Skocz do zawartości

[opinia] Domeny.com Domeny.pl

Fidma

Rekomendowane odpowiedzi

jest jeszcze sprawa rezygnacji z promocji dopłacenie różnicy do 99 netto i wypowiedzenie umowy, a przynajmniej tak to zrozumiałem, w zasadzie chodzi mi tylko o domeny których nie potrzebuje, spełniły swoje zadanie przez rok i nie chce ich, więc to dla mnie jakieś połowiczne rozwiązanie jest.. Reszte domen mógłbym nawet w promocjach utrzymywac długo bo mi na nich zależy.

Także nie wiem czy nie zdecyduje sie dopłacić i po prostu wypowiedzieć poszczególne domeny. Nie mam jakoś ochoty zbierać informacji biegać po doradcach i sie procesować, no chyba że źle to rozumiem i naprawde tyle zachodu nie ma to mnie oświećcie.

Mnie tylko zbulwersował fakt tego że wykupuje na rok a w regulaminie (gdzieś tam) jest sobie że na 3 lata :/ No i 99 netto to też nie jest jakaś przystępna cena, no ale co poradzić sie płaci za błędy, może uda mi sie później jakoś przenieść domeny (te na których mi zależy)

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@julu - właśnie dostałem taką samą informację

i chyba też tak zrobię i będę miał ich z głowy. stracę trochę ponad stówę, ale nie dwie i pół. bolesna nauka, ale na błedach uczymy się najlepiej

co do faktury ;) smiać się chce. pani w BOK wciska mi, ze dostanę ją w lipcu. ok, za przedłużenie. a ta z zeszłego roku za rejestrację jest mi chyba niepotrzebna (ok, zapomniałem o niej na ponad 10 miechów)

P.S. faktury wysyłają drogą elektroniczną i mam się pocałować w nos - nie dsotanę tego papierka

//EDIT

do wystawiania e-faktur należy mieć zgodę osoby - podpisaną elektronicznie lub na papierku :) oj domeny.pl, domeny.pl...

Budowanie bazy do ScrapeBox'a nigdy nie było jeszcze tak szybkie i tak tanie!

Rabat dla użytkowników PiO!

mi zaproponowali zebym doplacil to nic im nie odpisalem no i nie zaplacilem ma sie rozumiec ;) to juz bedzie jakis miesiac od upomniania i nic mi nie przysylaja wiec chyba dali sie na spokój ;) oni wiedza ze nie wygraja...

a do KRD tak jak mozna przeczytac w tym temacie mozna wpisac tylko firmy...

a do KRD tak jak mozna przeczytac w tym temacie mozna wpisac tylko firmy.

Gdzie to masz napisane ze tylko firmy?

Do KRD mozna wpisac kazdego za byle pi****l, nikt z KRD tego nie weryfikuje oni tylko klepia na tym kaske.

Używaj Cuilla i Hakii

a do KRD tak jak mozna przeczytac w tym temacie mozna wpisac tylko firmy.

Gdzie to masz napisane ze tylko firmy?

Do KRD mozna wpisac kazdego za byle pi****l, nikt z KRD tego nie weryfikuje oni tylko klepia na tym kaske.

Każdego ale nie za wszystko. Domeny.pl nie mają prawa wpisać Cię za coś takiego jeżeli nie jesteś firmą. Osoby prywatne można wpisać tam za niezapłacenie mandatu za bilet w komunikacji lub nie spłacanie rat w terminie. W innym przypadku można być spokojnym.

Przedsiębiorca może przekazać do biura informacje gospodarczą, gdy spełnione są następujące warunki:

* łączna kwota zobowiązań przedsiębiorcy wynosi co najmniej 500 zł,

* łączna kwota zobowiązań konsumenta wynosi co najmniej 200 zł,

* świadczenie jest wymagalne od co najmniej 60 dni,

* upłynął co najmniej miesiąc od wysłania przez przedsiębiorcę listem poleconym, na adres dłużnika, wezwania do zapłaty

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Panowie, firmie domeny.pl wystarczy podesłać kilka aktów prawnych i przestaną nawet na maile odpisywać :)

ja złapałem ich na tym:

z tego co przeczytałem aby wystawić mi e-fakture (wysyłaną na email, a nie adres domowy) należy mieć moją zgode pisemną lub musze mieć podpis elektroniczny. wysatwili mi ją niby na podstawie mojej zgody w regulaminie - dostałem odpowiedni fragment regulaminu.

tylko, ze w ustawie (którą notabene mi podesłali) nie ma miejsca, że zgoda w regulaminie im na to pozwala ;) albo papier, albo podpis elektroniczny

zgodnie z polskim prawem moge odstąpić od umowy w momencie kiedy zauważę jej niezgodność z prawem ;) poprosiłem konsultanta domeny.pl o pokierowanie mnie gdzie mam wysłać zerwanie umowy i się nie odzywają ;)

nie mam zamiaru i tak im już nic płacić (nawet tej dopłaty do pełnej ceny), ale trochę się rozerwę pisząć z nimi maile

Budowanie bazy do ScrapeBox'a nigdy nie było jeszcze tak szybkie i tak tanie!

Rabat dla użytkowników PiO!

witam ponownie

ostatnio przyslali mi cos poleconym (pewnie faktura- pomomimo ze zgodnie z regulaminem im wypowiedzialem umowe) ale nieodebralem

wkurzaja mnie oni swoim zachowaniem :)

aha cos znalazlem : wyrok sadu :

Sygn. akt XVII AmC 265/07

WYROK W IMIENIU RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ

Dnia 26 marca 2008r.

Sąd Okręgowy w Warszawie - Sąd Ochrony Konkurencji i Konsumentów

w składzie:

Przewodniczący: SSO Bogdan Gierzyński

Protokolant: asystent sędziego Adam Zaborski

po rozpoznaniu w dniu 26 marca 2008r. w Warszawie na rozprawie

sprawy z powództwa Dariusza Kowalczuka

przeciwko "Domeny.pl" Sp. z o.o. w Krakowie

o uznanie postanowień wzorca umowy za niedozwolone

I. Uznaje za niedozwolone i zakazuje stosowania przez "Domeny.pl" Sp. z o.o. w

Krakowie w obrocie z konsumentami postanowień wzorca umowy o treści:

1. "Kwota opłaty za usługę jest wnoszona za cały okres i nie podlega zwrotowi,

nawet jeżeli Abonent wcześniej z niej zrezygnuje."

2. "Domeny.pl" sp. z o.o. zastrzega sobie prawo dokonania zmian niniejszego

regulaminu. Zmiany te obowiązują od chwili udostępnienia nowej wersji Regulaminu

na stronie www.domeny.pl."

II. Nakazuje pobranie kasie Sądu Okręgowego w Warszawie od "Domeny.pl" Sp. z

o.o. w Krakowie kwotę 600 zł (sześćset złotych) tytułem opłaty stałej od pozwu,

od której uiszczenia powód był zwolniony z mocy prawa.

III. Zarządza publikację prawomocnego wyroku w Monitorze Sądowym i Gospodarczym

na koszt pozwanego.

SSO Bogdan Gierzyński

nie wiem ,moze to w czyms pomoze

pozdrawiam

Opinia ma charakter ocenny, a przez to nie jest zniesławiające i nie stanowi realizacji znamion czynu opisanego w kk.

Uznanie za bezprawne „opinii”, stanowiłoby zbyt daleką ingerencję w sferę poszanowania wolności ekspresji i naruszałoby art. 10 ust. 1 Konwencji o Ochronie Praw Człowieka i Podstawowych Wolności

poleconym bylo pewnie wezwanie do zaplaty

dodatkowo dyskusja poruszona jest tutaj

https://mforum.biz/viewthread.php?TID=13405&FID=1

Używaj Cuilla i Hakii

Czy nie lepiej rozgłosić tę sprawę dla szerszego grona? Np. zgłoszenie do tvn-owskiej Uwagi. Wiele już kontrowersyjnych sytuacji wyjaśnili, a więc gdy ujrzy ten problem kilka milionów może otrzeźwieją.

Warto podejmowac kroki prawne bo to ma jakies znaczenie wogole.

Tak jak juz wczesniej pisalem nie placic faktur, no i niestety musimy poczekać na decyzje UOKiK ponadto byc moze zostana podjete kroki aby klauzula nakazujaca oplate jezeli domena zostanie przeniesiona lub wygasnie (co notabene jest rezygnacja z uslug) stała sie klauzula niedozwolona.

Używaj Cuilla i Hakii

Szanowni Państwo też jestem osoba pokrzywdzona i oszukaną przez firmy DOMENY.PL

I nie mówie zgodnie z prawem są wstanie wyciągnąć pieniądze od osób które wciągnęły w sowją pułapke!

Tylko zadajmy sobie pytanie czy im się to opłaci ??

Ja doszedłem do wniosku że skoro mam im zapłacić 3 tys zł to niech oni na tym tez stracą 3 tys albo i więcej

Na swojej stronie mają coś takiego jak liste referencyjna (firmy które im zaufału)

Zgodnie z prawem można grzecznie poinformować partnerów DOMENY.PL o ich postępowaniu

Można poprosić partnerów DOMENY.PL o pomoc w rozwiązaniu sporu.

Myśle że jakby kilka osób napisało grzeczengo maila ze skarga na DOMENY.PL do partnerów i chociaż jeden partner by podziękował za usługi tej dziadowskiej firmie to rachunki po części były by wyrównane ( JA WŁAŚNIE PISZE MAILE A POTEM ZACZNE DZWONIĆ DO PARTNERÓW!!!)

https://www.domeny.pl/page/pl/article78.html - to są ich referencje

Sa to firmy WELLA, RABEN, TROJKA POLSKIE RADIO, ERA, Masterfoods, Cocacola, Beckers, PKT>PL, GERDA, orange, polpharma, scanholisay, Medicover!!!Zobaczcie to są poważne firmy :)! i nie wiedzą z kim się zadają a należało by ich ostrzec ;)

Ludzie mam propozycje niech każdy z was napisze do tych firm jednego maila ;) i opisze jak ta firma postepuje

Brak jakości kosztuje frimy internetowe żyją z klientów a nie na odwrót :)

Pozdrawiam

Andrzej

Myśle że jakby kilka osób napisało grzeczengo maila ze skarga na DOMENY.PL do partnerów i chociaż jeden partner by podziękował za usługi tej dziadowskiej firmie to rachunki po części były by wyrównane

obawiam się oni to dopiero są związani umowami lojalnościowymi ;)

35 000pln za zerwanie umowy (domena i serwer dożywotnio) plus oczywiście wpis do KRD ;)

NETMARK.PL <<--- korzystam i nie narzekam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności