Skocz do zawartości

Organizowanie konkursu z nagrodami

lolki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, ja własnie zaczynam taki konkurs od stycznia i z tego co sie orientowalem jezeli nagroda nie przekracza wartosci 700 pln to nie trzeba nawet podatku placic, ktos tu pisze o loterii, ale po co? Przeciec lepiej dać nagrode najaktywniejszym. Zastanawiam się jak by to losowanie wygladało, piszesz nazwy userow na losach i wkładasz do szklanej kulia a pani Kasia przychodzi i losuje :) Na loterie trzeba miec zezwolenie ministra finansow i nie jest to takie proste więc zawsze lepiej zrobic "nagrody gwarantowane" dla najaktywniejszych, napisać na jakich zasadach będą punktowani i za co dostana punkty i zrobić im ranking, wtedy każdy będzie wiedział na czym stoi.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

No w takim znaczeniu to sie zgodze, ale nie jest to konkurs tylko mini quiz, jeżeli jest to jedno pytanie. Mysląc o konkursie miałem raczej na myśli coś dłuższego z jakimiś konkretnymi nagrodami.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Najlepszym rozwiązaniem będzie zrobienie konkursu z 3 pytaniami testowymi + jedno pytanie otwarte, typu dlaczego chcesz wygrać te nagrode? Dodaj, ze zwycięzcą zostanie osoba, ktora odpowie poprawnie na pytania testowe + udzieli najciekawszej odpowiedzi w pytaniu otwartym. A potem mozesz sobie robić i losowanie i tych opisów wcale nie sprawdzać. Jeśli ktoś sie przyczepi, to tego i tak Ci nie udowodni, bo zawsze nawet stwierdzenie sdadsadsadabh dla ciebie moze byc najlepszą odpowiedzią :tancze:

SeoUslugi.pl - tworzenie tekstów oraz zaplecz. Faktura VAT, kilkuletnie doświadczenie poparte opiniami naszych zadowolonych klientów.

Myślałem o całkiem innym typie "konkursów" czyli takim jaki będę robił u siebie. Uzytkownik który uzyska najwięcej punktów w danym miesiacu dostaje nagrode (beda 3 miejsca nagradzane). Na pierwszy etap który zacznie sie od stycznia juz nagrody mam nawet kupione :tancze: 1. kino domoe 2 nokia xpress music 3 mp4. Punkty bedzie mozna zdobywac za aktywnosc w serwisie, komentowanie, dodawanie artykulow, polecanie znajomych (oczywiscie to ostatnie najwyzej punktowane)

Taka forma tez jest dobra, bo przy okazji userzy rozbudowują ci portal, ale trzeba sie zastanowić, czy wiele osób w to wejdzie, z pewnością mniej niż w tradycyjnym losowaniu.

Na pierwszy etap który zacznie sie od stycznia juz nagrody mam nawet kupione

Jeśli mozna wiedzieć, kupowałeś z własnej kieszeni?

SeoUslugi.pl - tworzenie tekstów oraz zaplecz. Faktura VAT, kilkuletnie doświadczenie poparte opiniami naszych zadowolonych klientów.

tak kupowalem z własnej kieszeni, bo narazie sie rozwijam :) I tak wyjde na tym lepiej niz reklama w adwords, mam juz zamowiony mailing do userow darmowy9ch aliasow wiec glownie bede liczyl na nich ze beda mnie reklamowali u siebie, pozatym wiadomo ze marketing wirusowy to chyba najskuteczniejsza i najtansza forma reklamy, trzeba tylko do tego odpowiednio podejsc. Problemem jest to ze strona ma ok 3 miesiecy i dziwne rzeczy dzieja sie z nia w goolach. Na poczatku byla dosc wysoko, pozniej spadla strasznie na wszystkie slowa ktore "pozycjonowalem". To pozycjonowanie raczej nie bylo zbyt skuteczne bo bylo to 50 artow do precli (unikalnych) i kilkanascie wpisow do katalogow. Dziwne jest to ze mam duzo ogonow na ktore ludzie wchodza i jestem tez wysoko na slowa nie pozycjonowane :) Nie moge jednak znalezc zadnego pozycjonera ktory chcialby sie tym zajac, ci ktorych znalazlem z polecenia nie maja czasu, na allegro od amatorow nie chce nic kupowac zeby bana nie dostac a sam nie mam ani wiekszego pojecia o tym ani czasu. Moze wsrod was jest ktos zainteresowany? Przepraszam za off ale jak juz sie rozpisalem to poszlo ;)

• 9 miesięcy temu...

Zajmujemy się kompleksowo organizacją konkursów i quizów internetowych od wymyślenia koncepcji po losowanie zwycięzców. W tym także wliczona jest opieka prawnika. Dzięki temu zleceniodawca nie musi martwić się praktycznie o nic. Mamy także gotowe pakiety w z góry ustalonych cenach. Zachęcam do zapoznania się z naszą ofertą:

Organizacja konkursów i quizów internetowych

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności