Skocz do zawartości

[opinia] Domeny.com Domeny.pl

Fidma

Rekomendowane odpowiedzi

chcesz 50 tys. od reki? a moze iphona? lub ipoda? zagraj wiec w... wyslij sms...

Czarny humor :D

hehe, tego smsa dostałem autentycznie tego dnia, co publikacja ;-)

ale ERA WYBACZYŁA (czyli sztab PR firmy ugiął się pod presją społeczną - albowiem nagłośnienie medialne ewentualnej egzekucji tych 50tysiecy równałoby się ze społeczno-medialnym potępieniem; ale nie oszukujmy się - pamiętacie korespondecję Ery na początku - na etapie zanim media się dowiedziały? koleś miał zapłacić, bo dział reklamacji odmówił mu racji.)

https://www.wyhacz.pl/Wyhacz/1,88542,587784...ec_klienta.html

Dziennikarze zapytali, dlaczego Era poszła na rękę klientowi, skoro uważa, że winny jest wadliwy telefon.

"- Ponieważ prowadzimy przyjazną politykę wobec naszych klientów i każdy przypadek jest poddawany szczegółowej analizie" - odpowiada dyplomatycznie Wojciech Strzałkowski.

normalnie wymiękam, jakby jacyków powiedział do dody w tańcu na rurze, że jest jolą rutowicz...

typowy PR - a wcześniej nie chcieli być przyjaźni. Jak to wytłumaczyc?

TYLKO W JEDEN SPOSÓB - PRZESTRASZYLI SIĘ PROKURATORA

(co wynika z ww. artykułu)

Ok

a co w naszej sprawie powie pewna firma? pewnie znowu powiedzą, że to nasza wina bo dokonaliśmy nieprzemyślanych zakupów i że cennik był na stronie blebleble.... tu już nie będę komentował, bo nie chcę przeklinać

a kto mówi, że coś kosztuje 15 zł i ukrywa całkowity koszt gdzieś tam w jakimś odrębnym cenniku, żeby potem wysłać rachunek za 800 zł????????????? a potem jeszcze jeden za 1600? albo coś kosztuje 15 zł albo nie! nie mozna być "trochę w ciąży"...

ALE UOKIK DZIAŁA. SPRAWA W TOKU.

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...

cos o fakturach :

e-faktury tylko wtedy są traktowane jako pełnoprawne faktura, gdy autentyczność ich pochodzenia i integralność ich treści będą zagwarantowane :

- bezpiecznym podpisem elektronicznym w rozumieniu art. 3 pkt 2 ustawy z dnia 18 września 2001 r. o podpisie elektronicznym (Dz. U. Nr 130, poz. 1450 z późn. zm.), weryfikowanym przy pomocy ważnego kwalifikowanego certyfikatu; lub

- poprzez wymianę danych elektronicznych (EDI) zgodnie z umową w sprawie europejskiego modelu wymiany danych elektronicznych, jeżeli umowa pomiędzy jej stronami dotycząca tej wymiany przewiduje stosowanie procedur gwarantujących autentyczność pochodzenia i integralność danych.

Oczywiście po uprzednim wyrażeniu zgody przez odbiorcę faktury. Zgoda może być wyrażona w formie pisemnej lub elektronicznej. Jeżeli ta zgoda jest wyrażona w postaci elektronicznej, należy zagwarantować autentyczność pochodzenia i integralność treści poprzez zastosowanie bezpiecznego podpisu elektronicznego weryfikowanego ważnym certyfikatem kwalifikowanym.

Czyli, jeśli e-faktura nie jest podpisana elektronicznie, to jest jedynie "fakturą proforma", lub "obrazem faktury" i nie fakturą elektroniczną w rozumieniu rozporządzenia ministra finansów z dnia 14 lipca 2005 r. w sprawie wystawiania oraz przesyłania faktur w formie elektronicznej, a także przechowywania oraz udostępniania organowi podatkowemu lub organowi kontroli skarbowej tych faktur (Dz. U. 2005 ., nr 133 poz. 1119).

może to w czymś pomoże

pozdro ;)

Opinia ma charakter ocenny, a przez to nie jest zniesławiające i nie stanowi realizacji znamion czynu opisanego w kk.

Uznanie za bezprawne „opinii”, stanowiłoby zbyt daleką ingerencję w sferę poszanowania wolności ekspresji i naruszałoby art. 10 ust. 1 Konwencji o Ochronie Praw Człowieka i Podstawowych Wolności

BARDZO PODOBA MISIE NAJNOWSZA AKCJA "Płać przez ***** w Domeny.pl - wygrywaj nagrody"

https://domeny.pl/page/pl/article145.html

Jeśli odsączymy z tej "listy zwycięzców" firmy, zostają nam osoby fizyczne:

Andrzej z Pruszkowa

Robert z Krakowa

Ilona z Warszawy

Cezary z Pruszkowa

Piotr z Kotunia

Oliwer z Krakowa

ciekawe jakie to były nagrody? ;-)

ciekawe jakie to były nagrody? ;-)

1 miejsce - wpis do KRD na 10 lat

2 miejsce - wpis do KRD na 5 lat + faktury pro forma wysyłane częściej niż spam oczywiście w promocji

3 miejsce - wpis do KRD tylko niestety na 2 latka + faktury pro forma wysyłane częściej niż spam bez promocji za dodatkową opłatą promocyjną bez konieczności przedłużania oczywiście wszystko to w promocji na 10 lat :-)

1 miejsce - wpis do KRD na 10 lat

2 miejsce - wpis do KRD na 5 lat + faktury pro forma wysyłane częściej niż spam oczywiście w promocji

3 miejsce - wpis do KRD tylko niestety na 2 latka + faktury pro forma wysyłane częściej niż spam bez promocji za dodatkową opłatą promocyjną bez konieczności przedłużania oczywiście wszystko to w promocji na 10 lat :-)

Widać byli chętni po liście wygranych :)

Ważne :)

Znalazłem takie coś:

"Zgodnie z przepisami obowiązującej od 23 sierpnia 2007 r. ustawy o przeciwdziałaniu nieuczciwym praktykom rynkowym (Dz.U. nr 171, poz.1206), przedsiębiorcy zobowiązani są do prezentowania pełnych cen towarów lub usług, tzn. uwzględniających dodatkowe opłaty lub podatki, na każdym etapie dokonywania transakcji z konsumentem. Oznacza to, że za bezprawne należy uznać praktyki przedsiębiorców uczestniczących w handlu elektronicznym polegające na prezentowaniu na stronach internetowych podczas wstępnego etapu zawierania umowy lub dokonywania rejestracji korzystnych cen promocyjnych, natomiast dopiero po przejściu przez konsumenta całej procedury zakupów - wskazywaniu pełnej ceny towaru lub usługi uwzględniającej wiele dodatkowych opłat lub podatków."

Moją domenę zamówiłem po 23 sierpnia 2007, a więc ta ustawa mnie chroni?

Ważne :)

Znalazłem takie coś:

"Zgodnie z przepisami obowiązującej od 23 sierpnia 2007 r. ustawy o przeciwdziałaniu nieuczciwym praktykom rynkowym (Dz.U. nr 171, poz.1206), przedsiębiorcy zobowiązani są do prezentowania pełnych cen towarów lub usług, tzn. uwzględniających dodatkowe opłaty lub podatki, na każdym etapie dokonywania transakcji z konsumentem. Oznacza to, że za bezprawne należy uznać praktyki przedsiębiorców uczestniczących w handlu elektronicznym polegające na prezentowaniu na stronach internetowych podczas wstępnego etapu zawierania umowy lub dokonywania rejestracji korzystnych cen promocyjnych, natomiast dopiero po przejściu przez konsumenta całej procedury zakupów - wskazywaniu pełnej ceny towaru lub usługi uwzględniającej wiele dodatkowych opłat lub podatków."

Moją domenę zamówiłem po 23 sierpnia 2007, a więc ta ustawa mnie chroni?

podaj koniecznie link, gdzie to znalazłeś.

przyda się bardzo!

Witam!

Dzisiaj dostałem pismo z kancelarii prawnej z ostatecznym wezwaniem do zapłaty. W piśmie jest informacja, że jeżeli nie wpłacę pieniędzy to Domeny.pl wystąpi na drogę sądową. Dzisiaj jest 28 11 a termin płatności wyznaczony w piśmie to 27 11. Wzywają mnie do zapłaty za zerwanie umowy dotyczącej dwóch domen kupionych w promocji "jesienna domenomania". Co teraz z tym zrobić, nikt z was jeszcze nic nie pisał o wezwaniach z kancelarii prawnej.

Zawarta umowa musi zostać dopełniona . Nie macie żadnego wyjścia musicie zapłacić ,bo zaczną wam naliczać odsetki karne za zwłokę - pewnie już naliczają . W konsekwencji gdy nazbiera się odpowiednia suma jest to zazwyczaj min. 300 zł możecie się spodziewać wizyty komornika . Co możecie zrobić ? Po pierwsze uiścić całą kwotę która zalegacie tej firmie - w świetle prawa nie macie żadnych szans aby tego nie zapłacić - a następnie możecie oddać ta firmę do sadu za praktyki jakie ona stosuje . Swoją droga proponuję udać się do najbliższego sądu zaczerpnąć fachowej porady prawnej (radca prawny udzieli darmowej porady)

Moja ulubiona gra online ŁÓDŹ PODWODNA

poczekajcie!:hahaha: nie wolno płacić:hahaha:!:hahaha:!:hahaha:!!

to, o czym wcześniej wspominałem!

1) UOKIK prowadzi już sprawę odnośnie kolejnych klauzul abuzywnych domeny.pl!

2) w styczniu UOKIK zajmie się domeny.pl kompleksowo (mieli przed nimi innych, więc domeny.pl "muszą poczekać na swoją kolej" - jak się oficjalnie dowiedziałem)

(werdykt niebawem, czekajmy na SPRAWIEDLIWOŚĆ)

i dodatkowo:

3) Powiatowy Rzecznik Praw Konsumenta ze Starostwa Powiatu Konińskiego (serdeczne pozdrowienia dla Pani Bernardety Sz. za solidną i sumienną pracę!) Pani Bernardeta wystąpiła do Prezesa UOKIK odnośnie wszczęcia postępowania przeciw domeny.pl w sprawie naruszania zbiorowych interesów konsumentów - co jest kolejnym bodżcem dla UOKIK.

drodzy forumowicze!!

NIE WOLNO PŁACIĆ KOMUŚ KTO BEZPRAWNIE CHCE KASY STRASZĄC WPISEM DO KRD!:hahaha:!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (mi każą płacić 1600 zł za cos, za co zapłaciłem pare zł i czego nawet ani razu nie wykorzystałem - ani domeny, ani serwera)

nie damy się! nie będzie nam ktoś wystawiał rachunków za coś, z czego nie skorzystaliśmy i czego nie chcemy (zwłaszcza, że rachunek równa się naszej pensji!!!!) nie będziemy płacić rażąco wygórowanych kar za coś, czego nie chcieliśmy

w regulaminie nie pisało 1600 tylko 15 zł + coś tam. Jak słusznie zauważył Netelektryk, w umowie MUSI być podana cała kwota i nie może być rażąco wygórowanych kar za odstąpienie.

KUPIŁEM COŚ ZA 1ZŁ/15ZŁ zwiedziony REKLAMĄ (MAM DOWODY-screenshoty i reklamy, obrazy które zostały zdjęte z netu) i żadna firma nie wyłudzic ode mnie/od nas kasy!!!

I NIE POWIEM CO ZROBIĘ Z "EWENTUALNYMI ODSETKAMI" bo nie chcę przeklinać...

czekamy na decyzje UOKIK.

arek 29 jak sie nie znasz na prawie to nic ine mow

Komornik bez prawomocnego wyroku sadowego nic nikomu nie zrobi

Komornik nie puka do drzwi za niezaplacona fakture, wpierw musi byc na to odpowiedni wyroku, wpis do KRD o bzdura o czym mowi prawo

Czekamy na decyzje UOKiK

nikojin - robiles to na firme czy jak? pewnie jest to tylko straszenie sadami, zazwyczaj jezeli dana firma jest pewna swoich zobowiazan to sprawa od razu trafia do sadu.

Dodatkowo po konsultacjach z prawnikami nie mozna żądac zapłaty za cos co nie zostalo dopelnione, dodatkowo kwota ktora domagaja sie domeny.pl nie byla wpisana w zaden regulamin byl zapisek o jakiejs cenie standardowej ale MUSI podkreslam MUSI byc ona sprecyzowana podacza zawarcia umowy a taka informacja nie byla zawarta w regulaminie promocji

Przypomina slynne sprawy np nie pamietam jaka to byla firma ale reklamowala ""Laptop i modem za 1zl " - co oznaczalo tylko modem za 1 zl a nie modem z laptopem za 1 zl , sprawa byla w sadzie konsumenci wygrali

Dodatkowo Kodeks Cywilny mowi ze nie mozna karac duzymi karami finansowymi za rozwiazanie umowy

Koniec kropka - nie płacic

Czekac na decyzje UOKiK

Używaj Cuilla i Hakii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności