Skocz do zawartości

[opinia] Domeny.com Domeny.pl

Fidma

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dostałem dziś coś takiego:

Szanowni Państwo,

Pragniemy poinformować, że w lutym firma Domeny.pl pobiła rekord w ilości rejestracji domen. W styczniu 2008, w porównaniu ze styczniem 2007, odnotowaliśmy 400-procentowy wzrost rejestracji domen, a wzrost pomiędzy styczniem a lutym 2008 sięgnął kolejnych 35%. To także Państwa zasługa. Dziękujemy. Jesteśmy wdzięczni za udzielone zaufanie oraz za wszelkie uwagi i opinie o naszej ofercie. To dzięki Państwa propozycjom poprawiliśmy m.in. wybór usług (w promocji lub bez) w "Koszyku zamówień". Pragniemy także, już po raz drugi, zachęcić Państwa do wspierania fundacji Anny Dymnej "Mimo Wszystko" w ramach akcji "Przekaż 1% podatku". Wśród nas są ciągle ludzie oczekujący pomocy, dlatego zachęcamy do udziału w tym przedsięwzięciu: https://domeny.pl/page/pl/article153.html

Domeny.pl wspiera także młode talenty, o czym informujemy od kilku dni na stronie: https://domeny.pl/page/pl/article154.html

Pozdrawiamy

Zespół Domeny.pl sp. z o.o.

Dobre - miło by było jakby przedstawili jakiekolwiek statystyki, bo tak to każdy może sobie napisać, że zanotował 400, a nawet 1000 procentowy wzrost sprzedaży. Gdzie konkretne dane? Tonący brzytwy się chwyta - najlepszym tego przykładem jest też ostatnia kampania "Atak na domeny.pl" - czyżby całą sprawę rzekomej nagonki na forach próbowali obrócić w żart? :)

Witam wszystkich !

Kilka uwag dot. Domeny.pl i walki z tym co to coś wyprawiało ze mną.

Rok z kilkoma miesiącami kupiłem domene info za 5 zł + vat. Przeczytałem to co widać było podczas rejestracji - ok. Kupione. Domena kupiona na 1 rok. O domenie zapomniałem, po roku i 3 miechach odbieram polecony i tu niespodzianka 150 zł za domenke info.

Więc zadzwoniłem do BOK, pieski wyszczekały swoje i na tym rozmowa się skończyła.

Pech chciał że zmienili regulamin więc go wypowiedziałem - odpisali iż przyjmują do wiadomości - i będą świadczyć usługę wg starego - z tym że stary regulamin nie przewidywał takiej opcji - ale to było napisane.

Zwróciłem się na piśmie do firmy o przedstawienie starego regulaminu który niby mnie obowiązuje - dodatkowo poprosiłem o potwierdzenie datą pewną - tak szanowana dynamiczna forma powinna wiedzieć co i kiedy miała w regulaminie. Pierwsze pisma bez odzewu, w rozmowie telefonicznej zostałem wyśmiany - pan w BOK stwierdził że musiał by latać codziennie do notariusza. [ no miał racje niestety ].

Wysłałem kolejne pismo, odpowiedz mnie rozbawiła - regulamin obowiązuje już kilkanaście lat, nie jesteśmy w stanie podać od kiedy.

No to uśmiech na twarzy - ktoś ileś lat temu wymyślił że zmieni regulamin 24 stycznia 2008. No Panowie czy my wyglądamy na nienormalnych?

No więc zapytałem na jakiej podstawie mam czuć się zobowiązany do płacenia skoro nawet nie wiadomo kiedy regulamin wszedł w życie.

Na to pytanie znalazła się odpowiedz, ano brałem udział w promocji płacimy za coś tam, i z tego niby regulaminu wynika że automatycznie mnie obowiązuje regulamin o nieokreślonej dacie wejścia w życie.

Tylko pani w bok sobie marnie sprawdziła, bo promocja na którą sie powoływała przewidywała kupno minimum 3 domen po 1 grosz + vat, a ja mam 1 za 5 zł. Sama sobie zaprzeczyła tym samym.

Na dodatek domena która była moja - trafiła do dostępnych - i ktoś sobie ją kupił :crazy: - czyli firma domeny.pl domaga się zapłaty za coś czego nie ma, nie jest w stanie mieć, ale z uporem maniaka powtarza że ma rację.

Postraszyli KRD itd.

Znajomy prawnik przeczytał te całe korespondencje, regulaminy i stwierdził że może się pobawić z tą pseudo firmą.

1) Wysyłajcie im wszystko poleconymi, oni odpowiadają mailem - ale muszą udowodnić że przeczytaliście wiadomość - polecam dodać domeny.pl do folderu spam i czyszczenie co godzinę - oraz nie zaglądać do spamu lub usuwać bez czytania.

2) Regulamin ktory nie ma daty wejścia w życie jest nie do wybronienia w razie sporu cywilno-prawnego.

3) Polecam wszystkim art 6 KC. Bardzo prosty - ale szalenie pomocny - to oni muszą udowodnić że coś się im należy.

Ja wysłałem pismo 3 tygodnie temu w którym w trybie natychmiastowym żądam przedstawienia wszystkich dokumentów które wskazują iż jestem coś im winny. Dodałem że brak odp w terminie 14 dni traktuje jako uznanie roszczen domeny.pl za bezpodstawne. Mija 3 tygodnie od odebrania listu i mam święty spokój.

Wczoraj natomiast dotarła na skrzynkę reklama zachęcająca do kupna domeny u nich - więc już mam pisemko ktore jutro wyslę, w którym wnioskuję o skasowanie danych osobowych z bazy danych, oraz informację o tym iż będę się domagał 1000 zł za każde 7 dni obrotu danymi osobowymi bez zgody. tylko czekać az przyślą kolejną reklamę,

Zastanawiamy się też czy nie oskarżyć ich o próbę wyłudzenia [ sprzedawanie czegoś czego się nie ma, matactwa z datami i regulaminami ] wniosek do prokuratury już czeka na dalszy rozwój wypadków - choć mam nadzieje ze dali sobie siana.

Polecam też udanie federacji praw konsumenta - ja miałem płacić i mieć spokój, ale mi tam powiedzieli żebym nie był głupi, i trzeba walczyć.

A firmie domeny.pl gratuluję zrobienia świetnego interesu, Wasz Pan od PR powinien znać prostą zasadę, jeden zadowolony klient przyciąga jednego nowego, jeden niezadowolony odciąga 50 potencjalnych, czego z szczerego serca życzę Państwa firmie. Dodam że prawo to bardzo dobrze działa - nikt z moich znajomych juz nie kupi u Was niczego.

Całkowitym off topic'iem będzie fakt iż samo stworzenie na ich stronie własnego konta usera, bez jakichkolwiek zakupów prowadzi do zezwolenia im na przetwarzanie danych - szukałem miejsca gdzie można by swoje konto osunąć - nie ma takiej możliwości.

p.s. sprka za literaki tu i tam:]

Tak jak pisałem tutaj i udowadniałem wielokrotnie, że oni sami nie znają swojego regulaminu, tak potwierdza się w Twoich postach. Pan, który boi przedstawić się swoim imieniem i nazwiskiem, nie znając regulaminu, pojawił się tu raz i odpowiedział na 1 wygodne mu pytanie. Na resztę "trudnych" pytań nie raczył odpowiedzieć, bo po prostu nie umiał. Jeszcze kilka dni później pojawia się artykuł zatytułowany coś na kształt: "chcemy poprawić kontakt z klientami". TO JEST ŻAŁOSNE. Nie mam więcej słów.

Gdyby jedna osoba w sposób zupełnie zgodny z prawem, co jest oczywiście MOŻLIWE, udowodniła im wszystkie niedogodności, naciągania i ukrywanie informacji przed klientem, żeby nie nazwać tego wyłudzaniem pieniędzy, i zostało by opublikowane w prasie to....

... firma była by ośmieszona, i prawdopodobnie skończyła by swoje funkcjonowanie. Tylko żeby ktoś to wreszcie zrobił:)

To jest nie do pomyślenia, żeby takie rzeczy działy się w POLSCE! JESTEM ZBULWERSOWANY, zachęcam wszystkich do dochodzenia swoich praw.

Miała powstać stronka, miały być zbierane jakieś podpisy, czy coś się w tym kierunku dzieje???

Na szczęście wykupiłem u nich jedną domenę.

Przekonałem się na własnej skórze gdy wysłali mi przypomnienie o braku wpłaty za domene, pomimo że została opłacona odrazu przy rejestracji.

Oczywiście nie obyło się bez tłumaczeń BOK.

Jak dobrze pamiętam to wtedy trwała ta ich super promocja...

Żal o nich pisać takie rzeczy...a pod taką zachęcającą domeną działają :/

Chyba mają sporo kasy, żeby równoważyć negatywną "reklamę" na forach, bo ostatnio obserwuję "atak reklam zachwalających atak na domeny". Nawet na gg muszę oglądać te ich żałosne ataki co mnie irytuje bo czuję się jakby do mnie podchodził gość i proponował "kup pan cegłę"

Lookajcie na to :D

domenkiwa6.th.gif

Swoją drogą to firma która jest najniżej oceniana na HR. 2x gorzej niż "ulubiony" przez forumowiczów PiO superhost :) Dziwię się, że dalej prowadzą taką politykę, bo jak czytam fora o hostingu to zdaje się, że konkurencja podłapała temat i widzę czasem ogłoszenia o usługach "przyjaznych dla użytkownika" i "bez kruczków w regulaminach".

Ja jestem zbulwersowany tylko tym, że ta banda idiotów twierdzi, że może sobie w każdej chwili zmienić cennik, regulamin i czas trwania umowy bez wiedzy klientów i to jest normalne. Takie coś powinno być ścigane z urzędu i na prawdę dziwi mnie, że sieć jest pełna dowodów dostarczanych przez samych pracowników tej firmy a jeszcze nikt za to nie beknął.

Ciekawi mnie jak się ma to zwiększenie sprzedaży do tego wykresu. Nie żebym był złośliwy

Pan Majerek coś mówił że takie "antyreklamy" na forum to 20-30% wzrostu sprzedaży ;) Więc moim zdaniem osoby które zapoczątkowały ten topic powinny się zgłosić do domeny.pl, może jakaś nagroda pieniężna będzie. Albo chociaż dadzą jakieś tańsze domenki... na przykład po 2 grosze w jakiejś VIPowskiej superpromocji :P

Jeśli ta stronka o praktykach domeny.pl ma takie trudności z powstaniem to może domeny.pl dofinansowałyby projekt? Mówienie o nich źle (podobno) nakręca im sprzedaż, więc domeny będą zadowolone a twórcy połączą przyjemne z pożytecznym :D

Czyli w sumie przy takim nagłośnieniu negatywnej opini o domeny.pl (bo jak inaczej?) sprzedaż zwrasta i coraz więcej ludzi kupuje domeny w promocjach na kilka lat chociaż powinno być odwrotnie skoro nie jest to taka super oferta ?

Ja tu chyba czegoś nie rozumiem... :(

A moja firma przyniosła dochód w lutym o 528% więcej niż w lutym ubiegłego roku, dobry jestem, nie? i więcej o 38% w stosunku do sycznia...

Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych.

Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności