Skocz do zawartości

[opinia] Domeny.com Domeny.pl

Fidma

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś przyszły mi listy polecone z zlodzieje.pl tfu domeny.pl i mama odebrała... informacje, że zostanę wpisany do krajowego rejestru długów...

Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych.

Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)?

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mi szanowne KRD nie odpowiedziało na maila w sprawie Domeny.pl. Chciałem się dowiedzieć czy rzeczywiście takie umowy wchodzą w grę. Pewnie wchodzą, ale kryją się za tym duże pieniądze.

Chciałem się dowiedzieć, czy firma świadcząca usługi internetowe może wpisać, oraz czy może wpisać poniżej 200 zł. No nic, pewnie wyślę do nich list... Chyba, że ktoś już to zrobił.

Zapodam tu cytat z "pewnego" sławnego juz chyba (w złym tego słowa znaczeniu) forum ;)

"To świetnie, to już pewnie wiecie, że wy nie możecie dodawać nikogo do KRD.

Sam stwierdziliście na jednym z forów,że "Nasza działalność nie podchodzi pod ustawę o usługach telekomunikacyjnych." co wyklucza was z grona podmiotów, które mogą osoby fizyczne dodać do rejestru KRD. Ciągle jednak firma domeny.pl może dodać do tego rejestru firmy przy spełnieniu odpowiednich warunków."

I co wy na to :rolleyes:

Nasmaruje jeszcze post na forum prawnym aby zweryfikowac czy to faktycznie prawda :rolleyes:

A jeśli tak to ciekawe co na to powie KRD że domeny.pl straszą osoby prywatne ich instytucją :D

Może KRD im zwróci uwage :D

PS: domene dla akcji juz kupilem i design strony tez jest gotowy :P

Ciekaw jestem obrotu sprawy :D Napisałem wczoraj do di.pl o wsparcie dla akcji i napisali mi że i owszem ale jesli akcja bedzie ogólna a nie ukierunkowana tylko na domeny.pl, no ni napisali mi jeszcze że domeny po ostatniej zadymie zmieniły zapisy w regulaminie.Przedstawiłem im dowody na to że nic sie nie zmienilo i że nadal robia w bambuko i to że zmienili regulamin to nic wielkiego bo nikt sie o tym nie dowiedział w odpowiednim czasie aby wypowiedziec umowe :D...no wiec być może zmienią stanowisko w tej sprawie:D .....obiecali to wszystko zbadac

a propos logo domeny pl to mozna z niego zrezygnowac w zasadzie wogóle i zastosowac kruczek tego typu :D :

zamiast domeny.pl dac pewnafirma.pl

Kto mial kiedykolwiek styczność z domeny.pl lub widział ich logo to skuma o kim mowa :D nawet jakbyśmy napisali Dupa.pl

Pozatym dodanie do petycji wpisu tego typu "Firma ta nie informue jednoznacznie o zawyzonych cennikach odnowien np domeny PL....." pozwoli na skumanie bazy nawet tym którzy maja problemy z korzystaniem z cześci mózgu odpowiadzialnej za kojarzenie ;)

Kolorów sobie nie mogli zastrzec :rolleyes: nie moga tez zastrzc slowa domeny i PL zwłaszcza że nie pada ono jako nazwa firmy :rolleyes: . Brak kropeczki miedzy domeny a PL i sprytnie skonstruowane zdanie załatwia wszystko:D

To świetnie, to już pewnie wiecie, że wy nie możecie dodawać nikogo do KRD.

Sam stwierdziliście na jednym z forów,że "Nasza działalność nie podchodzi pod ustawę o usługach telekomunikacyjnych." co wyklucza was z grona podmiotów, które mogą osoby fizyczne dodać do rejestru KRD. Ciągle jednak firma domeny.pl może dodać do tego rejestru firmy przy spełnieniu odpowiednich warunków.

Jezeli to prawda, kazdy kto zostal wpisany przez domeny.pl moze domagac sie usuniecia wpisu oraz odszkodowania z tytulu strat poniesionych w wyniku takiego wpisu.

ivaho, jeżeli nie mają takiego prawa to po prostu nikogo nie wpisali więc kto miałby domagać się odszkodowania ;p? A jeżeli jednak mają takie prawo to domaganie się odszkodowania jest bezsensowne ;p

Ja ponowie moje pytanie :D

Gdzie znajdę regulamin promocji ? Tylko ten nowy, bo ni $$%T$@%$ na ich stronie takowego nie moge znaleźć xD

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Gdzieś czytałem, że podpisali oni jakąś umowę z KRD, ale teraz nie mogę sobie przypomnieć gdzie.

Nawiasem mówiąc, taka informacja to podstawa i bez 100% pewności, jaka jest prawda, za dużo nie można zrobić.

Chyba to nie było w tym artykule: https://webhosting.pl/kategorie/webhosting/...firmy_domeny_pl

Kto nie czytał - radzę go przeczytać. Podobno, "akcje", jak oni to określają, na forum dają im 20% więcej zysku. Nie chce mi się w to wierzyć.

Czytal ktos z was komentarze na webhosting.pl ? Link: https://hvk.pl/1639

Widac tam czynny udzial pracownikow firmy :)

Mylenie podstawowych pojec, zarzucanie paragrafami...

Get FREE Access To The $1,604.98 Free-Money VIDEO

To See How People Are Making Loads Of Extra Cash

-- Just For Reading Their Emails!

==> https://www.moneylistprofits.com/ptrvideo/page14114.html

skracanie linków

zapoznałem sie z wywiadem na stronie webhosting.pl i powiem prosto z mostu....łgaja jak świnie :)

Tak zwana mina do złej gry :) Kiszka jest sprzedaz spadła ale udawajmy że wszystko jest ok...mało tego ....jest lepiej niz było :D

Brak słów.....i to tego to tendencyjne dziennikarstwo......wyglada to tak jakby webhosting.pl dostało kase za poprawienie wizerunku domeny.pl

Żenada

"Czy zdarzyło się kiedyś firmie odmówić komuś transferu domeny do innego registrara?

Odmówić? Chyba nigdy tak się nie zdarzyło. Owszem, jeden transfer trwa dłużej, inny krócej. Często sprawa blokuje się na poziomie formalności, tj. weryfikacji abonenta. Trudno czasami przekonać o potrzebie formalnego załatwienia sprawy. Oczywiście, dla dobra abonenta. Przepisy NASK-u zobowiązują nas do wydawania kodów authinfo do polskich domen w określonym terminie."

Ciekawe bo mi osobiście odmówili twierdzac że domena była zakupiona w promocji

Nie tylko mi zreszta.......echhhh...nie ma juz chyba niezaleznych mediów

zapoznałem sie z wywiadem na stronie webhosting.pl i powiem prosto z mostu....łgaja jak świnie :D

Proszę nie obrażać świń. To niezwykle prawdomówne zwierzęta :shout:

Myśle pruskolep że masz racje .......

Oficjalnie składam przeprosiny wszystkom świniom...poruwnanie tego typu było poniżej pasa........wybaczcie :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności