Skocz do zawartości

[opinia] Domeny.com Domeny.pl

Fidma

Rekomendowane odpowiedzi

Dołączam się do gorona ludzi oszukanych przez domeny.pl! Dostałem dzisiaj groźbę o wpisie do KRD jeśli nie zapłace sumy.... bagatela [3 351.65 + wezwanie do zapłaty 25.00 [ nierzetelni partnerzy ]!ak oni mnie wpiszą do KRD nie mając mojego adresu??? Bo ten który mają to adres moich znajomych... przecież ja im nie zapłace tych ponad 3000 bo nie mam...

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Niestety w internecie coraz wiecej oszustów a DOMENY.PL to przodownik idzie na ilość nie dając jakości

Ich serwery sa beznadziejne ale umowy maja tak porobione że tu tylko UOKIK może coś poradzić.

Ludzie piszcie maile do UOKiK przeciez ten regulamin to farsa.

Nie macie możliwości z niego zrezygnować!

Nie wiecie ile zapłacicie za rok!

Na swojej stroni sprzedają serwer za 1zł a nie informują o wszystkich kosztach jakie należy ponieść w okresie rozliczeniowym.

To jest działalność niezgodna z prawem.

a oszukanych jest coraz więcej !

Panowie i Panie oni na swojej stronie pokazuja firmy ktore im zaufaly ;)!

Napiszcie do tych wszystkich firm maila z informacja o postepowaniu firmy DOMENY.PL

Niech straca chociaz jakiegoś klienta z tych co juz maja !!

Mnie już stracili i nigdy nikomu nie polece tej pseudofirmy która ponoć działa od 10 lat w branży.

Pozdrawiam

Oszukana

Ludzie piszcie maile do UOKiK przeciez ten regulamin to farsa.

sprawy do UOKIK można zgłaszać tylko na piśmie, ale oni nie zajmują się sprawami indywidualnymi - mogą się zając sprawami które naruszają zbiorowy interes konsumentów

ja proponuje każdemu kto ma z nimi problem przejść się do miejskiego/powiatowego Rzecznika praw Konsumenta i przedstawić sprawę

Rzecznik traktuje sprawy indywidualnie

poza tym proponuję przewałkować cały ten wątek :D

NETMARK.PL <<--- korzystam i nie narzekam :)

Można dzwonić [link]

to jest numer do Stowarzyszenia Konsumentów Polskich https://www.skp.pl/

tam możesz uzyskać poradę prawną z zakresu prawa konsumentów, po krótkiej opinii co do sprawy zostaniesz i tak odesłany do Rzecznika Praw Konsumenta

ja akurat uzyskałem poradę.

Można dzwonić [link]
tam możesz uzyskać poradę prawną z zakresu prawa konsumentów...
ja akurat uzyskałem poradę.

ale o so chożi? :D

Na infolinii przedstawiłem swoją sytuację z ta firmą. Otrzymałem art. kodeksu cywilnego na który mogę się powołać aby odzyskać pieniądze.

Zgadzam się z elektromarket

dołączam do kółka oszukanych przez domeny.pl dopiero po tym poście spojrzałem u kogo mam wykupione domeny i serwer i przeczytałem regulamin i ogarnęła mnie zgroza - toż to zwyczajne brudne sztuczki rodem z bazarowej gry w trzy karty, ludzie są naiwni to fakt ale są paragrafy na wykorzystywanie tego faktu, to wyczerpuje znamiona pospolitego oszustwa "przestępstwo polegające na doprowadzeniu innej osoby do niekorzystnego rozporządzenia mieniem własnym lub cudzym za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania jej błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej" przecież ja bym nigdy w życiu nie kupił tego serwera za złotówkę gdybym wiedział jakie są tego konsekwencje, dopiero to forum otworzyło mi oczy, to zwykłe złodziejstwo ubrane w zgrabne formułki

trzeba tą sprawę jak najbardziej nagłośnić, bo jak mówi przysłowie można czasem kogoś oszukać ale nie można oszukiwać wszystkich cały czas !!

i niech nie pieprzą o telefonach za złotówkę z wieloletnim abonamentem bo korzystam też z całkowicie darmowych hostingów i nikt tam na mnie nie szykuje żadnych haków :D Nie dajmy się domenie .pl nas jest więcej :)!

Domeny.pl zajmują się WYŁUDZANIEM pieniędzy. Zastawiają pułapkę na internautów, którzy nie czytają regulaminów (a takich jest 75%) i przymuszają ich do opłacania usługi, której nie potrzebują i której nigdy by nie zamówili, gdyby byli świadomi na czym polega "promocja".

Domeny.pl z premedytacją żeruje na ludzkiej nieuważności. Jest to ten sam proceder co telefonowanie do staruszek i podawanie się za wnuczka. Zawsze można się tłumaczyć, że przecież nikt nie mówił, że jest wnuczkiem,

a ze babcia tak zrozumiała, to nie jego wina. Nikt jej przecież nie zmuszał do wysyłania pieniędzy - sama to zrobiła itd.

Kto miał przyjemność korespondować z domeny.pl, ten wie o co chodzi.

Uważam, że tą sprawę powinna zbadać POLICJA. Czy ktoś zgłosił domeny.pl na POLICJE? Jeśli ktoś to zrobił, to chętnie zgłoszę się jako świadek.

Uważam, że tą sprawę powinna zbadać POLICJA. Czy ktoś zgłosił domeny.pl na POLICJE? Jeśli ktoś to zrobił, to chętnie zgłoszę się jako świadek.

Halo?! Policja?!

Przyślijcie wszystkie patrole! Właśnie zostałem oszukany i okradziony przez firmę domeny.pl!

Chciałem kupić domenę na rok, a oni mi podstępem wcisnęli serwer i domenę na 3 lata i teraz straszą że jak nie zapłacę to grrr!

;)

Zamiast stawiać całą Policję na nogi, proponuję udać się do Rzecznika Konsumentów, a wcześniej przeczytać dokładnie cały ten wątek :D

NETMARK.PL <<--- korzystam i nie narzekam :)

Ale Wy macie problemy. Piszcie pisma do domeny.peel (polecone). Powołajcie się na kilka konkretnych ustaw łamiących prawa konsumenta i po sprawie. Jeśli mają taki burdel w regulaminach z pewnością nie odpowiedzą w ciągu ustawowych 14 dni na pismo więc warto zaznaczyć w nim swoje warunki (np. odszkodowanie), które po tym czasie automatycznie automatycznie się uprawomocnią.

I finito - nic by ode mnie nie dostali. Aczkolwiek nie zamówił bym nigdy hostingu czy domeny w firmie, która dysponuje minimalnym kapitałem, potrzebnym do utworzenia spółki :)

A jak ja się rejestrowałam to regulamin nie wyskoczył mi na ich stronie było tylko puste okienko ;(

Więc zrozumiałam że regulamin to cena 1 zł i ogólen warunki KC ;( czy domeny.pl mogą czasowo ukrywać regulamin ??

Pozatym przedstawiciel domeny.pl kłamał w sprawie przejścia z promocji na warunki standardowe.

Przejście na warunki standardowe jest uzależnione od właściwego podania z załączoną kserokopią nowego dowudu osobistego :)! oraz od pozytywnego rozpatrzenia tego podania

załączając im ksero dowodu mogłąbym spodziewać się po firmie że mnie okradnie więc tego nie zrobie!!

Dlaczego oni ciagle kłamia przydało by się im troche godności

mój gg 7108790 dla ludzi którzy zechcą walczyć z domeny.pl

Anna_K, a powiedzieli gdzie można znaleźć takowe podanie (wzór)? Co do nowego dowodu osobistego to jest to normalne z uwagi na to że w dniu pare minut temu stare dowody osobiste straciły ważność...

A jeżeli chodzi o ksero dowodu to jest to praktyka nie jednej z polskich firm.

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Ale Wy macie problemy. Piszcie pisma do domeny.peel (polecone). Powołajcie się na kilka konkretnych ustaw łamiących prawa konsumenta i po sprawie. Jeśli mają taki burdel w regulaminach z pewnością nie odpowiedzą w ciągu ustawowych 14 dni na pismo więc warto zaznaczyć w nim swoje warunki (np. odszkodowanie), które po tym czasie automatycznie automatycznie się uprawomocnią.

I finito - nic by ode mnie nie dostali. Aczkolwiek nie zamówił bym nigdy hostingu czy domeny w firmie, która dysponuje minimalnym kapitałem, potrzebnym do utworzenia spółki ;)

Też wyszedłem z takiego założenia, że jak wyślę do nich pismo polecone i powołam się na artykuły KC to coś z tego będzie a tutaj nic. W dodatku odpowiedź na moje pismo dostałem drogą mailową - żenujące! Nawet nie chcą przyznać się do swojego błędu. W każdym mailu zostaje odesłany do ich regulaminu jakby to był najważniejszy "akt prawny" jaki istnieje na świecie!

Anna_K, a powiedzieli gdzie można znaleźć takowe podanie (wzór)? Co do nowego dowodu osobistego to jest to normalne z uwagi na to że w dniu pare minut temu stare dowody osobiste straciły ważność...

A jeżeli chodzi o ksero dowodu to jest to praktyka nie jednej z polskich firm.

A po co im dowód? ja tylko chce opłacić usługe w normalnej cenie czy nie szybciej by było wysłać do mnie fakture proforma która opłacam z informacją o tym że w momencie opłacenia faktury przechodze na warunki standardowe?

A może to chodzi o ty by niepozwolić ludziom przejść na standardowe warunki umowy bo wiadomo że klienci do nich już nie wracają. Każdy który miał z nimi kontakt stara się od nich uciec a oni staraja się za wszelką cenę go utrzymać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności