Skocz do zawartości

[opinia] Domeny.com Domeny.pl

Fidma

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A wiec tak:

sprawa ze stronka z podpisami stoi w miejscu z prostego powodu:

Domeny podobno znacznie zmieniły regulamin jak i podobno nie wciskaja juz serwera i innych gówien podczas zakupu.....

Jestem skłonny kontynuowac batalię o ile ktos napisze tekst petycji (który bedzie zgodny z prawem) i gdzie sie nie okarze że bede sie musiał grubo tłumaczyć w prokuraturze z jakiegoś powodu :)

ps: bo w sumie to w razie "W" ja za to bekne :D

witam wszystkich ponownie

czy ktoś z Was już coś osiągnął w tej sprawie?

znalazłem informację, że sprawą zajął się UOKiK więc może być ciekawie :)

https://di.com.pl/news/19446,0,2,Domenypl_t...alizacja_2.html

ja narazie wszystko olałem, bo doszedłem do wniosku że skoro wysłałem wypowiedzenie to jestem wolny nawet jak oni tego nie przyjmują do wiadomości

czy ktoś z Was ma albo wie gdzie znajde poprzedni regulamin domeny.pl?

NETMARK.PL <<--- korzystam i nie narzekam :)

Dla mnie sprawa jest prosta:

Aneta Styrnik potwierdziła też, że do Urzędu napłynęło kilka skarg na działania firmy Domeny.pl. Dodała również, że

przedsiębiorca ma obowiązek informowania konsumentów, z którymi podpisał umowę, o każdorazowej zmianie warunków umowy, a konsument powinien mieć prawo do odstąpienia od niej w sytuacji, gdy np. na nowe warunki się nie zgadza - bez ponoszenia dodatkowych kosztów.

Jezeli nie otrzymalem informacji o nowych zmianach w umowie to mnie one nie obowiazuja, a jezeli obowiazuje mnie stary regulamin, to nie obowiazuja mnie postanowienia niezgodne z prawem.

dołączam do kółka oszukanych przez domeny.pl dopiero po tym poście spojrzałem u kogo mam wykupione domeny i serwer i przeczytałem regulamin i ogarnęła mnie zgroza - toż to zwyczajne brudne sztuczki rodem z bazarowej gry w trzy karty, ludzie są naiwni to fakt ale są paragrafy na wykorzystywanie tego faktu, to wyczerpuje znamiona pospolitego oszustwa "przestępstwo polegające na doprowadzeniu innej osoby do niekorzystnego rozporządzenia mieniem własnym lub cudzym za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania jej błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej" przecież ja bym nigdy w życiu nie kupił tego serwera za złotówkę gdybym wiedział jakie są tego konsekwencje, dopiero to forum otworzyło mi oczy, to zwykłe złodziejstwo ubrane w zgrabne formułki

trzeba tą sprawę jak najbardziej nagłośnić, bo jak mówi przysłowie można czasem kogoś oszukać ale nie można oszukiwać wszystkich cały czas !!

i niech nie pieprzą o telefonach za złotówkę z wieloletnim abonamentem bo korzystam też z całkowicie darmowych hostingów i nikt tam na mnie nie szykuje żadnych haków :) Nie dajmy się domenie .pl nas jest więcej ;)!

Witam, sprawa moze jest troszeczke prostsza, jezeli kwota jest niska. Natomiast tak jak w moim przypadku zakup serwera i domeny, wg. ich cennika to ponad 3000 zl, a dodatkowo jesli ktos prowadzi dzialalnosc to wpis do krd tez nie jest dla niego szczesliwym rozwiazaniem... ;-(

@Elektromarket: dokładnie pod to się takie coś kwalifikuje. Wystarczą reklamy z adsense, "domeny za 5 groszy, serwer za złotówkę". Dokładny cytat. Pełno jest tego w internecie. Szczególnie w adsensach umieszczonych na stronach traktujących o hostingu widzę to bez przerwy. Jeśli to nie jest oszustwem to ja nie wiem co nim jest.

Arek_inc też widziałem. Akurat dzisiaj przeglądałem top/bottom na hostranking. Pisałem o tym, że tacy ludzie będą tam brać hosting i prawdopodobnie takich osób jest najwięcej poszkodowanych. Oczywiście domeny.pl ma to w du**e "bo mają swój regulamin". I mechanizm zamówień tak durny, że na sam nie mogłem się w tym połapać jako webdeveloper (bez przerwy mi dodawało serwer do koszyka gdy chciałem tam zamówić domeny, chociaż go usuwałem kilkukrotnie).

Co do komórek za złotówkę to jakieś brednie i nieudolna próba żeby usprawiedliwić to złodziejstwo. Zawsze kiedy zmieniam telefon mam dokładnie wyszczególnione ile płacę miesięcznie oraz na jaki czas zawieram umowę. Z resztą już chyba parę miesięcy temu pisałem tutaj, że wystarczyłoby umieścić informacje o czasie trwanie umowy i prawdziwy cennik. Wiele osób pisze to samo i co? Dalej tego nie ma na stronie a D.pl bezczelnie twierdzą, że idą na rękę użytkownikom i robią wszystko dla poprawienia przejrzystości oferty.

Też nie moge polecić firmy DOMENY.PL reklamowali serwery za 1zł a defakto wystawili mi fakture na ponad 800zł.

Nie ma z nimi kontaktu na prośbe o wysłanie regulaminu który ponoć podpisałem odyłaja mnie do jakiegoś linka a długo można szukać regulaminu na ich stronie bo jest ukryty

Po którymś maily przesłali mi wreszcie regulamin a właściwie linka no i się okazało że pozmieniali regulamin bez mojej wiedzy nawet mnie o tym nie informując!!!

Oprócz techniki sugerującej że kupujemy usługe za 1zł stosują niedozwolone klauzule w umowie.

Jedna z nich jest wpis że mogą w dowolny sposób zmienić cene swojej usługi!:(

czyli zawierając dziś umowe na 1 zł jutr zmieniaja cennik i z 1zł robia np. 1000 zł :)!

Pozatym nie dają możliwości zerwania umowowy no i na razie straszą mnie wpisem do rejestru dłużników.

Nie moge ich polecić bo promocja za 1 zł nie ma nic wspolnego z promocja bo wymagana kwota zapłaty jest klikaset razy większa!!!

Ludzie pamiętajcie

w DOMENY.PL nie płacicie 1zł! opłata może wynieść nawet do 3 tys

W DOMENY.PL nie możecie zerwać umowy!

W DOMENY.PL nie wiecie jaka będzie cena usługi w następnym roku!!

Moim zdaniemFirma łamie dobre obyczaje panujące w internecie.

Pozdrawiam

Miłosz

Jeżeli ktoś uważa mnie za anonimowego podaje maila: miloszekd@interia.pl

Nie jestem z konkurencji jestem pokrzywdzony !!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności