Skocz do zawartości

[opinia] Domeny.com Domeny.pl

Fidma

Rekomendowane odpowiedzi

netelektryk bo z góry założyłem ,ze każdy wie na jakiej zasadzie działa egzekucja . Tak masz racje w pierwszej kolejności jest informacja od zarządu firmy , następnie jest informacja od adwokata ( mace 14 dni żeby sie do tego ustosunkować ) ,a następnie jest sprawa sądowa i konsekwencji następuje egzekucja zaległych środków powiększona o koszty komornicze oraz odsetki

Ja z usług tej firmy nie korzystam ,ale teraz zadałem sobie trud i przeczytałem regulamin promocji serwerów ,i tam wyraźnie jest napisane

"Uczestnik promocji nie ma obowiązku przedłużania utrzymania usługi." , więc o co chodzi z tym ,ze niby trzeba przedłużyć serwer na następny rok?

https://domeny.pl/page/pl/article303.html

W kwestii domen to jest sprawa jasną ,bo jest wyraźna nformacja że jest to cena za pierwszy rok a opłacać u nich trzeba 2 lata

Moja ulubiona gra online ŁÓDŹ PODWODNA

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

W kwestii domen to jest sprawa jasną ,bo jest wyraźna nformacja że jest to cena za pierwszy rok a opłacać u nich trzeba 2 lata

no wlasnie to rozstrzygnie UOKiK jezeli decyzja taka bedzie to nie ma szans aby domeny.pl wygraly jakas sprawe w sadzie

nie wiem czego to dotyczy Promocja trwa od 15 września 2008 r., od godz. 14.00, do odwołania.

a następnie jest sprawa sądowa i konsekwencji następuje egzekucja zaległych środków powiększona o koszty komornicze oraz odsetki

od razu zakladasz ze sprawa zawsze konczy sie egzekucja? ze zawsze firma wygrywa?

Używaj Cuilla i Hakii

Ja z usług tej firmy nie korzystam ,ale teraz zadałem sobie trud i przeczytałem regulamin promocji serwerów ,i tam wyraźnie jest napisane

"Uczestnik promocji nie ma obowiązku przedłużania utrzymania usługi." , więc o co chodzi z tym ,ze niby trzeba przedłużyć serwer na następny rok?

to nie jest ta promocja. my jestesmy uwiklani w promocje "serwer na 10 urodziny", gdzie placilo sie za serwer 1zł (firma) albo 15 zł osoba fizyczna. reklama nie informowała mnie, że to wyniesie owe 1600 zł i że to lojalka- to było ukryte gdzieś tam w pdf-regulaminie, a cennik był jeszcze głębiej schowany tak, że trudno było go znaleźć... a jak ktos znalazl ,to musial niezle poglowkowac, zeby sie polapac o co tam chodzi i czego dotycza poszczegolne pola (bo co to za cena np "1 zł + 500 zł???????????")

w regulaminie do ktorego podales link, napisali juz grzecznie o co chodzi, podali ceny, powiedzieli, ze nie trzeba przedluzac. to jest regulamin fair - rzetelny, w przeciwienstwie do tamtego, na podstawie ktorego chca od nas pieniedzy

ale jak mi pan z UOKIK powiedziel ostatnio - to, że zniknęły wszystkie te reklamy serwer za 1 zł itp może być dla nich jedynie "okolicznością łagodzącą" ;-)

"od razu zakladasz ze sprawa zawsze konczy sie egzekucja? ze zawsze firma wygrywa? "

W tym przypadku tak zakładam ,bo nie chce mi sie wierzyć żeby firma z tak dużym stażem zrobiłaby cokolwiek bezprawnie . Ja w to nie wierzę że regulamin tej promocji nie został napisany przez osoby biegłe w prawie oraz dopuszczalnych " chwytach " . Widać że sa pewni swego ,bo jeżeli zaczynają rozsyłać ponaglenia z kancelarii adwokackiej to za 14 dni od doręczenia pisma skierują sprawę do sądu .

@arek29: Sorki moze to brutalnie brzmiec ale jak sie na czyms nie znasz to dlaczego starasz sie grac w tych sprawach eksperta ?

Wedrykt dwoch prawnikow do ktorych sie zwrocilem (jeden z nich specjalizuje sie w tego typu sprawach) jest prosty. Firma zlamala szereg przepisow, w regulaminach zapisuje niedozwolone klauzule, nie powiadamia o zmianie regulaminu, nie uznaje daty stepla pocztowego, stosuje niedozwolone praktyki w reklamach produktow.

Prawnicy sa pewni mojej wygranej w ewentualnej sprawie sadowej, sugeruja takze mozliwosc pozwania tej "firmy".

tunery tv - portal o kartach telwizyjnych

ilustrator - profesjonalna grafika komputerowa

A może chcecie się czegoś dowiedzieć o Bułgarii ?

@arek29: Sorki moze to brutalnie brzmiec ale jak sie na czyms nie znasz to dlaczego starasz sie grac w tych sprawach eksperta ?

Wedrykt dwoch prawnikow do ktorych sie zwrocilem (jeden z nich specjalizuje sie w tego typu sprawach) jest prosty. Firma zlamala szereg przepisow, w regulaminach zapisuje niedozwolone klauzule, nie powiadamia o zmianie regulaminu, nie uznaje daty stepla pocztowego, stosuje niedozwolone praktyki w reklamach produktow.

Prawnicy sa pewni mojej wygranej w ewentualnej sprawie sadowej, sugeruja takze mozliwosc pozwania tej "firmy".

Ja się nie bawię w żadnego experta ,a oceniam fakty na sucho a fakty sa takie ze do momentu kiedy upoważniony organ nie unieważni tej umowy to każdy z was jest dłużnikiem tej firmy .

Souaczpark gratuluję decyzji. Co prawda pisałem, że nie warto się z idiotami z domenek.pl żreć za parę stówek bo szkoda nerwów (no chyba, że kupiłeś tam serwer - to szczerze współczuję) ale dobrze, że są ludzie tacy jak ty którzy bronią swoich racji bo za chwilę następny krzak zwęszy "biznes" i będzie nowa zabawa w zgadywankę "ile to na prawdę kosztuje". Regulamin to nie jest miejsce do ukrywania cennika a samowolna zmiana przez firmę okresu trwania umowy jest już w ogóle karygodna i prawnie niedopuszczalna.

Co do postu arka, to wyroki zdaje się SOKiKu były, to że domeny.pl mają je gdzieś i dalej zakwestionowane zapisy są zdaje się w regulaminie nic nie zmienia bo i tak przestały obowiązywać. Pokrzywdzeni wiedzą jak wyglądały ich reklamy gdzie podawano cenę w groszach. Że w internecie nic nie ginie - to nie wydaje mi się, żeby znalezienie tych danych oraz tekstów, gdzie osoby z firmy zachwalały domeny za grosze i serwery za złotówkę było problemem.

Jeśli was straszą prawnikami, KRD i innymi wynalazkami a macie czas, to ja nie pozostałbym dłużny i poszedł prosto na policję zgłosić próbę wyłudzenia. Pod tymi wszystkimi wezwaniami do zapłaty z logo KRD zdaje się ktoś się podpisuje a jak nie to i tak ktoś za to odpowiada. Przecież macie faktury a niektórzy nawet kopie regulaminów, które się zmieniają jak w kalejdoskopie i nawet nie wiadomo który jest do czego. Już nawet z tego powodu umowa może być unieważniona - osoba podpisująca umowę jest wprowadzana w błąd lub utrudnia się jej możliwość pełnego zapoznania się z warunkami umowy (brak cennika na stronie, linki do regulaminu pochowane na samym dole, brak regulaminów dotyczących promocji). Prawnik będzie dokładnie znał treść tego przepisu.

W sprawach umów które bez wiedzy użytkowników "same" "się zmieniły" z rocznych na 3 letnie bodajże to już w ogóle nie ma o czym mówić.

@arek29 - Ty chyba tam pracujesz...Człowieku nie udzielaj się już w tym temacie bo wypisujesz niezłe bzdury. Ocenianie "faktów" na sucho nie jest dobre w przypadku gdy się nie ma żadnej wiedzy na dany temat. My, poszkodowani, którzy czujemy się oszukani przez tą firmę, przeczytaliśmy już tyle artykułów na ten temat, tyle porad prawnych, przestudiowaliśmy przepisy prawne i zapoznaliśmy się w takim stopniu z całym tematem, że wiemy sami już iż sprawa jest przez nas wygrana. W przeciwnym przypadku sami byśmy już "należną" kwotę wpłacili.

I jeszcze zadam Tobie pytanie - czy Ty jesteś ślepy? Artykuły podważające moc prawną zawartych z firmą domeny.pl umów pojawiły się w Dzienniku Internautów, jak i w Gazecie Prawnej, w internecie można przeczytać informację iż jeden z klientów firmy już z nią wygrał na sali sądowej, jednocześnie w internecie jest, nie 2 czy 3, a setki osób, mówiących, że czują się oszukani...to wszystko chyba jednak o czymś świadczy. Między innymi o tym, że nie masz pojęcia o czym piszesz. Poza tym jakie odsetki? A był gdzieś zapis o odsetkach w regulaminie? Jeśli był, to kiedy się pojawił? I w którym regulaminie? Tym na stronie głównej, od domen, od promocji, czy może od ofert specjalnych, albo jeszcze czegoś tam innego?

w internecie można przeczytać informację iż jeden z klientów firmy już z nią wygrał na sali sądowej

moze jakis link ?

Używaj Cuilla i Hakii

Witam,

Jestem w dołku, nie wiem co robic..... ;/

DOstałem wezwanie z ich kancelari prawnej na kwotę 2150 :)

Dziś 1.12 a mam im zapłącic do 4.12 (paranoja !!! )

Dzwonilem do nich ale baba gada jak z automatu..... !!

Co mam zrobic ?

Koledzy wyżej radzą nie płacić.

A co mówi ta kobieta ?

Mówi tylko, że wszystko jest w regulaminie,

pytam się czy mieli juz taką sprawę, tj czy już kogoś pozwali, to zaczeła mowic, ze jesli nie zapłacę to bedzie to windykowane

pytalem się o to ze w regulaminie serwera nie bylo, jakie są kwoty za zerwanie, a ta swoje...

w internecie można przeczytać informację iż jeden z klientów firmy już z nią wygrał na sali sądowej

moze jakis link ?

Hmm zapis końcowy był już cytowany chyba 3 razy na tym forum. To już jest dosyć popularne.

Sygn. akt XVII AmC 265/07

WYROK W IMIENIU RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ

Dnia 26 marca 2008r.

Sąd Okręgowy w Warszawie - Sąd Ochrony Konkurencji i Konsumentów

w składzie:

Przewodniczący: SSO Bogdan Gierzyński

Protokolant: asystent sędziego Adam Zaborski

po rozpoznaniu w dniu 26 marca 2008r. w Warszawie na rozprawie

sprawy z powództwa Dariusza Kowalczuka

przeciwko "Domeny.pl" Sp. z o.o. w Krakowie

o uznanie postanowień wzorca umowy za niedozwolone

I. Uznaje za niedozwolone i zakazuje stosowania przez "Domeny.pl" Sp. z o.o.

w Krakowie w obrocie z konsumentami postanowień wzorca umowy o treści:

1. "Kwota opłaty za usługę jest wnoszona za cały okres i nie podlega

zwrotowi, nawet jeżeli Abonent wcześniej z niej zrezygnuje."

2. "Domeny.pl" sp. z o.o. zastrzega sobie prawo dokonania zmian niniejszego

regulaminu. Zmiany te obowiązują od chwili udostępnienia nowej wersji

Regulaminu na stronie www.domeny.pl.";

II. Nakazuje pobranie kasie Sądu Okręgowego w Warszawie od "Domeny.pl" Sp.

z o.o. w Krakowie kwotę 600 zł (sześćset złotych) tytułem opłaty

stałej od pozwu, od której uiszczenia powód był zwolniony z mocy prawa.

III. Zarządza publikację prawomocnego wyroku w Monitorze Sądowym i

Gospodarczym na koszt pozwanego.

SSO Bogdan Gierzyński

@AfterWeb:

Czy to na pewno wezwanie z kancelarii prawnej? Wezwanie do zapłaty dostał każdy z nas, ale to nie były wezwania z kancelarii prawnej. Zresztą, jakby nie było, nie płać. Najpierw muszą wygrać z Tobą w sądzie, żeby od Ciebie wyciągnąć pieniądze. Regulamin się zmieniał, a żaden z klientów nie był o tym informowany. Tak na dobrą sprawę żadna z "umów" zawieranych przed styczniem nie ma mocy prawnej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności