Skocz do zawartości

[opinia] Domeny.com Domeny.pl

Fidma

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Tylko dla własnego dobra nie zapomnij wysłać to listem poleconym z potwierdzeniem odbioru, chyba w takiej sytuacji nie ma co żałować tych 6-9zł?

polecony koniecznie - priorytet już niekoniecznie.

jeżeli liczy się data nadania to nie ma potrzeby płacenia haraczu Poczcie Polskiej (polecony za potwierdzeniem odbioru kosztował mnie 5,45)

nie pozostaje nic innego jak czekać na ruch z ich strony - jeżeli będa próbowali sie wykręcić to zawsze można zbiorowy proces im wytoczyć - o ile jest to możliwe w tym przypadku.

ehh a ja wysłałem polecony priorytet, ale bez potwierdzenia odbioru ...chyba... normalny polecony gdzie mam tylko potwierdzenie nadania :/

Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych.

Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)?

Glowy nie dam, ale potwierdzenie odbioru jest istotne chyba tylko przy spawach dlugoterminowych, kiedy przez dlugi czas trzeba trzymac takie potwierdzenie. Natomiast tutaj strona musi sie ustosunkowac do pisma w 14 dni, a gdy tego nie zrobi tlumaczac sie ze pisma nie dostala, bedzie to mozna zweryfikowac na PP.

... choc moge zle rozumować.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

ehh a ja wysłałem polecony priorytet, ale bez potwierdzenia odbioru ...chyba... normalny polecony gdzie mam tylko potwierdzenie nadania :/

bez obaw - ważne że polecony.

jest to przesyłka rejestrowana i zawsze można sprawdzić przez kogo i kiedy została odebrana - wymaga tylko więcej zachodu z uzyskaniem tego od PP.

nie pozostaje nic innego jak czekać na ruch z ich strony - jeżeli będa próbowali sie wykręcić to zawsze można zbiorowy proces im wytoczyć - o ile jest to możliwe w tym przypadku.

ja jestem za, jakby się nie powiodło to możemy razem coś napisać do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów oraz do federacji Konsumentów itp, a jak to nie pomoże to złożyć pozew z powództwa cywilnego

najważniejsze że pierwszy krok mamy spełniony - wysłanie wypowiedzenia

NETMARK.PL <<--- korzystam i nie narzekam :)

W zasadzie to ja tylko poprosiłem o rozwiązanie umowy. Nie napisałem wprost, że rezygnuję, ale oczywiście zgłosiłem sprzeciw do obecnego regulaminu. Obawiam się, że wg prawa nie umowa jest nie rozwiązana? :)

nie musisz ich prosić to twoje oświadczenie woli, pewnie Ci coś odpiszą

trzeba było ich po prostu poinformować że rozwiązujesz umowę i tyle

Łe no to kicha. Wiedziałem, że za dużo bajerów tam popiszę.

6 X przedłużenia .com to może się trochę uzbierać :|

Witam wszystkich.

Wczoraj podpisałem umowę z firmą Domeny.pl na kupno domeny i serwera. Czy w świetle podpunktu 3 w punkcie X ich Regulaminu mogę odstąpić od tej umowy?

Proszę Was o odpowiedź.

X. ROZWIĄZANIE UMOWY

1) Każda ze stron ma prawo do wypowiedzenia umowy ze skutkiem na koniec bieżącego okresu rozliczeniowego, z zachowaniem jednomiesięcznego okresu wypowiedzenia, w formie pisemnej, na adres siedziby Domeny.pl sp. z o.o. Do zachowania terminu wypowiedzenia konieczne jest otrzymanie przez Domeny.pl sp. z o.o. oświadczenia o wypowiedzeniu umowy przed rozpoczęciem biegu jednomiesięcznego okresu wypowiedzenia.

2) Po rozwiązaniu umowy o świadczenie usług Abonent zostaje odłączony od sieci, a dane elektroniczne Abonenta znajdujące się na serwerze sieci Domeny.pl sp. z o.o. zostają usunięte.

3) W przypadku zamówienia złożonego przez Konsumenta, ma on prawo, z wyłączeniem przypadków o których mowa w art. 10 ust. 3 ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny, odstąpić od zawartej umowy bez podania przyczyny, składając stosowne oświadczenie na piśmie w terminie dziesięciu dni od dnia zawarcia umowy. Do zachowania tego terminu wystarczy wysłanie oświadczenia przed jego upływem.

Panowie i Panie ;)

Jest takie cos jak Instytucja Ochrony Konsumenta !

Czy nikt z was nie może złożyć doniesienia na praktyki stosowane przez tą firme ?

Przecież to pogwałcenie wyboru konsumentów, aa taka instytucja jak się uczepi to może wstrząsnąć ziemie i ruszyć księżyc ...

Zyjemy w XXI wieku, to się nazywają nieuczciwe praktyki, za co nakladane są spore kary finansowe.

https://www.uokik.gov.pl/ - link na strone

0 800 800 008 - telefon, zawsze mozna zapytac i przedstawic sytuacje.

0 800 800 008 - telefon, zawsze mozna zapytac i przedstawic sytuacje.

Pod tym telefonem możesz otrzymać bezpłatną poradę prawną ze Stowarzyszenia Konsumentów Polskich, sytuację w domeny.pl możesz przedstawić pisemnie.

Dzwoniłem tam dwa razy i udzielają tylko odpowiedzi jak w danej sprawie wygląda kwestia prawna.

NETMARK.PL <<--- korzystam i nie narzekam :)

Nie przesadzajcie! Nikt nie ma mocnych dowodów na domeny.pl!

Ta firma ma za to najlepszy na rynku regulamin.

Są i tacy, którzy uważają, że domeny.pl mają jedną z ciekawszych ofert na rynku.

To co, że forum.polskihosting.pl jest inicjatywą firmy domeny.pl? - Cinek, Cinek_host i Osama na pewno wiedzą o czym mówią! :shout:

Pozdros!

PS. Dialog roku jest tutaj. :aniolek:

Ayek Anamaja

mam podobny kłopot domena + hosting , dałem sie naciągnąć tej nieuczciwej, nierzetelnej wobec klienta firmie domeny.pl .

Wysłałem im polecony z rezygnacją dalszej współpracy w związku ze zmianą regulaminu .

"Ayek" fora na polskihosting.pl napisane były pewnie przez pracowników domeny.pl. Tego typy praktyki :) (zauważ podobne posty w sklepach internetowych) to bezpłatna reklama.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności