Skocz do zawartości

[opinia] Domeny.com Domeny.pl

Fidma

Rekomendowane odpowiedzi

ta "firma" ma prawo "domagać" się wszystkiego co jest w regulaminie i cenniku, hehe :)

oczywiście to jest tylko ich przekonanie...;)

Tak ma prawo się domagać wszystkiego co jest w regulaminie :) Niestety regulamin zmieniają sobie w dogodny dla siebie sposób nie informując o tym zainteresowanych. Czyli podpisując dziś regulamin nie masz pewności w co Cie wmanipulują za kilka dni!!!

Niestety nie moge powiedzieć nic dobrego o domeny.pl a porównałam ich oferte już z kilkoma hostingami.

Szkoda że niektórzy potrafią tak zapaskudzić internet, a smrodek coraz większy w końcu ponoć kilkakrotnie zwiększyli ilość klientów a teraz Ci klienci uciekaja jak mogą:)

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Tak ma prawo się domagać wszystkiego co jest w regulaminie ;) Niestety regulamin zmieniają sobie w dogodny dla siebie sposób nie informując o tym zainteresowanych. Czyli podpisując dziś regulamin nie masz pewności w co Cie wmanipulują za kilka dni!!!

moja wypowiedź była czysto ironiczna i żartobliwa, więc nie ma co się spinać ;)

zmieniać mogą wszystko bo mają taką możliwość, wszelkimi niezgodnymi z prawem praktykami powinien się UOKiK(chyba się już zajmuje)

imho im więcej ludzi którzy czują się poszkodowani zgłosi się do Miejskiego/Powiatowego Rzecznika Konsumenta tym domeny.pl bardziej odczują negatywny dla nich efekt swoich manipulacji

dzięki rzecznikowi moja sprawa już nabrała biegu i wiem że rozstanie z domenami to tylko kwestia czasu

NETMARK.PL <<--- korzystam i nie narzekam :)

Firma traktuje klientów jak "skarbonki". Na oficjalne pisma dostaję odpowiedź w formie e-maila. Nie stać ich na papier i znaczek? A odpowiedzi jakich można spodziewać się po pracownikach tej firmy są na poziomie 3 latka. Firma ma zawsze racje a klient jest zawsze w błędzie. Każdemu kto zastanawia się nad wyborem ich usług stanowczo odradzam!!

A może mi ktoś wytłumaczyć jedna rzecz oto cytat z ich regulaminu

10) Umową abonamentową jest umowa o świadczeniu usług w sposób ciągły, rozliczana cyklicznie w powtarzających się okresach rozliczeniowych. Okresem rozliczeniowym jest okres roku kalendarzowego albo inny okres rozliczania usług świadczonych w trybie abonamentowym, wynikający z cennika usług Domeny.pl sp. z o.o lub innych regulacji Domeny.pl sp. z o.o.

Za pierwsze 3 miesiące za hosting płaci się 15 zł. a po 3 miesiącach przysyłaja fakture na 800 zł

W takim razie jaki jest okres rozliczeniowy roczny czy 3 miesięczny??

bo jeżeli 3 miesięczny to umowe można rozwiązać również po półroku opłącając kolejne 3 miesiące

a jeżeli roczny to dlaczego na swojej stronie internetowej informują że cena za usługe to 15 zł ??

i nie podają pełnej informacji o cenie ?

No ja rozumiem że bardziej opłąca się im wmanewrować kogoś w opłątę lojalnościowa na kwote 3000zł ale czy to nie nosi znamion paserstwa??

z 1 zł robi sie kwota o klila tysiecy procent wyzsza

Do mnie wczoraj zadzwoniła kobieta. W głosie słychać było wykończenie i niechęć. Powiedziała, że kończy mi się domena, na co odrzekłem że nie zamierzam przedłużyć. Poprosiła mnie o wysłanie informacji o tym na odnowienia@domeny.pl, na co odrzekłem dowidzenia.

I na razie cisza.

Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych.

Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)?

witam

mnie też nie podobają sie poczynania przez firme domeny.pl

zamówiłem usługe na okres jednego roku a oni zobowiazuja mnie do bycia przez 3 lata

ich regulaminy są sprzeczne z dobrymi obyczajami i zawieraja niedozwolone klauzury.

ponieważ w maju konczy mi sie okres rozliczeniowy tzna mija rok czasu postanowilem im wypowiedize cumowe wyslalem pismo poleconym , ostatnio mailem wyslalei pismo typu

"W nawiazaniu do otrzymanego pisma pragne poinformowac iz domena zostala zakupiona w ramach promocji z okresem lojalnosciowym.

Zasady promocji

1. Akcja promocyjna âUrodzinowa superofertaâ dotyczy domen: polskich, globalnych i unijnych,

będących w ofercie DOMENY.PL sp. z o. o. i zarejestrowanych w terminie od 5 kwietnia do 30

czerwca 2007 r. w ramach promocji âUrodzinowa superofertaâ.

2. Ceny domen w promocji âUrodzinowa superofertaâ dotyczą rejestracji domen na okres jednego

roku. W przypadku rejestracji domen na okres dłuższy niż jeden rok, obowiązują ceny standardowe.

3. Przedłużenie utrzymania usług (nabytych w firmie DOMENY.PL sp. z o.o. w ramach promocji

âUrodzinowa superofertaâ) na kolejny rok, będzie odbywać się na standardowych warunkach zakupu i

na podstawie cennika obowiązującego w chwili odnowienia.

4. Przeniesienie domen zarejestrowanych w ramach promocji âUrodzinowa superofertaâ do innego

usługodawcy lub rezygnacja z odnowienia tych domen przed upływem trzech lat od daty ich rejestracji,

zobowiązuje Abonenta do uiszczenia z chwilą rezygnacji jednorazowej opłaty w wysokości

proporcjonalnej do czasu, który pozostał do końca w/w okresu i ustalonej według aktualnie

obowiązującego cennika.

Prosze zatem o informacje czy podtrzymujecie Panstwo swoje stanowisko, jesli tak, zostanie wystawiona faktura za okres pozostajacy do konca umowy."

za okres pozostajacy do konca umowy?? zamowuilem usluge na rok czasu i ani dłuzej!!

dziwi mnie fakt ze cos takeigo pisza skoro wypowiedzenie jest wiazace i powinni usunac moje dane z bazy.

nie mam zamiaru odpisywac na maila bo jest podchwytliwy :)

jesli beda chcieli jakas kase to zloze doniesienie do prokuratury o próbe wyłudzenia pieniedzy.

poza tym regulamin promocji podlega ogólnemu regulaminowi a ten zezwala na wypowiedzenie w okresie rozliczeniowym, który według mnie jest 1 rokiem.

Każdy z obywatell ma prawo wypowiedizec umowe kiedy niepodoba sie nam uslugodawca i nikt nie ma prawa zmuszac kogokolwiek do bycia w tej firmie przez x lat. umowa jest na czas nieokreslony dlatego trzeba wystosowac wypowiedzenie.

Ps bylem u rzecznika konsumenta i dowiedizlaem sie ze UOKIK bada sprawe firmy domeny.pl

pozdro

Opinia ma charakter ocenny, a przez to nie jest zniesławiające i nie stanowi realizacji znamion czynu opisanego w kk.

Uznanie za bezprawne „opinii”, stanowiłoby zbyt daleką ingerencję w sferę poszanowania wolności ekspresji i naruszałoby art. 10 ust. 1 Konwencji o Ochronie Praw Człowieka i Podstawowych Wolności

A ja juz dopłaciłem do ceny standardowej a nastepnie wyslalem wypowiedzenie i juz za niedługo oficjalnie z Bożą łaską przestane być klientem tej "firmy".

Co prawda zostałem bez domeny, bo "firma" domaga sie dodatkowo astronomicznej sumy za wydanie authinfo ale z tym juz sobie poradzilem, grunt to to że nie będę miał juz nic wspólnego z tym czyms nazywanym "domeny.pl" i niezmiernie sie z tego ciesze :)

Niemniej mam nadzieję że UOKIK dobierze się im wreszcie do skóry.

vhs, jakie astronomiczne sumy za wydanie kodu authinfo?

Przeciez rezygnujac z promocji w kazdej cgwili mozesz zazadac wydania kodu authinfo. I według NASK nie moga za to ponierac dodatkowych oplat.

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Mich@ł, zażądali opłaty w wysokości 99 PLN za wydanie authinfo dla domeny globalnej bo tak maja w cenniku i psinco ich interesuje jakiś tam NASK.

25tc8s4.jpg

Moja domena nie była póki co tyle warta wiec taniej mnie wyszło kupienie za pare groszy nowej (oczywiście gdzie indziej) i zrobienie 301.

Oczywiście masz rację, nie powinni obierać takich opłat, ale po raz kolejny raz wychodzi na to że ich regulamin i cennik są ponad wszystko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności