Skocz do zawartości

Czy Google obniża pozycję za 'doorway pages" - kto wie

bezner

Rekomendowane odpowiedzi

Mam w domenie kilka subdomen, w których uruchomione są "doorway pages" z przekierowaniem do głównej domeny. Czy Google coś robi z takimi praktykami? Nie mogę wybić się ponad 60 pozycję - zupełnie jakby G oślepł na wszystko co robię. Czy DP mogą mieć znaczenie? Kto ma jakieś doświadczenia?

Mam w domenie kilka subdomen, w których uruchomione są "doorway pages" z przekierowaniem do głównej domeny. Czy Google coś robi z takimi praktykami? Nie mogę wybić się ponad 60 pozycję - zupełnie jakby G oślepł na wszystko co robię. Czy DP mogą mieć znaczenie? Kto ma jakieś doświadczenia?

Błagam, zanim zapytasz o cokolwiek, bądź zorientowany o czym pisze

się na forum.

<edit>

A wiesz, Thant, że masz rację? :). Dzięki.

</edit>

Szy.

Czy DP mogą mieć znaczenie? Kto ma jakieś doświadczenia?

Jezeli chodzi o doorway pages to jak najbardziej moga miec znaczenie i to pozytywne, ale musza byc zrobione w odpowiedni sposob.

Konkurencja w google jest coraz wieksza i nie wystarczy zrobic doorway pages, ale trzeba jeszcze je pozycjonowac, a to sie robi np. linkami.

Dzięki Michal. Proszę porozmawiajmy jeszcze o tym.

Swoje DP generuję losowo, kilkadziesiąt sztuk w jednym katalogu, każda strona zawiera macież liknów (też losowo generowanych) tak, żeby wszystkie DP widziały się nawzajem lub tworzyły coś w rodzaju nieregularnej sieci. Czy to masz na myśli, mówiąc pozycjonowanie linkami? Czy też chodzi ci o podnoszenie PR samych DP przez zewnętrzne linki? Czy DP powinny być świeże? Moje zostały wygenerowane jakieś 4 miesiące temu i nie ruszałem ich do tej pory.

Druga sprawa: na stronach jest proste przekierowanie <body onLoad="location.replace('https://www.domena.pl/');">. Czy przekierowanie nie powinno być nieco bardziej zakamuflowane? Mam obawy, czy Google nie zagnie na to parola...

Z góry dziękuję za pomoc.

bezner

Doorway pages sa juz raczej przezytkiem. Mozna z tego korzystac i cos tym osiagnac, ale nie jest to juz to co kiedys.

na stronach jest proste przekierowanie <body onLoad="location.replace('https://www.domena.pl/');">. Czy przekierowanie nie powinno być nieco bardziej zakamuflowane? Mam obawy, czy Google nie zagnie na to parola...

Poszukaj w Google informacji o Traffic Power scam. Oni wlasnie uzywali tego typu redirectow i setki stron ich klientow dostalo bana.

P.s. Co do sposobu generowania i linkowania tych stron nie bede sie wypowiadal. Jest wystarczajaco informacji na ten temat w sieci.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności