Skocz do zawartości

hosting.optymalizacja numer 1 w google.pl

bart

Rekomendowane odpowiedzi

stycznia (czasu polskiego) dodalem linki do nowo-powstalej subdomeny hosting.optymalizacja.com. Linkow dodalem *na maksa*. Dzisiaj ta domena jest na miejscu 70 w google.pl na haslo hosting w wynikach polskich. Jest to slowo bardzo konkurencyjne i jak narazie na sandbox sie nie zalapalo, chociaz nie wiem, bo czas jest bardzo krotki, ale jednak na allinanchor:hosting jest na pierwszym miejscu

Wyniki dla słowa hosting

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=hosting&lr=

wśród 146 mln wyników :!:

jednak można wypozycjonować nową stronke nawet na bardzo konkurencyjne słowo.

gratulacje dla Michała =D>

jest to wynik w polskim google w ktorym nie ma 140,000,000 stron na to haslo, tylko 2,430,000

w google swiatowym:

Keyword: hosting URL Pattern: hosting.optymalizacja.com

Position 140. Hosting - Informacje na temat firm oferujacych hosting

Full url: https://hosting.optymalizacja.com/

pozdr.

agnieszka

jest to wynik w polskim google w ktorym nie ma 140,000,000 stron na to haslo, tylko 2,430,000

ja mam w wynikach globalnych w google.pl 146 mln wyników i Michała hosting jest number 1, sądzę że tak mają wszyscy w Polsce, czy sie mylę ? ;)

bo to zdaję sie własnie działa ta sławna geologizacja, o której pisali juz troche pnemua, jez i szy

gratulacje dla Michała

Dziekuje bardzo ;)

jednak można wypozycjonować nową stronke nawet na bardzo konkurencyjne słowo.

CBDU ;)

W polskich wynikach rowniez jest nr.1, ale w google.pl w swiatowych tez. Fakt, ze w google.com jest kolo pozycji 130, ale na google.de, .fr., .ru jest kolo 20. To jest spowodowane wlasnie

bo to zdaję sie własnie działa ta sławna geologizacja, o której pisali juz troche pnemua, jez i szy

Strona jest po polsku, duza czesc linkow do niej prowadzi z innych polskich stron,ale rowniez duzo z zagranicznych, wiec wedlug google strona jest swiatowa i dlatego w google.pl jest na pierwszym miejscu nawet w wynikach swiatowych.

a zdradzisz Michał chociaż rząd wielkosci dziennych odwiedzin ?

Wlasnie, zapomnialem o tym napisac.

Wcale nie duzo, kolo 200 dziennie. Wychodzi na to, ze malo ludzi w Polsce szuka frazy hosting, moze wiecej serwery czy cos podobnego.

Ale mam plan miec duzo wiecej odwiedzin i lepsza pozycje w google.com z ustawieniem na jezyk angielski.

Oczywiście, Michał, pozazdrościć linkpowera. :)

Wcale nie duzo, kolo 200 dziennie. Wychodzi na to, ze malo ludzi w Polsce szuka frazy hosting, moze wiecej serwery czy cos podobnego.

I właśnie to jest paradoksem nieskuteczności pozycjonera.

Słowo "hosting" jest najlepszym* znanym mi przykładem na selektywne przesycenie rynku SEO.

Sęk w tym, drodzy, że ważniejsze od LinkPowera jest odpowiednie dobranie fraz*. :)

Pozdrawiam, J.

*- obok crm i ringthones

**- na które przebijesz się mimo małego LinkPowera

Nie oszukujmy się, wypozycjonowanie stronki na frazę czy nawet dwie, to daje tak naprawdę znikomy procent odwiedzających (im większy serwis tym mniejszy udział tych fraz) nawet jeśłi fraza jest super populana , dużo ważniejszy jest content bo tylko dzięki temu można naprawde mieć wiele wejść.

Wypozycjonowanie witryny jest tylko niewielkim elementem układanki. IMHO optymalizacja zawartości jest dużo ważniejsza niż pozycjonowanie pod jedną dwie, nawet super popularne frazy.

Spójżcie na swoje serwisy, i ile macie wejść z tych pozycjonowanych super popularnych fraz gdzie jesteście number one ? 5 procent - 10 procent...a może jeszcze mniej ?

...

Sęk w tym, drodzy, że ważniejsze od LinkPowera jest odpowiednie dobranie fraz*. :hello:

Widzisz, nie sprawdzalem wczesniej popularnosci tego hasla w polskich wyszukiwarkach, ale w swiatowych (czyt. dane z overture i wordtracke) to haslo jest wpisywane baaaaaardzo czesto.

Dzisiaj sprawdizlem w boksy.onet.pl?costam_nie_che_mi_sie_szukac i ani hosting ani serwery nie maja wiecej niz 200 wyswietlen dziennie.

Wniosek z tego mam jeden. Otoz, zainteresowanie serwerami i hostingiem jest w Polsce male.

Sęk w tym, drodzy, że ważniejsze od LinkPowera jest odpowiednie dobranie fraz*. :)

Widzisz, nie sprawdzalem wczesniej popularnosci tego hasla w polskich wyszukiwarkach, ale w swiatowych (czyt. dane z overture i wordtracke) to haslo jest wpisywane baaaaaardzo czesto.

Dzisiaj sprawdizlem w boksy.onet.pl?costam_nie_che_mi_sie_szukac i ani hosting ani serwery nie maja wiecej niz 200 wyswietlen dziennie.

Wniosek z tego mam jeden. Otoz, zainteresowanie serwerami i hostingiem jest w Polsce male.

Na początku - mojej wypowiedzi nie bierz tak osobiście, bo chyba pomyślałeś sobie że na Ciebie najechałem ;). Sukces pozycjonerski jest niezaprzeczalny, ja nawet nie myślę o mierzeniu tak wysoko.

Zdarza się tak, że pozycjoner dostaje 500 zł do ręki (to bardzo sporo jak na polskie warunki i nieusystematyzowany rynek) i otrzymuje zadanie: wypozycjonuj mi "nagrobki"! No i frrrr, wstawia linki ze swoich serwisów (ci słabsi bawią się małymi katalogami), modyfikuje head, wysyła sms-a i ślicznie, wypozycjonowane. Pozycjonera-technika*, nie interesuje sens hasła. Ma ciąg znaków i interesuje go pozycja. Jest #1 - spisał się. Jest #2, dał ciała. Nie interesuje go, czy frazy dokładnie odzwierciedlają biznes. Czy dokładnie targetują jego grupę docelową. Ma dbać o miejsce.

Podam Ci Michał przykład tego nieszczęsnego hostingu, na podstawie tych nieszczęsnych boksów. Uwzględnie też zapytania o darmowe usługi, wyłączę z nich zapytania o serwery inne niż ftp i w3. Analiza "w 5 minut":

Hosting: 125 zapytań na dzień. (z "darmowy" i "free" jest łącznie 163)

Można sięgnąć do: (łącznie: 388)

Serwery ftp (171), serwery (70), serwer (31), darmowe serwery (29), serwery proxy (24), serwery windows (15), darmowe serwery w.ww (14), darmowe konta w.ww (34).

Wypozycjonowanie wszystkich powyższych fraz wymaga linkpowera mniejszego niż "hosting".

Przejdźmy dalej, do fraz pokrewnych: (łącznie: 427)

Rejestracja stron w.ww (106), domeny (143), darmowe domeny (48), rejestracja domen (39), domena (30), domeny na sprzedaz (18), darmowe aliasy w.ww (43).

To była bardzo ułomna analiza w 5 minut.

Tak się ładnie złożyło, że po podsumowaniu jest to dokładnie 5 razy więcej niż samo słowo "hosting". Na pierwszy rzut oka w Twoim wypadku nieźle sprawdziłoby się o wiele rzadziej wpisywane, ale lepiej targetujące "tani hosting" (to polski spis najtańszych zagranicznych ofert, a hosting w Polsce jest kosmicznie drogi).

Jeszcze jedna drobna uwaga. Faktyczni klienci rzadko wpisują jednowyrazowe frazy. Większość jednorazowych fraz jest już przepozycjonowana. Jeszce kilka lat, a drastycznie spadnie zaufanie do wyników wyszukiwania (dziś jeszcze niewiele osób wie o nieobiektywności wyników przez pozycjonerów).

Pozdrawiam, J.

*-Abstrachując od usługi complex, której firma pozycjonerska i tak nie jest w stanie dobrze wykonać. Obserwując od dziecka jak mój biznes rośnie, znając go od podszewki, od paru lat sporządzam na podstawie moich doświadczeń i logów najlepiej targetującą listę keywords. To co mi przysyłają firmy pozycjonerskie jest śmieszne.

Na początku - mojej wypowiedzi nie bierz tak osobiście, bo chyba pomyślałeś sobie że na Ciebie najechałem ;)

WIerz mi, ze napewno nie idebralem tego osobiscie i tak nie pomyslalem :hello:

Podam Ci Michał przykład tego nieszczęsnego hostingu, na podstawie tych nieszczęsnych boksów. Uwzględnie też zapytania o darmowe usługi, wyłączę z nich zapytania o serwery inne niż ftp i w3. Analiza "w 5 minut":

Bardzo ladna i trafna analiza. Szkoda, ze sam tego nie zrobilem, ale napewno skorzystam z Twojej ;) Dzieki :)

Jeszcze jedna drobna uwaga. Faktyczni klienci rzadko wpisują jednowyrazowe frazy. Większość jednorazowych fraz jest już przepozycjonowana. Jeszce kilka lat, a drastycznie spadnie zaufanie do wyników wyszukiwania (dziś jeszcze niewiele osób wie o nieobiektywności wyników przez pozycjonerów).

Zgadzam sie w zupelnosci. Ja sam niemalze nigdy nie wpisuje jednowyrazowych hasel w wyszukiwarkach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności