Skocz do zawartości

[opinia] Domeny.com Domeny.pl

Fidma

Rekomendowane odpowiedzi

czytam ten temat codziennie, jak dziennik :shout: i dziwi mnie jedna rzecz, przez 39 stron tematu nikt nie napisał że firma od kogokolwiek wyciągnęła kasę,

poza tymi co sami zapłacili z WŁASNEJ WOLI, bo nie mieli na to nakazu żadnego sądu.

Więc nie rozumiem w czym problem ? skoro jest tyle materiałów z uokików i innych to czego się boicie?

To nie Wy macie udowodnić firmie że nie należy im się kasa tylko skoro firma uważa inaczej to niech kieruje sprawy do sądów :shout:

Pytanie do wszystkich: ktoś zna kogoś kto dostał pozew ??? Pewnie nie, bo firma wie że nie wygra więc się na dodatkowe koszty nie naciągnie.

I wydaje mi się że na tym cały temat dyskusji powinien się skończyć, no chyba że jest ktoś taki kto ma z nimi sprawę,

więc zapraszam na priv - ja i mój radca nie pogardzimy dodatkową kasą, oczywiście nie od osoby pozwanej :D

PS. nie wierzę że nikt z tej firmy nie czyta tego na bieżąco, ale oczywiście na jakąkolwiek wypowiedź nie ma co liczyć.

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

fakt, tez nie znam nikogo, od kogo domeny.pl moglyby wziac kase (I BARDZO DOBRZE, ŻE NIE MA TAKICH LUDZI) - bowiem jak pisalem firma domeny.pl musialaby miec wyrok sadu zeby od kogos wyciągnąć szmal, a to nie bedzie latwe, skoro już skazal ja UOKIK i byc moze znowu skarze (ale tym razem powaznie - walka trwa). PRZESLANEK NA ICH NIEKORZYSC JEST BARDZO DUŻO. zresztą, znam prawa konsumenta i wiem, że sprawa jest praktycznie przez nas wygrana.

"ci co zaplacili z wlasnej woli" - współczuję i zapraszam do walki o swoje! jesli zaplacili, powinni szukac sprawiedliwosci. ale wiadomo, ze przy kwotach 100-400 zl nie oplaca sie procesowac - i pewne firmy żerują bezczelnie na takich przestraszonych (np grozba wpisania do KRD) ludziach, na ludzkiej niewiedzy; a 100-400 zł x np 1000 to juz jest cos...

ci ktorzy wymyslaja tego typu promocje i dziwne ceny są wyjatkowymi cynikami...

Slawus, masz racje - pracownicy tej firmy czytaja to, i... zapewne na biezaco zmieniaja regulaminy i inne rzeczy. ale MY MAMY MIRRORY, wiec chetnie dostarczymy (DOSTARCZAMY!:)!!!!!!) je wlasciwym instytucjom.

więc zapraszam na priv - ja i mój radca nie pogardzimy dodatkową kasą, oczywiście nie od osoby pozwanej

NIE DZIĘKI. NIE CHCEMY, ŻEBY KTOŚ SIĘ NA TYM WZBOGACAŁ.

TO JEST SPRAWA PRO PUBLICO BONO

jak cos sie wyjasni, opublikujemy to na forum ZA DARMO

napisałem to w przypadku gdyby trafiła jakaś sprawa do sądu, wtedy już nie da się tak, że nikt na tym nie zarobi.

to nie jest ważne kto ile zarobi, ale z kogo kieszeni pójdzie ta wypłata :)

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

napisałem to w przypadku gdyby trafiła jakaś sprawa do sądu, wtedy już nie da się tak, że nikt na tym nie zarobi.

to nie jest ważne kto ile zarobi, ale z kogo kieszeni pójdzie ta wypłata :)

spoko ;-))))))))

sorki, ze nowy post, a nie split, ale...

BARDZO WAŻNE

1.

na domeny.com nagle zmienili promocje!:rolleyes:

https://souaczpark.poznanskirap.com/domeny.com.jpg

tak bylo pare dni temu

a tak jest dzisiaj: WYRZUCILI WSZYSTKIE CENY ZE STRONY GŁOWNEJ I DALI JAKIES INFO: "SERWERY DEDYKOWANE OD 79ZŁ"

nie ma już ceny "1zł" przy serwerze.

to asekuracja. ale mamy mirrory.

2.

pewna firma przyslala mi dzisiaj wezwanie zapłaty na 1600 (za zerwanie umowy????? nie zerwalem jej, ledwo miesiac minelo, jak nie oplacilem regulaminu). ale skad 1600? przeciez w regulaminie bylo 15 zł + niezdefiniowane koszty!:)!:)!:) skad to przebicie 100 X?

3.

BYŁEM DZISIAJ NA KOMISARIACIE POLICJI W KRAKOWIE - ZAMOYSKIEGO 22.

ZŁOŻYŁEM ZEZNANIA WS. PEWNEJ FIRMY. JEST SZANSA, ZE BĘDZIE SPRAWA PROKURATORA Z URZĘDU.

4.

czasami ludzie mówią o pewnej sprawie: to Twoja wina, bo nie przeczytałeś regulaminu! Ale to, że wiele, wiele, wiele osób ma ten sam problem może świadczyć o tym, że regulamin jest napisany nierzetelnie. Bo jeśli w regulaminie i w info jest cena 15 zł za serwer a potem sie okazuje np. 800 to jest to nierzetelne poinformowanie o ofercie oraz może to stanowić czyn nieuczciwej konkurencji. jeśli promocja i info o niej byłyby napisane rzetelnie, nie było by problemu A weryfikatorem trafności decyzji klienta jest fakt, że zdecydowałby się na coś po raz drugi. jeśli zdecydował się na coś i nie wiedział o wszystkich konsekwencjach, ma prawo zgodnie z art 84 kc uchylić się od takiego oświadczenia woli.

jedna wazna sprawa - kazdy zrobi jak uwaza.

z tego co sie orientuje - zaden z Was nie moze przekazac maili od domeny.pl koledze souczpark - tajemnica korespondencji. jezeli ktos takie informacje ujawnia lamie przepisy - wymiana informacji miedzy Wami a firma domeny.pl jest TAJNA

glupio by bylo gdyby ta firma sie wykpila tylko dlatego, ze zebrane dowody beda nielegalne...

prawde mowiac ja watek olalem, bo szkoda mi czasu. firma ta od nikogo jeszcze nie probowala chyba droga sadowa tych pieniedzy odzyskac. tacy wszyscy nagle sprawiedliwi, a jestem ciekaw czy wszystkie umowy, ktore podpisujecie sa zgodne ze wszelkimi przepisami.

ta sprawa smierdzi i bedzie drogo kosztowac kogos kto bedzie chcial im wytoczyc sprawe - nie warto. nask nic nie robi sobie z tego, tak samo domeny.pl

EDIT

// moja opinia dotyczy domen - serwera nie bralem, wiec nie wiem jakie tam machloje robia

Budowanie bazy do ScrapeBox'a nigdy nie było jeszcze tak szybkie i tak tanie!

Rabat dla użytkowników PiO!

jak sie okazalo, list polecony ktory dostalem na 1600 zl ma standardowo na pol strony logo KRD i straszenie wpisem do KRD jesli nie zaplace. dlaczego domeny.pl robia to, wiedzac ze to nielegalne?????

to jest szydera z nas. a przestraszeni ludzie placa. dowiedzialem sie pare dni temu, ze moj znajomy pol roku temu dostal tez takie cos, a ze mial brac kredyt mieszkaniowy, spanikowal i zaplacil...

a co do tej pani co splaca raty, ktorych nie chciala:

tutaj mamy idealny przyklad ekwiwalentnego zadoscuczynienia:

Bank w ramach przeprosin, jak donosi "Polska", "obdarował" kobietę breloczkiem, kilkoma długopisami i parcianą torbą na zakupy.

ale i tak moze byc gorzej:

https://www.wyhacz.pl/Wyhacz/1,88542,586088...mu_50_tys_.html

ten pan ma dopiero przesrane. Era naliczyla mu 50tys zl za cos czego nie chcial.

i nie odpusci mu. sprawa bedzie w sadzie.

co sie dzieje w tym kraju?

PS (godz. 15:54) - DZISIAJ ERA ROZSYLA ABONENTOM SMSA:

chcesz 50 tys. od reki? a moze iphona? lub ipoda? zagraj wiec w... wyslij sms...

:rotfl::) hehehe ;-) muahahahahaha ;-)

aktualizacja (20:24)

i podobna dzisiaj sprawa z PLUSem

też pewna pani musi zaplacic kosmiczny rachunek 15 tysiecy za cos, czego nie chciala...

https://www.alert24.pl/alert24/1,84880,5861..._wylaczona.html

i w żadnym z powyższych przykładów operator nie uznaje reklamacji!;)

sam swego czasu skladalem reklamacje do ery i plusa (ale oni pieknie wyjasniali, ze moja wina i chcieli tylko kasy :rotfl:

abstrahując od powyższych,

wniosek ogólny jest taki - konsumenci musza byc swiadomi, musza walczyc o swoje prawa i korzystac z tego, co oferuje Panstwo : sądy, urzędy, rzecznicy, policja, prokuratura... inaczej różne firmy będą mogły zrobić z nami co będą chciały...

Taak jak juz bylo wielkokrotnie mowione domeny.pl z tego co wiem nie skierowala zadnego wniosku do sadu bo doskonale wiedza ze im sie to nie oplaca bo tego nie wygraja, zaraz posypia sie kolejne tego typu wnioski ale przeciwko domeny.pl. Dodatkowo ze wzlgedu na ilosc sad w przyszlych sprawach moze powolywac sie na wyrok ktory bedzie wydany jakio pierwszy.

Swoja droga dzialanie z UOKiK jak najbardziej wskazane.....

Używaj Cuilla i Hakii

NAJNOWSZE INFORMACJE Z PIERWSZEJ RĘKI.

UOKIK w Warszawie (wydział DDK) prowadzi aktualnie postepowanie wyjaśniające ws. domeny.pl

w styczniu albo wcześniej rozpocznie się kolejne, kompleksowe postępowanie ws. całoksztaltu dzialalnosci domeny.pl pod kątem stosowania nieuczciwych praktyk rynkowych. Jak to się dowiedziałem: "jest bardzo dużo skarg, ale domeny.pl muszą poczekać na swoją kolejkę" :)

przyśpieszyć sprawę mogą jedynie kolejne skargi ;-)

a oto e-mail departamentu UOKIK-u, który zajmuje się sprawą domeny.pl: ddk@uokik.gov.pl

AKTUALIZACJA----

domeny.pl odpisały mojej Pani Rzecznik Praw Konsumenta...

nie wzięły sobie absolutnie pod uwagę żadnych zarzutów. normalnie taktyka leszka millera (a wiecie jak skonczyl ten jegomosc ;-)... bardzo "dobre" posunięcie. jedna linia obrony "wszystko było w umowie, ktora pan podpisywal" - a gdzie najważniejsze z puntku widzenia konsumenta, czyli te 1600 zł??????????????? wkurza mnie taka beznadziejna argumentacja/arogancja...

ogólnie ta odpowiedz to nihil novi. pseudoprawniczy bełkot z pontą, że to moja wina bo cennik był widoczny na stronie (:)). ich oficjalna linia obrony.

zatem jeśli promocja była tak rzetelnie wyjaśniona i cennik był ogólnie dostępny to dlaczego tyle osób czuje się wprowadzonych blad?????????? dlaczego tyle osób zakupiło coś, z czego nie jest zadowolonych, chce zrezygnować bezkosztowo, a domeny.pl upiera się, że to nasza wina bo dokonujemy nieprzemyślanych zakupów (tak rzekli w jakimś oświadczeniu z początku tego roku)???

ilość osób, czujących się wprowadzonych w błąd przez promocję domeny.pl to największy argument w naszej sprawie. to jest kontrargument przeciw ich lini obrony "cennikowi dostępnemu na stronie", ponieważ liczba nas świadczy o tym, że mogą wprowadzać klienta w błąd. gdyby promocje domeny.pl były wyjasniona w rzetelny sposób, nie byłoby tego tematu, a firma zarabialaby na zadowolonych klientach, którzy przedłużaliby usługi i polecali ją znajomym.

i całe szczęście UOKIK zajął się wyjaśnieniem tej sprawy i wyda sprawiedliwe orzeczenie.

ilość osób, czujących się wprowadzonych w błąd przez promocję domeny.pl to największy argument w naszej sprawie.

Moim zdaniem to marny argument – na ich miejscu obaliłbym go prostym i zapewne prawdziwym stwierdzeniem, że większość „naszych klientów” to idioci, to też nie potrafili, jak się okazało, ze zrozumieniem czytać regulaminu, stąd taka ilość tych, którzy czują się wprowadzeni w błąd.

Oczywiście duża ilość niezadowolonych klientów budzi wątpliwości, co do jakości usług świadczonych przez firmę, ale nie jest dowodem, że działa ona niezgodnie z prawem.

Uważam, że właśnie na prawie powinniśmy budować nasze argumenty w walce z nieuczciwie działającymi przedsiębiorcami.

Podsumowując można stwierdzić, że duża ilość osób posiadająca dowody na to, że została wprowadzona w błąd, oraz dowody na to, że firma działała niezgodnie z prawem z pewnością byłaby istotnym argumentem.

3.

BYŁEM DZISIAJ NA KOMISARIACIE POLICJI W KRAKOWIE - ZAMOYSKIEGO 22.

ZŁOŻYŁEM ZEZNANIA WS. PEWNEJ FIRMY. JEST SZANSA, ZE BĘDZIE SPRAWA PROKURATORA Z URZĘDU.

Mógłbyś dokładniej opisać jak wyglądało wniesienie zeznań na komisariacie?

Czy oskarżyłeś o coś „pewną firmę” :D, jeżeli tak, to o co?

Jakie podałeś argumenty (na podstawie jakich przepisów prawa itp.)?

A przede wszystkim napisz, jakie uzyskałeś informacje od policji!

Jestem przekonany, że wszyscy zainteresowani sprawą (może poza „pewną firmą” :D) będą Ci wdzięczni za kolejną porcję informacji - ja na pewno.

Mógłbyś dokładniej opisać jak wyglądało wniesienie zeznań na komisariacie?

Czy oskarżyłeś o coś „pewną firmę” :), jeżeli tak, to o co?

Jakie podałeś argumenty (na podstawie jakich przepisów prawa itp.)?

A przede wszystkim napisz, jakie uzyskałeś informacje od policji!

Jestem przekonany, że wszyscy zainteresowani sprawą (może poza „pewną firmą” ;)) będą Ci wdzięczni za kolejną porcję informacji - ja na pewno.

nie wnioslem oskarzenia, tylko zlozylem zawiadomienie - to nie jest sprawa sądowa :P

podalem wszystkie dowody (screenshoty, opracowania, artykuly prasowe oraz moje stanowisko prawne). zlozylem zeznanie, ze czuje sie wprowadzony w blad, ze z 15 zl zrobilo sie nagle 1600 zl, ze jestem zastraszany bezprawnie wpisem do KRD, no i wyjasnilem dokladnie cala sprawe.

ze wzgledow prawnych nie moge na forum ujawnic szczegolow odnosnie argumentow - jesli ktos chce wiecej info, prosze na pisac na priva. aczkolwiek o pewnych przepisach, na ktore sie powolalem pisalem już wczesniej na forum i pisali też inni ;-)

jakie info uzyskalem? póki co sprawa poszla dalej i niebawem bedzie wiadomo, czy bedzie scigana z urzedu przez prokuratora, czy tez nie ;-)

z tego co sie orientuje - zaden z Was nie moze przekazac maili od domeny.pl koledze souczpark - tajemnica korespondencji. jezeli ktos takie informacje ujawnia lamie przepisy - wymiana informacji miedzy Wami a firma domeny.pl jest TAJNA

Hola hola, to by było za proste (choć ten naiwny sposób ratowania tyłka stosują domeny.peel). W momencie, gdy toczy się postępowanie można/trzeba tajemnicę odtajnić. Tylko trzeba zadbać o to, kto będzie stroną pozywaną...

ilość osób, czujących się wprowadzonych w błąd przez promocję domeny.pl to największy argument w naszej sprawie.

Moim zdaniem to marny argument – na ich miejscu obaliłbym go prostym i zapewne prawdziwym stwierdzeniem, że większość „naszych klientów” to idioci, to też nie potrafili, jak się okazało, ze zrozumieniem czytać regulaminu, stąd taka ilość tych, którzy czują się wprowadzeni w błąd.

Bzdury!

[...]Oczywiście duża ilość niezadowolonych klientów [...] nie jest dowodem, że działa ona niezgodnie z prawem. [...]

Jest!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności