Skocz do zawartości

Nowe statystyki - FineTracker

zero3

Rekomendowane odpowiedzi

Przez 2 ostatnie tygodnie miałem możliwość testowania nowego systemu statystyk FineTracker - autorzy oferują bezpłatne 14-dniowe konto z pełną funkcjonalnością. Podpiąłem sobie testowo 2 proste CMSy i jeden dość duży sklep z kilkoma tysiącami produktów. Przyznam, że nie wykorzystałem całej oferowanej funkcjonalności, ale i tak system robi niezłe wrażenie.

adres: https://www.finetracker.pl

Interfejs użytkownika stworzony został w technologii Adobe Flex 2.0 i trzeba przyznać, działa płynnie i dość szybko. Oprócz standardowych funkcji śledzenia użytkowników, wejść, odsłon, analizy ruchu na stronie, FineTracker posiada sporo zaawansowanych funkcjonalności, np:

• Gromadzenie statystyk dla nieograniczonej ilości podstron
  • Możliwość przeglądania statystyk z dowolnego okresu czasu (wybór z kalendarza lub wpis dat z ręki)
  • Zachowanie użytkownika na stronie (oprócz stron przeglądanych, stron wejścia i wyjścia także linki wyjścia i pobrane pliki)
  • Ostatnie wizyty - 1000 ostatnich wizyt wraz z pełnymi informacjami o użytkowniku oraz ścieżkami wizyt
  • Akcje - możliwość definiowania i śledzenia dowolnych akcji (np rejestracja w subskrypcji, pobranie pliku, rejestracja w sklepie, co sobie tylko wymyślimy...)
  • Sprzedaż - pełne statystyki zamówień, informacje o źródłach sprzedaży, analiza ruchu i kosztów np z porównywarek cen
  • Ruch płatny - możliwość odseparowania ruchu płatnego (np Google Adwords, Boksy Onetu) od naturalnego (wejścia z wyszukiwarek, katalogów, blogów)

Choć brak mi tu osobnej zakładki z ruchem robotów (ale to pewnie zboczenie zawodowe) i użytkownicy niezbyt lubiący flasha mogą narzekać, to ogólnie polecam ten system do testów - możliwości ma całkiem niezłe a myślę, że klientom firm SEO też może się spodobać - jest mnóstwo suwaczków, przycisków i opcji do klikania i analizowania :rolleyes:

tutaj można zobaczyć screeny: https://www.finetracker.pl/zrzutyekranu.html

a tutaj założyć darmowe konto testowe: https://www.finetracker.pl/zalozdemo.html

Generalnie to statystyki serwera są wiarygodne. Wszystkie z których do tej pory korzystałem dawały "krzywy" obraz ale skusze się na te i napiszę co myślę.

WYZNAWCY POZYCJONOWANIA

PROPONUJE WAM SKUTECZNĄ ALTERNATYWĘ

Pozycjonowanie dla każdego

Hehe gotuje Pozycjonerów wkrótce

Nie pozycjonuje stron nikomu więc nie mam interesu w opowiadaniu bajek.

hehe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności