Skocz do zawartości

Porównanie systemów wymiany linków

radadplo

Rekomendowane odpowiedzi

Co sądzicie (jeśli ktoś czytał) o porównaniu systemów wymiany linków w lipcowym wydaniu Magazynu Internet. Wydaje mi się, że jest to bardzo tendencyjne, jeśli tego typu opisu dokonuje właściciel (?) jednego z nich. Tutaj link do wstępu:

https://www.mi.com.pl/artykul.php?id=782

Wydaje mi się też, że oprócz tego, że artykuł zawiera treści nieaktualne:

- chociażby brak opisu e-weblink

- ilość domen w systemach

to oprócz tego treści szkalujące np. system linkme oraz wprowadzające w błąd już w samym wstępie np. to że jedynym systemem linków stałych jest linkujpro (patrz wstęp artykułu podany w linku)

Poza tym, że można przyczepić się do sposobu opisu tj. braku rzeczywistego porównania skuteczności, to żenujące wydaje mi się też by na łamach prasy robić komuś "czarny" PR i wprowadzać tak naprawdę w błąd, nie mogąc jednocześnie uniknąć zarzutu o subiektywizm.Tak przynajmniej ja to odebrałem i taka jest moja opinia.

Pozdrawiam,

Radek

Polecam nieruchomości Białystok

Nie tylko cv list motywacyjny na zamówienie

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
o kant dup.. takie porownanie

juz zreszta o tym bylo

I bardzo dobrze że taki artykuł się pojawił, i co z tego że jest stronniczy ? każdy może w gazecie wydac artykuł sponsorowany czy reklamę ale każdy taki artykuł powioduje rozgłos o POZYCJONOWANIU

Marketing internetowy dla firm

Moim zdaniem dbałość o poziom merytoryczny i trzymanie się faktów to jest podstawa w dziennikarstwie, niezależnie od tego jakiej branży dotyczy. Czy w książce na temat pozycjonowania, jako czytelnik, również podobałoby Ci się, że autor wprowadza Cię w błąd, a komunikat nie dostarcza treści tylko jest reklamą? Moim zdaniem nie i dlatego uważam że jest to oburzające, zwłaszcza, że nie odniosłem wrażenia jakoby był to artykuł sponsorowany. Ot normalna część gazety.

To dobrze, że mówi się o pozycjonowaniu, bo firmy zajmujące się pozycjonowaniem mogą mieć dzięki temu więcej klientów (choć przez to rośnie też konkurencja, więc efekt może być odwrotny od zamierzonego :D .

Źle natomiast, że mówi się czasem w tendencyjny lub zafałszowany sposób.

Pozdr,

Radek

Edit:

Podany link nie dotyczy całego artykułu jest tylko kawałkiem wstępu. cały artykuł ma ponad dwie strony. Czy warto kupować gazetę za 15 zł żeby sobie przeczytać nie wiem - jest tam natomiast CD ze 100 fotografiami royalty free więc może chociaż to się przyda :)

W dniu pisania artykułu e-weblink.com dopiero zaczynał więc nie było co pisać na jego temat choć gdybym pisał dziś to pewnie nie miał bym się do czego doczepić (nawet fajnie w testach wypada), po za tym że osobiście nie jestem zwolennikiem systemów rotacyjnych i uważam że to może bardziej zaszkodzić na dłuższą metę niż pomóc, ale to moje prywatne zdanie i na pewno dyskusja czy system rotacyjny (dowolny) jest lepszym od systemu stałego (dowolny) jest tak samo zbędna jak porównywanie samochodów Mercedes S z Audi TT (każdy jest przeznaczony dla ludzi wiedzących co chcą)

A wskaż mi proszę radadplo inny system który dożywotnio przydziela linki na stronach partnerów ? Ja znam tylko LinkujPRO chyba że coś się zmieniło.

Artykuł nie miał przedstawiać skuteczności systemów a jedynie porównanie podstawowych cech tych systemów które mogą mieć kluczowe znaczenie dla początkującej osoby aby potrafiła sama dokonać wyboru co jej najbardziej się podoba.

Hmm a czytałeś artykuł ? Tam był taki zapis że nie omawiam wszystkich jeśli są np za małe ;) do omawiania

Webmachine.pl - nie jest automatem a jedynie platformą do kontaktu pomiędzy użytkownikami (ktoś może się pokusić o stwierdzenie Web 2.0 - nie ja :D )W artykule omawiałem tylko automatyczne systemy wymiany linków które w dniu pisania artykułu liczyły się na Polskim rynku. Dziś zamiast pisać o linkor.pl pisał bym o e-weblink.com który w klasie systemów rotacyjnych jest bez wątpienia naj lepszym systemem wymiany linków

A wskaż mi proszę radadplo inny system który dożywotnio przydziela linki na stronach partnerów

np. LiveLink https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=31214

np. Linkme https://www.linkme.pl/forum/viewtopic.php?id=849

Pozdr,

Radek

radadplo - i właśnie pokazałeś brak wiedzy na temat systemów, niestety muszę Cię rozczarować bo w obu przypadkach linki się zmieniają pozycjami i nie są dożywotnie. To że nie masz w panelu opcji do ustalania ważności nie zmienia faktu że system ma to zapisane i on od górnie decyduje o tym. Jak widać może i Ciebie też ten artykuł czegoś nauczy

Jednym słowem twierdzisz że administratorzy lub właściciele Livelink i Linkme wprowadzają użytkowników w błąd pisząc o swoich systemach że są to systemy wymiany linków stałych.

Pozdr,

Radek

Już od kilku tygodni zabieram się do napisania art. na blogu o magazynie internet. Pomijam art. o systemach wymiany, ale mam coraz większe wrażenie, że art. w tym czasopiśmie piszą osoby średnio znające zagadnienia, ot - potrafią sklecić trochę zdań, znaleźć informacje w necie i nic poza tym. Nie szedł bym aż tak daleko, że są sponsorowane bo nie wyglądają na takowe, jednak tendencyjność jest widoczna, pomijają istotne fakty, opuszczają informacje ważne skupiając się na błahostkach.

Niestety to czasopismo od kilku wydań straciło u mnie szacunek.

co to sie tutaj dzieje

:]

Aniol zachwala e-weblinka, szook gdzies tam w dyskusji w innym temacie zacheca do wspolnych spotkan.

Uzyje tu slow z reklamy "Oj bedzie sie dzialo"

Używaj Cuilla i Hakii

Pan Paweł Kobis już dawno stracił moralne prawo do pisania takich wypocin na łamach jakiegokolwiek magazynu. Ciekawe, czy redakcja MI wie, kto jest właścicielem LinkORN.pl, strony anty-linkme.info, firmy Work-Elite Ltd. Nie masz jakiejkolwiek wiedzy o programowaniu, o rynku internetowym czy o pozycjonowaniu. Jak śmiesz więc pisywać do pisma, które zajmuje się tymi rzeczami? Wkręcałeś człowieku na aukcjach, w LinkORN.pl a teraz chcesz powkręcać troszkę większą ilość osób - masowo - poprzez pismo.

no trzeba byc niezłym paja***

oczywiscie ze linki w LinkMe są stałe.. co znowu kobis wymyslil ? on czegos nie rozumie.. przeciez jesli user skasuje strone z systemu to co sie stanie z linkiem ? zniknie czy nie ? porazka.. naucz sie czytac ze zrozumieniem co ludzie piszą

artukul to jedna wielka sciema, nie ma sie co rozwodzic

zalety linkme opisane w 4 linijkach natomiast wady w pozostałych 30, co co u nas jest dobre i swietnie sie sprawuje .. i to czego linkorn nie ma to jest przedstawione jako wada linkme.. bo autor pewnie nie do konca kuma czacze

jesli on pisze ze dostepna jest lista stron linkujacych z linkme to zaraz powstanie lista stron linkowanych z linkorn.. hmm 3-5 minut ... ale czy to komus jest potrzebne ?

najbardziej podobają mi sie wady linkorna:

"zbyt zaawansowany dla początkujących"

"naruszenie regulaminu zawsze konczy sie banem"

"wysokie wymagania co d ostron dodawanych w systemie"

pokemon bez zasad, [ nierzetelny partner ].. sądzi ze robi sobie marke takimi tekstami

juz poł Polski sie z Ciebie smieje.. panie prezesie klubu sportowego..

strata czasu

Największy darmowy system promocji serwisów. Najbardziej zaawansowany w Polsce.

Wysoka skuteczność, rejestracja w 2 minuty.

All in One ---> Manual

234x60.gif or 234x60.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności