Skocz do zawartości

[opinia] Domeny.com Domeny.pl

Fidma

Rekomendowane odpowiedzi

shit, co ty im zrobiłeś?

napisałem, ze wszyscy ktorzy moga poczuc sie wprowadzeni w błąd przez pewną firmę niech piszą do mnie, a dam wszystkim na mejla gotowe notatki prasowe do mediów itp. Bo czuję się jak Neo w Matrixie!:)! czuję się wprowadzony w błąd i nie chcę się zgodzić na to, żeby płacić grubej kasy za coś, czego nie chciałem!

wtedy niejaka Pani Elżbieta K. z pewnej firmy napisała:

podjęte zostaną przeciwko Panu odpowiednie kroki prawne. Jeśli powyższa

informacja nie zostanie usunięta w ciągu 24 godzin, o popełnieniu

przestępstwa zostaną poinformowane organy ścigania, przygotowany

zostanie także wniosek o finansowe zadośćuczynienie.

zenada! to jest oznaka bezsilnosci ze strony pewnej firmy!:)!

tak, jestem przestępcą i będę musiał płacić pewnej firmie zadośćuczynienie....

i podobno nie tylko ja jestem przez te firme straszony - ONI ŚLĄ TAKIE GROZBY DO WIELU FORUMOWICZOW.

i co mam powiedziec, jak wczoraj dostalem mejla ze niby zamowilem jakas usluge za 1500 zł??????????

Witamy serdecznie,

Na koncie widnieje nieopłacone zamówienie o numerze: 57686_ZER,

Kwota brutto: 1 583,54 zł

Przejdź do zamówienia

mam za to zaplacic? ze ktos mi zlozyl zamowienie????????????????? kto mnie w to wrabia?

juz nie wspomne, ze stale dostaje smsy od nich chociaz sobie tego nie zyczylem i napisalem im o tym.

TO JEST INGERENCJA W MOJA PRYWATNOSC

"Dożywocie z Domeny.pl"
- jakby to powiedział Pyzdra z Janosika "tyż prowdo...

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
wtedy niejaka Pani Elżbieta K. z pewnej firmy napisała:

Tonący brzytwy się chwyta po prostu.

Widzę, że uprawiasz wojenkę z pewną firmą :D

oni chyba mysla ze maja do czynienia z samymi 14-latkami

Używaj Cuilla i Hakii

A TERAZ Z KLASYKI MARKETINGU:

(cyt za: https://www.egospodarka.pl/15316,Marketing-...ta,1,20,2.html)

Troska o klienta jest jednym z głównych elementów składowych działań marketingowych. Klient jest najważniejszym partnerem firmy. Łatwo wyjaśnić, dlaczego troska o klienta jest tak ważna: zdobycie nowych klientów jest bardzo kosztowne, podczas gdy dbanie o tych, których się już zdobyło, jest stosunkowo tanie. Jeśli stracisz klientów, twoja firma prędzej czy później zbankrutuje, bo nie będzie przynosiła zysków.

Mówi się, że jeden zadowolony klient zachęci do skorzystania z usług twojej firmy jedną osobę, podczas gdy niezadowolony zniechęci aż 10 osób. Wiadomo także, że zdobycie nowego klienta jest pięć razy droższe niż utrzymanie już zdobytego.

Philip Kotler, autor kultowej książki „Marketing. Planowanie, wdrażanie i kontrola” twierdzi nawet, że zadowolony klient podzieli się swoimi pozytywnymi odczuciami z trzema osobami, a niezadowolony zniechęci aż jedenaście!

ciekawe, czy wszystkie polskie firmy znają tę żelazną zasadę marketingu...

;)

To DLACZEGO nie podejmują tych KROKÓW PRAWNYCH? B) Przecież to zawsze DODATKOWY ZAROBEK :lol: :lol: :lol:

FRAJERÓW SZUKAJĄ ^_^

STRACH STRACH STRACH to podstawowa metoda działania.

Zawsze się znajdzie kilka WRAŻLIWYCH osób, które na widok skrótu "KRD" zapłacą (tu wystarczy dodać kit o braku możliwości zaciągania kredytków itd). Kolejnych wystarczy postraszyć słowem WINDYKACJA. I są zarobieni !! A że reszta nie zapłaci, to co z tego? I tak SĄ ZAROBIENI tym, co zgarneli od naiwnych...

Tutaj nie przyznam ci racji. Mam teoretyczną firmę, która sprzedaje usługę - koszt świadczenia usługi - zerowy. Ceny od 500-3k ^_^ Za jednego klienta którego nieuczciwie pozyskam (oszukam co do ceny, czasu trwania umowy, warunków, etc.) mogę pozyskać minimum 15 kolejnych.

Nawet jeśli ludzie np. na PiO czy ogólnie internauci będą niezadowoleni z usług tej teoretycznej firmy, to można zainwestować np. w reklamę w czasopismach branżowych, adsense, etc. Całość oferty jest tak skonstruowana, że praktycznie każdy kto ją zobaczy pomyśli, że go na to stać - więc mamy praktycznie nieograniczoną rzeszę klientów i kasę, żeby pomimo prawdopodobnie kiepskiej jakości usługi i karygodnego traktowania klientów ciągnąć to dalej.

Zgodnie z przepisami poprawionej ustawy po otrzymaniu wyroku sądu należy udać się do komornika. U komornika właściwego dla naszego rejonu należy złożyć orzeczenie sądowe zaopatrzone w tytuł wykonawczy wraz z wnioskiem o wszczęcie egzekucji. Wierzyciel ma prawo wyboru komornika ale tylko w granicach właściwego sądu apelacyjnego. Komornik, który przysługuje nam "z urzędu" nie może odmówić nam dochodzenia należności.

chyba najpierw jakakolwiek firma musi miec wyrok! a czy odwazy sie dochodzic praw w sadzie, jesli załóżmy jakaś firma bedzie miala duzo na sumieniu/za uszami?

Wierzyciel jest jednak zobowiązany do wpłacenia zaliczki w wysokości 1% dochodzonej kwoty. Nie może być to jednak mniej niż 1% wartości przeciętnego miesięcznego wynagrodzenia i nie więcej niż dziesięciokrotność tego wynagrodzenia. Jeżeli opłata ta nie zostanie dokonana w ciągu 7 dni od otrzymania wezwania do jej uregulowania, wtedy wniosek zostanie zwrócony.

;-)

najgorsze jest to, ze pewne firmy, czujace bezkarnosc praktyk różnych firm (bo co to za kara kilkaset złotych nalozona przez wielka instytucje panstwowa?) zaczynają powoli powielac pewien model dzialania B)

Zawsze się znajdzie kilka WRAŻLIWYCH osób, które na widok skrótu "KRD" zapłacą (tu wystarczy dodać kit o braku możliwości zaciągania kredytków itd). Kolejnych wystarczy postraszyć słowem WINDYKACJA. I są zarobieni !! A że reszta nie zapłaci, to co z tego? I tak SĄ ZAROBIENI tym, co zgarneli od naiwnych...

to jest przykład odnośnie powyższego - smutne wyznanie:

https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=9...&a=85981853

jakies dosc pasywne, fatalistyczne...

po straszeniu firmę sądem, prasą i innymi mediami pozwolili zmienić

umowę na czas nieokreślony. mimo wszystko, musiałam zapłacić.

"musialam zaplacic" - ja bym wolal wydac te 3600 zl na prawnika!^_^ przeciez w takich chwilach NIE MA NIC DO STRACENIA. trzeba walczyc o sprawiedliwosc. Nie mozna sie poddawac. to nie wadliwe buty za 40 zł ale kwota 1-2 srednich pensji netto!;)! mam sobie od ust odjac, zeby ci geniusze jezdzili mercedesami? mam stracic wszystko, popasc w dlugi i nie miec nawet kasy na ucieczke emigracyjna na wyspy?

po straszeniu firmę sądem, prasą i innymi mediami pozwolili zmienić

umowę na czas nieokreślony. mimo wszystko, musiałam zapłacić.

:)B)

Po co straszyć? To tylko oznaka STRACHU. Ignorować wszelkie działania DZIAŁANIA MARKETINGOWO-WINDYKACYJNE ;);)!

Łaskawie "pozwolili zmienić umowę na czas nieokreślony" - O Dzięki Ci Panie B):D

"Musiałam zapłacić" - na tym przekonaniu najbardziej im zależy ;) Wtedy już żadne sądy nie sa potrzebne ;) a kasa ciurkiem wpływa na konto ;)

nawiazujac do wypowiedzi z forum gazeta.pl,

https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=9...&a=85981853

ta osoba ponoć zapłaciła 3600 ZŁ za wypowiedzenie umowy jakiejś firmie.

prawdopodobnie wcześniej zapłaciła jakiejś firmie za domenę 5gr albo 40zł (sam nie wiem ile to kosztuje) oraz 15zł za serwer.

reasumując, jest to w najsłabszym razie przebicie jest 65x -> (3600 / (40+15))

albo 239x -> (3600 / (0,05+15)).

nawet DR Kulczyk nie mial takiego przebicia jak hadlował ropą!

i zauważcie, to nie była "kara" bo Kodeks Cywilny zabrania stosowania rażąco wygórowanych kar, ale opłata z góry za 3 lata, jako koszt wypowiedzenia umowy we wcześniejszym terminie.

Po co straszyć? To tylko oznaka STRACHU. Ignorować wszelkie działania DZIAŁANIA MARKETINGOWO-WINDYKACYJNE

Łaskawie "pozwolili zmienić umowę na czas nieokreślony" - O Dzięki Ci Panie

"Musiałam zapłacić" - na tym przekonaniu najbardziej im zależy Wtedy już żadne sądy nie sa potrzebne a kasa ciurkiem wpływa na konto

czy dzialania "marketingowo-windykacyjne" prowadzone przez jakąkolwiek firmę są legalne"?

w nawiązaniu do ostatniego artykułu:

https://di.com.pl/news/23916,0.html

mam pytanie: czy jeśli jakakolwiek firma bezprawnie straszy swoich klientów wpisem do KRD - to czy podając tę nieprawdziwą groźbę i naciskając w ten sposób psychologicznie na klienta działa niezgodnie z dobrymi obyczajami w rozumieniu ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji?

POLECAM RÓWNIEŻ ŚWIEŻUTKI ARTYKUŁ Z MONEY.PL (14.10)

https://manager.money.pl/hitech/artykuly/ar...3,0,376609.html

ZOBACZCIE, CO NAPISAŁ MI DZISIAJ RZECZNIK KRAJOWEGO REJESTRU DŁUGÓW ;-)

(to tylko potwierdza trafność artykułów z ostatniego tygodnia na di.com.pl, alert24, money.pl)

Szanowny Panie!

Domeny.pl mają prawo umieszczać w Krajowym Rejestrze Długów dane dłużników-osób fizycznych tylko i wyłącznie wówczas, gdy dług wynika ze świadczonej przez Domeny.pl na rzecz tych osób usługi transmisji danych, jako że taka jest uznawana za usługę telekomunikacyjną. Dzierżawienie domen internetowych NIE JEST usługą telekomunikacyjną.

Proszę też pamiętać, że zgodnie z przepisami wierzyciel ma obowiązek umieszczając dane dłużnika w rejestrze zawrzeć informację, czy dłużnik kwestionuje istnienie długu, a dłużnik ma prawo zwrócić się do Krajowego Rejestru Długów z zażaleniem na wierzyciela, które jego zdaniem dokonał wpisu niesłusznie.

Z poważaniem

Andrzej Kulik

Pełnomocnik Zarządu ds. PR

Rzecznik prasowy

Krajowy Rejestr Długów BIG SA

Teraz pozostaje jeszcze kwestia "usługi transmisji danych" a "usługi hostingowej":

Pan Marcin Maj z Dziennika Internautów, którego serdecznie pozdrawiam odniósł się do kwestii tymi słowy:

Generalnie za usługę telekomunikacyjną uważa się usługę polegającą na przesyłaniu sygnału w sieci telekomunikacyjnej. Usługa udostępniania miejsca na serwerze z pewnością taką usługą nie jest, wiec sytuacja jest identyczna jak w przypadku usługi rejestrowania domeny

teraz jeszcze trzeba znaleźć jakąś oficjalną definicję, która potwierdzi to na 100%

(kwestia tzw. formalna)

Mając ją, oficjalnie będziemy mogli ustalić odpowiedź na pytanie zawarte w tytule artykułów na DI.com..pl, alert24.pl oraz money.pl:

https://di.com.pl/news/23916,0.html

https://www.alert24.pl/alert24/1,84880,5813...dluznikow_.html

https://manager.money.pl/hitech/artykuly/ar...3,0,376609.html

a teraz coś z zupełnie innej beczki ;-) - nie związanego z firmą domeny.pl lecz z operatorami komórkowymi.

(cyt za: https://media2.pl/telekomunikacja/40716-plu...ly-w-blad.html)

Polkomtel: Nie ma laptopa za złotówkę

Zastrzeżenia Urzędu wzbudziła również akcja promocyjna spółki Polkomtel, operatora sieci telefonii komórkowej Plus. W ich kampanii pojawiły się hasła wprowadzające w błąd, m.in. Laptop z modemem iPlus tylko za 1 zł oraz Przyjdź do sklepu Vobis. Kup wysokiej klasy laptopa w zestawie z modemem iPlus tylko za 1 zł. Konsumenci mogli odnieść wrażenie, że kupią komputer wraz z modemem za symboliczną złotówkę. Tymczasem atrakcyjna cena dotyczyła jedynie modemu. Takie działanie oraz stosowanie mylących elementów graficznych – cena 1 zł umieszczona została na ekranie komputera, a nie na modemie – mogło wprowadzać zainteresowanych ofertą w błąd co do rzeczywistego przedmiotu reklamy. Urząd nałożył na spółkę karę w wysokości ponad 840 tys. zł.

WIADOMOŚĆ Z DZISIAJ:

Pan Marcin Maj zamieścił na Dzienniku Internautów drugą część artykułu o domeny.pl

https://di.com.pl/news/24079,0,Domenypl_bez...ow_-_cz_II.html

Wiemy również, że Domeny.pl straszy rejestru dłużników osoby zalegające z opłatami za hosting. To również nie jest usługa telekomunikacyjna, bo nie polega ona na przekazywaniu sygnału w sieci (jedynie na przechowywaniu danych usługobiorców). Dziennik Internautów spytał jeszcze o to, czy osoby korzystające z hostingu również nie mają się czego obawiać. Czekamy jeszcze na odpowiedź, ale można się raczej spodziewać, że będzie ona identyczna jak w kwestii dzierżawy domen.

Podsumowując – Domeny.pl mogła podpisać umowę z KRD i mogłaby wpisać do rejestru konsumenta ale tylko takiego, który zalega z opłatą za usługę telekomunikacyjną. Takich usług firma jednak nie świadczy co potwierdza fakt, że nie została ona wpisana do rejestru przedsiębiorców telekomunikacyjnych prowadzonego przez Urząd Komunikacji Elektronicznej.

i już wszystko jasne w tej sprawie.

pointa:

Nadal jednak firma Domeny.pl stosuje niedozwolony zapis w swoim regulaminie i sprzedaje swoje usługi w sposób, który niesie ze sobą duże ryzyko wprowadzenia klienta w błąd. Działania w tej sprawie podejmują już rzecznicy konsumentów, ale na trudno działania te nazwać sprawnymi. Natomiast firma Domeny.pl dość sprawnie wysyła faktury pro forma, na podstawie których domaga się wysokich opłat lub odszkodowań za zerwanie umowy.

ale za to firmy ktore ostaly wpisane do KRD moga to podac do sadu i miec z tego niezle pieniazki zatem do dziela :D!

Używaj Cuilla i Hakii

art. 191

§ 1. Kto stosuje przemoc wobec osoby lub groźbę bezprawną w celu zmuszenia innej osoby do określonego działania, zaniechania lub znoszenia,

podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

§ 2. Jeżeli sprawca działa w sposób określony w § 1 w celu wymuszenia zwrotu wierzytelności,

podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

Nie znam sie na prawie, ale czy to nie podchodzi pod ten artykul? (Mam na mysli list polecony z grozba wpisu do KRD)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności