Skocz do zawartości

Powtóna wizyta robota google na stronie bez linków?

Maxximilian

Rekomendowane odpowiedzi

Pracując nad usunięciem wielokrotnych kopii stron w indeksie google, które pojawiły się tam z powodu zmian w przepisywaniu url-i forum - usunąłem wszelkie linki prowadzące do niewłaściwych url-i i wkodowałem taki noindex nofollow przy okazji generacji stron dla tych adresów - teraz czekam i czekam aż pojawią się tam roboty po raz kolejny (na razie 2 tyg - revisit jest na 10 dni) zczytają noindex i wywalą te url-e z indexu. Pytanie brzmi:

Czy roboty pojawią się powtórnie jeśli nie ma linków do tych podstron?

Czy url-e o pewnej konstrukcji, dla której usunie się dostęp robotów w robots.tx (np. /forum-nrpostu- ) zostaną wyindexowane ponieważ roboty nie mają tam dostęu, czy wręcz przeciwnie nie zostaną wyindexowane, bo roboty nie mają tam dostępu (co byłoby logiczniejsze)?

Czy jednym słowem robić mapę z linkami do tych url-i w html, żeby je zlinkować, aż do usunięcia z indexu?

Poprostu usuń te podstrony o ile możesz i zostaw linki do tych podstron jak robot przy nastepnym wejściu wejdzie i ich nieznajdzie, to je wyindeksuje przynajmniej ja tak robie. Revisit-after wywal bo to i tak nic niedaje tylko zaśmieca kod.

Najlepsze wyjście usunąć podstrony i zostawić do nich linki na głównej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności