy musze na tych wszystkich podstronach również to zastosować - czyli 400 razy ?? Teraz na www.xxx.pl jest przekierowanie w postaci <meta http-equiv="refresh" content="0;url=https://www.xxx.com.pl"> w indexie, jednak zostawiłam starą wersję tej strony na tym serwerze ponieważ są gdzieniegdzie odnośniki do stron z domeny .pl. Pozycjonuje domene .com.pl, strona przez kilka dobrych lat była taka sama na dwóch serwerach i nie było konsekwencji double content :D, zawsze jednak jest obawa, że w końcu google może ją zdyskwalifikować. Jednak na www.xxx.com.pl jest strona w nowej szacie z dodatkowymi podstronami tylko tekst został taki sam jak na starej domenie (prawie ale w 90 procentach napewno taki sam). Wydaje mi się, że posiadając w indexie refresh przekierowanie tym na nową domene to google mi nie indeksuje tych podstron na domenie .pl - może się myle. Czy mogę coś zrobić innego np. plik robots.txt, który nie pozwoli na odewiedzanie przez google strony. Czy samo refresh wystarczy ?????????

I jeszcze jedno pytanie, ostatnio dużo tutaj czytam, że pozycjonowanie to nie dodawanie do katalogów ???? więc co ??? No z tego co czytałam to Ci którzy mogą być dla mnie autorytetem w pozycjonowaniu, mówią, że link to link i każdy się liczy i mam to samo zdanie. Podsumowując dla mnie pozycjonowanie to stworzenie odpowiedniego kodu, optymalizacja no i linkowanie (niestety, chociaż nie wiem dlaczego napisałam niestety - ja linkuje z katalogów i moje frazy są na odpowiednich miejscach :) ) dopiero niedawno przeczytałam o zapleczach no i przymierzam się do stworzenia takiego ale na pewno nie postawie 10 katalogów na 10 serwerach i z 10 domenami bo mnie na to nie stać i nie mam na to czasu, czy przez to będę gorszym pozycjonerem? Ale się rozpisałam, jeśli ktoś dotrze do tego miejsca to bardzo prosze o odpowiedź na zadane w tym tekście pytania. Pozdrawiam wszystkich, którzy to przeczytali . ;)

sprzątanie - skrytykuj lub nic nie mów tylko sprzątaj razem z nami :)

Właśnie tego chciałam uniknąć, robienie przekierowania z z 400 podstron to masa czasu, którego nie mam. A czy można jakoś zablokować wejście google na domene .pl?

edyta: literówka

Dlaczego edyta ??

Właśnie tego chciałam uniknąć, robienie przekierowania z z 400 podstron to masa czasu, którego nie mam.

No to właśnie .htaccess z pomocą przychodzi.

A czy można jakoś zablokować wejście google na domene .pl?

Przez robots.txt można mu zabronić co nieco.

Dlaczego edyta ??

Edit/edycja postu (i podanie powodu edycji) - możliwe powiązania z jednym z użytkowników forum :).

No to właśnie .htaccess z pomocą przychodzi.

Czyli wystarczy jak umieszcze .htaccess na stronie głównej ??

No i jeszcze jedno pytanie, którego nie umieściłam wyżej. Chciałam sprawdzić ilość BL w yahoo wpisując link:www.xxx.com.pl z dnia na dzień tych linków mam coraz mniej mimo że kataloguje codzień. Moze jednak bede ufac ilości wynikom po wpisaniu samego adresu strony w google, wyników tych jest znacznie więcej :)

Edit/edycja postu (i podanie powodu edycji) - możliwe powiązania z jednym z użytkowników forum ;).

nie mam powiązania z nikim z tego forum :P

sprzątanie Skrytykuj stronę lub sprzątaj z nami ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności