Skocz do zawartości

Wyniki uzupełniające - jak wyjść

neeon

Rekomendowane odpowiedzi

https://www.ittechnology.us/wyniki-uzupelniajace-google/

Naprawdę nie widzisz wyżej tego samego tematu?

Jak w temacie co byście poradzili .. bo mi coś stronę w SI ładuje

;)

https://www.neeon.pl

co pozmieniać żeby SI wydostać się i google :D

niepowtarzalne title, desc na każdej stronie, przyjazne url - dla każdej strony

i treść powyżej 1000 znaków, przynajmniej na paru paru głównych stronach z kategoriami

i treść powyżej 1000 znaków, przynajmniej na paru paru głównych stronach z kategoriami

Jak będę miał 999 znaków to nie da niczego? Daj se luzu z tymi znakami i nie powtarzaj.

Unikalna treść to podstawa, najlepiej każda podstronę (oczywiście w miarę możliwości) podlinkuj, do tego tak jak pisano powyżej osobny title, mod rewrite, hmm - mi indexuje bez tego bardzo ładnie, ale zawsze ładniej to wygląda.

neeon, a rozważyłeś wszystkie opcje opisane na tamtej stronie? Gdybyś to zrobił, meta na większości podstron nie wyglądałyby tak:

<meta name="keywords" content="darmowe ogłoszenia, ogłoszenia drobne, serwis ogłoszeń drobnych, ogłoszenia za darmo">
<meta name="description" content="Darmowy serwis ogłoszeniowy - ogłoszenia drobne">

Daję ci podpowiedź, ale tobie dalej coś nie pasuje.

jest jednym z wielu kryteriów, a nie podstawą

Owszem, jest podstawą, a to że Twoje strony jeszcze nie wpadły w SI nic nie znaczy.

Unikalna treść to podstawa
Nieprawda. Mam stronę, która ma teksty powielone prawie w całości i niski SI. Zapewne unikalna treść ma jakieś znaczenie, ale jest jednym z wielu kryteriów, a nie podstawą.

Opieram się wyłącznie na własnych doświadczeniach. Oczywiście, jeżeli umieścisz ten tekst na dwóch trzech stronach to sie (chyba) nic nie stanie, ale głowy sobie nie dam urwać za to. Ja wole robić zaplecze na unikalnych tekstach przynajmniej spokój mam. Zawsze można kombinować ;) .

CYTAT

jest jednym z wielu kryteriów, a nie podstawą

Owszem, jest podstawą, a to że Twoje strony jeszcze nie wpadły w SI nic nie znaczy.

Czy Ty przypadkiem nie dopasowujesz argumentów do swoich teorii? Przez rok istnienia w google już by pewnie wpadła. A może po prostu broni się ilością linków prowadzących do niej.

Eksperyment Discover.pl

Ja się po prostu nie opieram na pojedynczych przypadkach, bo w taki sposób mogłabym podważyć każdą teorię. Mogę np. mieć przez rok ukryty tekst na stronie, a Google tego nie musi przez ten czas zauważyć i nie nałoży bana, co nie oznacza, że ban za to nie grozi. Mogę także podważyć w ten sposób teorię o tym, że za masę linków na mało zróżnicowane anchory nie wpadnę w filtr, bo jeden wpadnie o kilka linków za dużo, inny o sto, a inny ma system wymiany linków i ma to gdzieś. Mam nadzieję, że zrozumiałeś. Zduplikowana treść JEST jednym z czynników, za które podstrony mogą się znaleźć w SI i temu nie zaprzeczysz. A to, czy wg Ciebie unikalna treść jest podstawą czy tylko jednym z czynników, oznacza jedynie czy skupiasz się na spamowaniu czy porządnym zapleczu.

Unikalna treść to podstawa
Nieprawda. Mam stronę, która ma teksty powielone prawie w całości i niski SI. Zapewne unikalna treść ma jakieś znaczenie, ale jest jednym z wielu kryteriów, a nie podstawą.

Zgadzam się

If I could have my wasted days back

Would I use them to get back on track?

Stop to warm and karma’s burning

Or look ahead , but keep on turning?

--------------------

iconm.gif - Metallica

Odwiedź Tattoo Studio i zrób sobie profesjonalny tattoo

Potrzebujesz więźbę dachową lub inne drzewo - tartak

Zduplikowana treść JEST jednym z czynników, za które podstrony mogą się znaleźć w SI i temu nie zaprzeczysz.
Nie zaprzeczę, przecież juz o tym pisałem. Natomiast za mało jest dowodów na to, ze jest to główny czynnik nadmiernego SI. Jest jednym z wielu, ale nie sądzę, żeby był najważniejszy.
A to, czy wg Ciebie unikalna treść jest podstawą czy tylko jednym z czynników, oznacza jedynie czy skupiasz się na spamowaniu czy porządnym zapleczu.
Pochopne i błędne wnioski. Mam dwie strony z duplikowaną treścią, które biorę z serwisów agencyjnych po rejestracji w nich. I tyle. To jest dobre zaplecze, które ma dość dobrze rozpropagowany PR po podstronach, świetnie się sprawdza w systemach.

Eksperyment Discover.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności