Skocz do zawartości

[opinia] Domeny.com Domeny.pl

Fidma

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja myślę, że trzeba powiadomić media. Bo zanim jakieś sądy czy UOKiKi coś zdziałają to większość osób i tak będzie musiało przedłużyć na obecnych warunkach. W grę wchodza tysiące złotych, więc naprawdę nie ma co się patyczkować.

Jedyna IMHO szansa domen na polubowne załatwienie sprawy to:

1) anulowanie konieczności przedłużania domen i wydanie kodów authinfo

LUB

2) umożliwienie ludziom dopłacanie różnicy między ceną rejestracji domeny u nich i ceną rynkową i wówczas wydanie kodów authinfo

Tutaj daję linki do innych postów, gdzie ludzie się skarżą na domeny.pl:

https://www.man.lodz.pl/LISTY/POLIP/2006/04/0268.html

https://forum.chip.pl/viewtopic.php?p=78309

Ogólnie trafilem na to forum po moich przejściach na forum polskihosting.pl

dostałem nawet ostrzeżenie na PW od administratora ;)

Na tamtym forum widnieje pod tym samym nickiem

Ogólnie nie bede przytaczał mojego problemu z domeny.pl bo jest on tak sam jak pozostałych :)

Ciekawe kiedy na forum polskihosting.pl usuną moje posty :D

Ogólnie mam pewien pomysł.........mam w planie zrobić strone na które bedzie sie mozna podpisac pod petycją do Rzecznika Praw Konsumenta jak i mediów aby zajeli sie ta "uczciwa innaczej praktyką" lub chociaż nagłośnili ta sprawe aby Rzecznik Praw Komsumenta zaczoł robić to co do niego statutowo należy (bronił konsumentów przed nieuczciwymi praktykami)

Co myślicie na temat tego przedsięwzięcia?

Pozdrawiam

Ps: ogólnie zauważyłem jeszcze pewną ciekawa sprawe

Mam hosting w domeny.pl (jeszcze:D) i korzystam z konta mailowego........czy nie wydaje wam sie dziwne że mail jaki dostałem po rejestracji na forum.optymalizacja.com dotarł do mnie jako SPAM? Coś mi sie wydaje że to przypadek niejest i domeny.pl maczały w tym paluchy :D

Gratuluje forum...jesteście (jesteśmy w zasadzie) dla nich solą w oku...tak trzymać....

I jak to mówi Osama (user z forum polski hosting ...zwolennik domeny.pl): Alejuja i do przodu :P

Mimo iż (na szczęście) nie miałem styczności z w/w firmą popieram poprzednika jeśli chodzi o stronę z petycją.

Użytkownicy forum PiO powinni zorganizować taką akcję i nagłośnić gdzie się tylko da.

Czy są chętni na wykonanie? W razie czego mógłbym się zająć techniczną stroną(php, mysql) ale potrzebny grafik, który zrobiłby design i buttony/bannery akcji, które ludzie mogliby wrzucać na swoje strony.

Get FREE Access To The $1,604.98 Free-Money VIDEO

To See How People Are Making Loads Of Extra Cash

-- Just For Reading Their Emails!

==> https://www.moneylistprofits.com/ptrvideo/page14114.html

skracanie linków

Myśle że stronka powinna być postawiona na prywatnym serwerze aby nie było podejżeń czy spekulacji że konkurencja prubuje pozbyć sie domeny.pl

Dysponuje ktos może miejscem na własnym serwerze? (żaden komercyjny hosting)

ja niestety tylko dysponuje hostingiem w domeny.pl wiec to odpada.......napewno doszlo by do blokowania strony przez domeny.pl i tłumaczenia typu 'problemy techniczne czy cós" i pewnie baza danych z podpisami tez by znikneła w niewyjaśnionych okolicznościach :rolleyes:

Tak pozatym to dlaczego media się tym nie zainteresowały jeszcze? to przeciez materiał na dobry reportarz do "Uwaga" czy na odcinek W11- wydział śledczy ;)

A dlaczego nie mozna postawić takiej strony na serwerze domeny.pl? Myślę, że można, gdybyś to zrobił na serwerze kei, az czy home rzeczywiście sprawa byłaby podejrzana, ale w takim wypadku... Przecież masz opłacony serwer. Czy regulamin zabrania takich praktyk? :)

Polska wolny kraj, regulamin nie powinien wprowadzać cenzury.

Myśle że stronka powinna być postawiona na prywatnym serwerze aby nie było podejżeń czy spekulacji że konkurencja prubuje pozbyć sie domeny.pl

Myśle, że aż tak z prywatnym serwerem kombinować nie trzeba. Jeśli się boicie o polskie hostingi to może ktoś użyczy miejsca na zagranicznym?

Get FREE Access To The $1,604.98 Free-Money VIDEO

To See How People Are Making Loads Of Extra Cash

-- Just For Reading Their Emails!

==> https://www.moneylistprofits.com/ptrvideo/page14114.html

skracanie linków

ale jak by ci blokowali konto i strony moglbys zerwac umowe z tytułu niewywiazywania sie z planów konta a jeszcze lepiej gdyby oni zerwali z tobą bo bys wtedy nie musiał płacić kary (jak masz np serwer na 3 lata) - najlepiej postawic cos co przeciązało by serwer az by ci sami podziękowali i jeszcze by ci roznice zwrocili (ale trzeba zerknac w regulamin czy za to nie naliczaja kary np 5000 zł za rok :) )

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Wiesz tu nie chodzi o to abym mogł z nimi zerwac umowe ...mnie stac na zaplacenie ich cen z usługi choć mi sie nie podobaja.Tu chodzi bardziej o dobro społeczne i chwycenia za morde tej hieny która żeruje na ludzkiej niewiedzy. w nosie mam czy mi sie uda z nimi zerwac umowe czy nie........chce zobaczyc poprostu jak służby które powinny sie tym zająć dobiarą im sie do d...y i zamkna ten kramik :)

Myśle że sprawa ma podwójne dno .......zyjemy w kraju jakim żyjemy.....Polska jest pełna absurdów...ale ciezko mi uwierzyuć że dzialają w ten sposób od wielu lat i nikt z tym nie robi nic.....coś wtym musi być

a skoro nie robi to dlaczego? Ta sprawa mi śmierdzi i nie spoczne dopóki ten lichwiarski interes nie padnie na morde..

Przemówienie prawie zrobiłem jak Tusk expose :)

Kolajna sprawa to taka że tego typu firm jest wiele i nie tylko w hostingach, możliwe tylko że nie dzialaja na taka skale........porażka domeny.pl bedzie przestrogą tez dla innych

Trzeba walczyć i oczyścić Neta z szumowin..........

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności