Skocz do zawartości

[opinia] Domeny.com Domeny.pl

Fidma

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nadzieje że jakiś markietingowiec z poniższych firm kiedyś wejdzie tu na stronkę i się przerazi że ich firmy są kojarzone z firmą DOMENY.PL

WELLA, RABEN, TROJKA POLSKIE RADIO, ERA, Masterfoods, Cocacola, Beckers, PKT.PL, GERDA, orange, polpharma, scanholisay, Medicover.

Myśle że towarzystwo firmy DOMENY.PL to niezła antyreklama :lol: a tak prawde mówiąc to obecność tych firm na stronie DOMENY.PL poniekąd przyczyniła się do mojej decyzji wykupienia od nich hostingu czyli są współwinnymi moich kłopotów, a może to jakiś układ koleżeński nieuczciwych przedsiębiorców??

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mysle ze bedzie jak napisze do nich wiele osob.

Ostatnio mojego klienta potraktowali juz ponizej pasa, wykupil domene na caly rok (zadne 1 gr) + "doczepil" sie mu hosting na 3 lata.

Umowe co do hostingu im wypowiedzial, ale oni dodatkowo zablokowali mu rowniez oplacona (sic!) domene.

Ja bym jeszcze sprobowal wypisac ich z partnerow KRD (Krajowy rejestr domen), ze wzgledu na fakt blokowania wydania kodu authinfo do domeny.

@Andrzej L - nie oszukali tylko Ty nie przeczytałeś wszystkich regulaminów.

Panowie - firma ta prowadzi bardzo nieetyczny marketing,ale nasz wina, że nie przeczytaliśmy wszystkich z 10 regulaminów.

pisanie do firm, ktore wspołpracucją z domeny.pl uważam za jedną wielką głupotę - czego chcecie od tych firm? co one zawiniły? trochę opamiętania

firmy i te osoby, które mają po kilka tys. do zapłacenia mają przerąbane - wpis do KRD to nie byle co, ale to właśnie Wam zrobią. pytam się gdzie byliście przez te miesiące? :) działało to po co się martwić

co to 'dopisywania serwera' - taka opcja jest automatycznie zaznaczona - kto nie odznaczył przy zamówieniu - przykro mi - trzeba patrzeć. ok, to nieetyczne, ale nie odznaczyliście - znaczy zgadzacie się.

ta firma jest niepoważna, moja sprawa oficjalnie trafiła do ich prawników - czekam kolejny tydzień na odpowiedź. tak jak powiedział @netelektryk - zostaje Wam albo sprawa sądowa (brr) albo czekać na wypowiedź UOKiK

Polak nie czyta, trafia na firmę z takimi praktykami i zaczyna się lament na forach :)

też jestem niezadowolony, ale to Panowie trzeba działać - na to forum nikt nie wejdzie bo i po co

Budowanie bazy do ScrapeBox'a nigdy nie było jeszcze tak szybkie i tak tanie!

Rabat dla użytkowników PiO!

@sagittariuspl, regulaminy regulaminami ale:

Zgodnie z przepisami obowiązującej od 23 sierpnia 2007 r. ustawy o przeciwdziałaniu nieuczciwym praktykom rynkowym (Dz.U. nr 171, poz. 1206), przedsiębiorcy zobowiązani są do prezentowania pełnych cen towarów lub usług, tzn. uwzględniających dodatkowe opłaty lub podatki, na każdym etapie dokonywania transakcji z konsumentem.

Majac ta wiedze, nie musze wertowac ukrytych regulaminow w kwestii tego ile mam zaplacic za usluge. Nie jest to wiec tylko kwestia braku etyki czy chorego marketingu tylko kwestia ewidentnego lamania praw slabszych, i tylko dziw bierze, ze nie ma w Polsce instytucji ktora tej slabszej stronie jest w stanie pomoc (skutecznie).

Co do dopisywania serwera, swiadomie zostal on zamowiony, gdyz obok ptaszka byla cena jakies 30 zl i byl termin: 3 miesiace. Nawet w przyslanej fakturze proforma nie ma innej daty i innej ceny.

Nie mamy wiec tutaj do czynienia z jakas nieuwaga czy przeoczeniem tylko chamskim wpychaniem swoich "uslug" by nachapac sie i dzialaniem wg zasady nie jak dzialac zgodnie z prawem ale jak je omijac by zarobic jak najwiecej.

Marketing sluzy im do oceny, ile osob pojdzie z ta sprawa do sadu a ile zaplaci za wyimaginowane rachunki.

@ivaho - dawno nie czytałem tak sensownej notki w tym poscie

sprawa rozwiązana - macie gotowy przepis. kto kupił domenę może czuć się bezpiecznie - ja się tak poczułem.

co do serwerów - nie wypowiem się, bo sprawę znam z jednej strony - Waszej. jeżeli była zgoda na 3 miesiące, a oni każą zapłacić za 3 lata - to skorzystajcie z tego samego przepisu.

jak dla mnie @ivaho wszystko rozjaśnił - a jak się komuś nie chce ruszyć tyłka i napisać oficjalnego pisma do nich tylko woli pogadać na forum - jego sprawa.

ja czekam na opinię ich prawników (sporo spraw mają :) ) i jak moja argumentacja nie zadziała, to użyję tego co podal @ivaho i jestem na wygranej drodze

Budowanie bazy do ScrapeBox'a nigdy nie było jeszcze tak szybkie i tak tanie!

Rabat dla użytkowników PiO!

sprawa rozwiązana - macie gotowy przepis. kto kupił domenę może czuć się bezpiecznie - ja się tak poczułem.

sprawa nie jest rozwiazana jak narazie nikt w sadzie sie z nimi nie spotkal

:]

te osoby, które mają po kilka tys. do zapłacenia mają przerąbane

poczytaj wszystkie posty a zobaczysz ze nie mozna wpisac konsumenta nie majac jego numeru dowodu osobistego ani prowadzacac dzialalnosci typu rejestracja domen.

KRD ogolnie kladzie na to lache bo nie ma z tego kasy ale zawsze mozesz wytoczyc proces za nieprawidlowe wpisanie do KRD

Czy moga wpisac firme? Nie wiem nie mam firmy i ta kwestia za bardzo mnie nie interesowala

poczytaj rad prawnika na forum https://www.mforum.biz/viewthread.php?FID=1&TID=13405

Używaj Cuilla i Hakii

Jak znajde wiecej czasu, to postaram sie zebrac argumenty jakich mozna uzyc

nie wiem czy warto z nim sie bawic w takie rozmowy

Powatarzam to oni musza udowodnic ze cos musicie zaplacic i to dodatkowo przed sadem (jezeli oczywiscie beda na 100% pewni ze im sie uda)

Używaj Cuilla i Hakii

Bez jaj xD Email od pewnego PP:

Drogi Wydawco!

Zapraszamy do przystąpienia do nowego programu:

Domeny.pl

Celem programu jest pozyskanie nowych użytkowników do serwisu Domeny.pl. oferującego usługi hostingowe.

Niewiarygodnie niska cena usługi hostingowej to główny atut wyeksponowany na reklamach, który zachęca do zainteresowania się ofertą. Domenowa superoferta skierowana jest przede wszystkim do webmasterów, osób zainteresowanych reklamą w Internecie, właścicieli firm oraz małych i średnich przedsiębiorstw i wszystkich innych posiadaczy stron WWW. Dodatkową zaletą programu jest popularność marki wśród internautów.

Ile płacimy?

0,10 zł za przekierownie użytkownika na stronę docelową

[ Zobacz kreacje ] [ Dołącz do nas ] [ Dowiedz się więcej ]

Zapraszamy do współpracy

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

• 2 tygodnie później...

Kawałek regulaminu tej ich "Urodzinowej Superoferty" z domenami na którą się tyle osób nacięło:

"3. Przedłużenie utrzymania usług (nabytych w firmie DOMENY.PL sp. z o.o. w ramach promocji

“Urodzinowa superoferta”) na kolejny rok, będzie odbywać się na standardowych warunkach zakupu i

na podstawie cennika obowiązującego w chwili odnowienia.

4. Przeniesienie domen zarejestrowanych w ramach promocji “Urodzinowa superoferta” do innego

usługodawcy lub rezygnacja z odnowienia tych domen przed upływem trzech lat od daty ich rejestracji,

zobowiązuje Abonenta do uiszczenia z chwilą rezygnacji jednorazowej opłaty w wysokości

proporcjonalnej do czasu, który pozostał do końca w/w okresu i ustalonej według aktualnie

obowiązującego cennika."

Znaczy co... Oznacza to mniej-więcej, że klient akceptując regulamin zgadza się na 3 letnią lojalkę podczas której co roku musi uiszczać opłaty za przedłużenie domeny wg. ich _aktualnego_ cennika (a nie tego z dnia zawarcia umowy). Czyli generalnie mogą sobie wpisać dowolną kwotę do "obowiązującego" cennika (powiedzmy 8000 zł) i klient będzie według nich zobowiązany do jej zapłacenia.

Mocno to niepoważne. Zobaczę co mi na to odpisze Pani z działu odnowień i zainteresuję tematem Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów.

Pozdrawiam.

Pani z działu odnowień i zainteresuję tematem Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów.

Pani z działu odnowień - daruj sobie, nie marnuj czasu pani z dzialu odnowien nie powie ci "ok sorry blad byl, umowe zrywamy i jeszcze 500 zl doplacimy"

:]

UOKiK juz sie tym interesuje czekamy tylko na informacje

aha i nie oplacaj faktury - beda chcieli sie sadzic to musza zabulic, pewnosci do wygrania sprawy nie maja w umowie jest szereg bzdur prawnych

Używaj Cuilla i Hakii

Faktem jest, ze firma domeny.pl bezprawnie zmienila tresc umowy (regulaminu) bez zgody drugiej strony, tym samym kazdy ma mozliwosc nie wyrazenia zgody na nowe warunki i na zerwanie umowy bez zadnych konsekwencji.

Jest to glowny bardzo mocny argument do jakichkolwiek dzialan prawnych, polecam wiec w razie gdy nas nie stac na prawnika do udania sie do biura porad prawnych gdzie za kilkadziesiat zlotych uzyskamy satysfakcjonujaca nas porade prawna/ konstrukcje odpowiedniego pisma procesowego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności