Skocz do zawartości

Kup Pan Google "Mini"

mah33

Rekomendowane odpowiedzi

A wnioski? Prosty przyklad... mam firme zakladam sobie sajta, dodaje katalog produktow - powiedzmy ok 15 tys. - wykupuje szukajke i co? Nie dziala, chyba, ze Google zaindeksuje mi z dnia na dzien wszystkie podstrony :) Ile normalnie czasu na to potrzebujesz normalnymi metodami? A tak masz za 500 $ :)

poza produktem google mini jest produkt google enterprise i nie są to produkty świeże nowe.

Takie serwerki są używane dość często w firmach do wyszukiwania we własnych zasobach i jest to kwestia czy chcemy 100 tyś dokumentów czy 2-3 mln na serwer enterprise jak pamiętam tyle wchodzi na 1 maszyne.

Bo mini chyba do 500 tys obsługuje.

Nie czytałem newsa związanego z google mini ale znam firmę która ma serwerek wersji enteprise i używa tego poprostu do wyszykiwania we własnych zasobach sieci lokalnej dokumentów word, excel itp.

tutaj troszkę o wersji mini i enterprise

https://www.google.com/enterprise/

:) tez możecie sobie google do biura kupić.

zero3 ;)) popsułeś mi biznes heheheh ;).

Jest masa free searcherów obsługujących po 1-2 mln dokumentów na serwer które można modyfikować.

Choć nadal maszyne w sensie fizycznym należy sobie kupić jakieś dual core albo min 2 procki żeby spiderowała na wiele wątków. Na 1 procku to się daleko nie pojedzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności