Skocz do zawartości

[opinia] Domeny.com Domeny.pl

Fidma

Rekomendowane odpowiedzi

Na szczęście nic od nich nie kupiłem ale nie cierpię faktu, że

złodziejstwo uchodzi płazem. Mały hint:

Sprawdźcie jacy ludzie stoją za firmą i rzućcie nazwiskami

(nie są to dane zastrzeżone, można je publikować).

Szyld łatwo zmienić. Nazwisko już trudniej. Smród będzie się ciągnął.

Odpis wpisu do KRS-u może wziąć każdy.

Wystarczy przejść się do dowolnego oddziału.

Jestem w potrzebie - sprzedaje
cenne domeny regionalne za ułamek wartości
tylko do końca tyg. < link do ogłoszenia >

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Koledzy, regulaminem to oni mogą sobie wiecie co, równie dobrze mogą napisać, że każdy ich klient co miesiąc ma im płacić 100 000zł za prestiż bycia klientem domeny.pl. Firma przeliczyła się z promocyjnymi domenami, nawykupowali spamerzy domen w promocji i zbanowanych dziadostw już nie chcą a domeny.pl też nic z nich nie mają to zaczynają straszyć. Ile im się uda wyciągnąć to ich. Czym oni straszą? KRD?

Witam wszystkich jest to mój pierwszy post na tym forum. Trafiłem na ten temat z Wykopu. Przeczytałem wszystkie 15 stron dotyczące Waszego problemu z firmą w/w

Padło kilka propozycji nt. poinformowania o tym większej ilości osób ( internautów ). Jeśli będzie taka potrzeba to chętnie się do tego dopiszę oraz udzielę swojej pomocy w tym pomyśle. Na pewno jest tutaj wielu specjalistów zajmujących się pozycjonowaniem co na pewno ułatwi całą sprawę :)

Nie jestem użytkownikiem domeny.pl lecz w pełni solidaryzuję się z Wami. Na stronie mogły by się znaleźć porady dotyczące wybrnięcia z problemu oraz ogólne opinie nt. w/w firmy.

Z góry przepraszam za offtop.

Witam,

ja również trafiłem tutaj z Wykop.pl. Firma Domeny.pl sp. z o.o. na pierwszy rzut oka działa zgodnie z prawem. Metody jakie stosują, by pozyskać klienta faktycznie są żenujące i poniżej krytyki, dlatego postaram się pomóc w nagłośnieniu problemu. Jestem dziennikarzem i robię materiały o innych sprawach, ale koleżanka zajmuje się podobnymi do tego problemami i myślę, że zainteresuje ją tym i pomogę jej w nagraniu materiału o firmie Domeny.pl sp. z o.o.. Mam nadzieję, że osoby poszkodowane będą chciały opowiedzieć całą sprawę przed kamerą i pokazać opinii publicznej jak działa ta firma. Jeżeli dobrze pójdzie, to w tygodniu udam się z koleżanką do siedziby firmy i poprosimy o oficjalny komentarz w tej sprawie. Postaram się informować Was na bieżąco o postępach.

Pozdrawiam,

Tomek Janowski

Witam - ja także trafiłem tu dzisiaj i przypadkiem; nie wiedziałem nawet na jakiej minie siedzę: mam u nich 13 domen zarejestrowanych na firmę w promocji "Jesienna domenomania".

Proponuję rozważyć założenia stowarzyszenia - trzeba tylko sprawdzić, czy w takim przypadku moglibyśmy ew. występować wspólnie. Gdyby tak było i gdyby zebrało się 20-30 osób, to zyskalibyśmy praktyczną możliwość dochodzenia praw przed sądem.

Ponadto zaś - podobnie jak Tomek Jankowski - pracuję niekiedy jako dziennikarz i mam kontakty w tym środowisku; w moim przypadku prasa ogólnopolska, a nie telewizja, ale też może boleć ;]. Będę sygnalizował ludziom temat.

ze kupuje sie domene chyba jak dobrze pamietam z obowiązkiem jej 2 krotnego odnowienia ale jest problem gdyz stosują dośc duze kwoty na te odnowienia,
hehehe po kilku dniach od zakupienia felernej domeny napisałem do nich że chętnie zapłacę za odnowienie domeny na 2 kolejne lata i będę prosił o wydanie kodu authinfo... i niestety ale uzyskałem odpowiedź że zapłace jeszcze kare za zerwanie umowy xD

Swoją drogą jak by kilkadziesiąt osób zgłosiło sprawę do NASK to może by udało się uzyskać kody authinfo. Ja jestem gotów nawet w NASK zapłacić za odnowienie domeny na te 2 lata.. tylko po to aby zakończyć współprace z tą "firmą".

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Bardzo się cieszę, że wreszcie się coś ruszyło. Media to dobra sprawa w tym wypadku.

Ja tylko czekam na ich odpowiedź na moje pismo, zapewne po tej odpowiedzi będę jeszcze bardziej zdenerwowany.

Warto zaznaczyć, co już robiłem, że oni nie znają własnego regulaminu, co objawia się w wielu kwestiach. Jedną z nich są właśnie reakcje na wypowiedzenia umowy - w żaden sposób nie mają się do tego co pisali w regulaminie. Albo zerwanie i to ONI zwracają pieniądze, albo podtrzymanie umowy.

Fajne ale pokazuje tylko zarząd, a nie udziałowców. W przypadku jednoosobowej

spółki pewnie udziałowiec jest jeden - prezes ale wzięcie pełnego odpisu z sądu nie

zaszkodzi.

"Jeżeli znasz siebie, lecz nie znasz wroga, jedna bitwę wygrasz a w innej polegniesz."

Powodzenia :)

Jestem w potrzebie - sprzedaje
cenne domeny regionalne za ułamek wartości
tylko do końca tyg. < link do ogłoszenia >

tez jestem zdania że w grupie wywalczymy więcej, proponuję poczekać aż każdy dostanie odpowiedź i możemy zacząć szturmować wszystkie instytucje, organizacje i urzędy

ja jeszcze czekam na odpowiedź i niewiem czemu to tak długo trwa, skoro kilku z Was wysłało pismo później niż ja i otrzymaliście już odpowiedź

edit:

btw:50 Użytkowników czyta ten temat (45 Gości i 2 Anonimowych użytkowników) ;)

NETMARK.PL <<--- korzystam i nie narzekam :)

Sam mialem kupic kilkanascie domen w tej firmie i gdyby nie ten temacik moglbym byc lekko upieczony...

Regulaminy ogolnie czytam ale czasem.. czasem..

Przydalby sie jakis spis gdzie warto a gdzie nie kupowac domenki, hostingi itp. chyba, ze juz istnieje a ja o nim nie wiem ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności