Skocz do zawartości

[opinia] Domeny.com Domeny.pl

Fidma

Rekomendowane odpowiedzi

Afterweb - zeskanuj to, zamaz swoje dane osobowe i podrzuc linka do jpg koniecznie.

idz z tym zaraz na policje i opisz cala sprawe jak ja uczynilem - wez tez pismo, gdzie groza wpisaniem do krd!

i jeszcze raz mowie: nie płać! po drugie nie dzwoń tam, bo rozmowa z paniami z bok w naszej sprawie nie ma najmniejszego sensu poniewaz a) jest niekonstruktwyna panie mają mowic co im szefowie rozkazują - że mamy płacić i to nasza wina wszystko ;) mozna sie tylko jeszcze bardziej zdolowac i wnerwić...

btw: dzisiaj dostalem odpowiedz pisemna od Rzecznika Praw Obywatelskich z Warszawy - wystapili oficjalnie do UOKIK aby zbadali moja skarge (wychodzi na to, ze to juz trzeci albo czwarty urzad, ktory zwraca sie oficjalnie do UOKIK z prosba o interwencje po mojej skardze ;-)

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@soua

Potem zeskanuje.

A to jest takie wezwanie

Przedsądowe wezwanie do zapłaty

od Kancelari Prawnej

z Krakowa

Zofia K.

I nizej tabelka z wymienionymi usługami + ceną na 2150zł.......

I na dole info ze do 4.12 zapłata !

dzis dostałem a jest 1.12 !!

I na dole, że jak nie zapłace to bedzie to egzekfowane na drodze sądowej...

a na policje ? ..... znajac życie oleją...

A co napisał ten UOKiK ?

Dodam, że na te 2150 nie bylo wezwania tych ich z KRD.

Odrazu po tygodniu dostalem od ich emaila z tym ze mam zapłącic to wezwanie....

Soua - a ty kiedy dostales to od nich wezwanie ? Nic ci innego nie przysłali ?

@arek29 - Ty chyba tam pracujesz...Człowieku nie udzielaj się już w tym temacie bo wypisujesz niezłe bzdury. Ocenianie "faktów" na sucho nie jest dobre w przypadku gdy się nie ma żadnej wiedzy na dany temat. My, poszkodowani, którzy czujemy się oszukani przez tą firmę, przeczytaliśmy już tyle artykułów na ten temat, tyle porad prawnych, przestudiowaliśmy przepisy prawne i zapoznaliśmy się w takim stopniu z całym tematem, że wiemy sami już iż sprawa jest przez nas wygrana. W przeciwnym przypadku sami byśmy już "należną" kwotę wpłacili.

I jeszcze zadam Tobie pytanie - czy Ty jesteś ślepy? Artykuły podważające moc prawną zawartych z firmą domeny.pl umów pojawiły się w Dzienniku Internautów, jak i w Gazecie Prawnej, w internecie można przeczytać informację iż jeden z klientów firmy już z nią wygrał na sali sądowej, jednocześnie w internecie jest, nie 2 czy 3, a setki osób, mówiących, że czują się oszukani...to wszystko chyba jednak o czymś świadczy. Między innymi o tym, że nie masz pojęcia o czym piszesz. Poza tym jakie odsetki? A był gdzieś zapis o odsetkach w regulaminie? Jeśli był, to kiedy się pojawił? I w którym regulaminie? Tym na stronie głównej, od domen, od promocji, czy może od ofert specjalnych, albo jeszcze czegoś tam innego?

.

Ja was przepraszam ,ale wielkie słowa same sie na cisną na usta :

Pierwszym debilizmem było zawarcie umowy na takich chorych warunkach ,a drugim debilizmem jest brak działania . Jeżeli jesteście pewni swoich praw to na czekacie?

Jeżeli firma poda was do sądu to będziecie oskarżeni i nikt nie będzie słuchał tego co macie do powiedzenia , bo jeżeli ktoś za linie obrony przyjmie fakt że jego zdaniem umowa jest błędna to się na tym przejedzie ,bo do rozprawy trzeba byc przygotowanym merytorycznie ,i przynajmniej posiadać chociaz ekspertyz prawna tej umowy . Nie jakiś głupi wpis na forum tylko ekspertyze na pismie sporzadzoną przez osobę upoważnioną itp.

Ta firma zaczyna wytaczać cięzkie działa ,a wy siedzicie przed komputerem i zbieracie jakies wpisy linki oraz inne głupoty .

Nie jestem żadnym pracownikiem tej firmy ,a wszystko co pisze powinniście uznać jako dobre rady . Ja najzwyczajniej w świecie nie rozumie tego ze czekacie a czas działa na waszą niekorzyść .

Ja jakbym dostał takie pismo to na drugi dzień poszedłbym z tym na policje .Zresztą wszyscy jesteście pewni swoich praw , więc idźcie na policje i złóżie doniesienie.

Jeżeli nie chcecie iść na policję to przestancie szukać wpisów na forach ,tylko idzcie do najbliższego sądu i tam zaczerpnijcie porady prawnej . Jeżeli nie jest to za darmo to kosztuje pare złotych .

O własne prawa trzeba walczyć ,bo ten kto nie walczy to przegrywa , i nawet jeżeli ma rację . Ja oczywiście życzę wam wszystkim powodzenia

Moja ulubiona gra online ŁÓDŹ PODWODNA

Dodam, że na te 2150 nie bylo wezwania tych ich z KRD.

Odrazu po tygodniu dostalem od ich emaila z tym ze mam zapłącic to wezwanie....

Soua - a ty kiedy dostales to od nich wezwanie ? Nic ci innego nie przysłali ?

no ja dostalem takie ladne z bezprawna grozba wpisu do KRD na pol kartkia a4 ;-)

zeskanuj to koniecznie i daj linka... to wazne.

Ja jakbym dostał takie pismo to na drugi dzień poszedłbym z tym na policje .

Święte słowa. Jak pójdziecie z tym na policję to w razie procesu od razu będzie inna gadka.

Z wytaczaniem ciężkich dział bym nie przesadzał. Ciekawe co napiszą w prasie branżowej jak domeny.pl pozwie klienta i wygra. Jak przegra to już nikt albo prawie nikt z oszukanych im nie zapłaci, chyba, że stówkę albo dwie dla świętego spokoju. To sytuacja patowa. Pozwą będzie zły PR (to może jeszcze być gorszy?), nie pozwą - klient nie zapłaci. Pewnie jest wielu ludzi, którzy jednak płacą i domenki nie postawią wszystkiego na jedną kartę.

I tak o firmie huczy w całym internecie. Za chwilę reklamy w playboyu i pierwsza pozycja w google mogą nie wystarczyć.

I jeszcze jedna ważna sprawa, wyślij do nich pismo że zrywasz umowę ze skutkiem natychmiastowym. Bo prawdopodobnie

za rok znowu będą chcieli z 1000PLN. Tylko pogadaj z prawnikiem. On ci też powie jak zerwać tę umowę tak żeby nie

mogli tego podważyć, bo jak zadzwonisz albo wyślesz maila to może być za rok gadka, że nie doszło albo telefonu nie

było i znowu będziesz miał problem.

W mojej sytuacji - tak

I jeszcze jedna ważna sprawa, wyślij do nich pismo że zrywasz umowę ze skutkiem natychmiastowym. Bo prawdopodobnie

za rok znowu będą chcieli z 1000PLN. Tylko pogadaj z prawnikiem. On ci też powie jak zerwać tę umowę tak żeby nie

mogli tego podważyć, bo jak zadzwonisz albo wyślesz maila to może być za rok gadka, że nie doszło albo telefonu nie

było i znowu będziesz miał problem.

Jak takie pismo ma wyglądać ?

I ile by to wyniosło ?

Bo zaproponowali mi kiedys przejscie na czas nieokreslony (?) wtedy wyszło 911 zł

- ale nie wiem czy do tego wrócą... znając ich.

Ciekawe czemu akurat teraz zaczeli wysyłać juz wezwania z kancelarii ? Czyżby poczuli strach ?

Nikt nie dostał takiego wezwania jak ja juz kiedyś wcześniej ?

Nie chce być pierwszy na sali sądowej..... niech ktoś im wczesniej przemówi do rozumu.. moze ktoś to wygra i zajmą się nimi..

AfterWeb może ktoś z forum ci pomoże i opisze jak się zrywa umowę z domeny.pl. Na pewno nie będzie to dużo i każdy radca prawny będzie wiedział jak zerwać umowę w sposób, żeby nikt się do tego nie mógł przyczepić. Tak czy inaczej im wcześniej zerwiesz umowę z firmą która w ten sposób traktuje klientów - tym lepiej. Bo za miesiąc w regulaminie znowu zmienią czas trwania umowy albo stwierdzą, że trzeba ją wypowiedzieć nie miesiąc ale 6 miesięcy wstecz i znowu będzie cyrk.

Więc zerwij umowę i zapłać...

A jeśli nastawiasz się na to że nie zapłacisz:

1. https://www.uokik.gov.pl/

2. udaj się na komisariat, wiadomo, że pewnie nic nie zrobią - liczy się fakt, że byłeś ;)

3. nawet jeśli regulamin na to nie pozwala - wyślij pismo, że zrywasz umowę ze skutkiem natychmiastowym. Niech radca prawny znajdzie jakiś paragraf na który można się powołać. Powiedz, że zostałeś wprowadzony w błąd - może da się pójść w tym kierunku.

nie policja tylko bardziej prokuratura a ona kazde zawiadomienie o przestepstwie musi przeanalizowac i jezeli istnieja jakies przeslanki to wszczyna postepowanie

Używaj Cuilla i Hakii

AfterWeb - to domeny.pl mają udowodnić Tobie, ze jesteś im winny jakieś pieniądze. Z tego co wiem, jeszcze nikomu tego nie udowodniły, co więcej nawet nie usiłowały sądownie czegoś takiego udowodnić. Bo nie mają jak. Jeśli się obawiasz konsekwencji - wydrukuj wszelkie regulaminy, weź ze sobą (oryginały i ksera) dokumentów które ci wysłali i e-maili. Uważnie prestudiuj ten topik oraz linki do których są na tym forum odnośniki. Wydrukuj te posty/artykuły które odnoszą się do Twoje sprawy i przejdź się do kancelarii prawnej. Domeny.pl po informacji ze mają rozmawiać nie ze mną, tylko z moim prawnikiem odczepiły się ode mnie całkowicie.

Arek29 - wybacz za brutalnośc, ale chrzanisz jak potłuczony. Tak się składa, ze jestem z wykształcenia prawnikiem, a miałem z tą firmą problemy. Czytałem regulamin. Tylko ze ten regulamin, który czytałem w jakiś magiczny sposób, w jakiś czas po zakupie zmienił się na taki "nieco" inny. Tylko ze źle trafili, bo akurat ode mnie wyłudzić pieniędzy nie zdołali. Wysłali mi pare e-maili z fakturami (roftl), pare papierowych wezwań do zapłaty, straszyli KRD i zawracali mi du*e telefonami. A usiłowali wydobyć ze mnie kilkanaście tysięcy złotych (btw, zgodnie z ich cudownym regulaminem powinni byli rządać kilkudziesięciu ;)). Szczerze mówiac zastanawiałem się (wspólnik mnie ostro namawiał) aby ich pozwać za straty, do których się przyczynili po naszej stronie. Tylko ze dla kilku tysięcy złotych nie chciało mi się ciągać z nimi po sądach.

AfterWeb - nie masz się czego obawiać. Dostaną Twoje pieniądze tylko wtedy, jeśli Ty sam im je dobrowolnie zapłacisz.

.

Ja was przepraszam ,ale wielkie słowa same sie na cisną na usta :

Pierwszym debilizmem było zawarcie umowy na takich chorych warunkach ,a drugim debilizmem jest brak działania . Jeżeli jesteście pewni swoich praw to na czekacie?

Jeżeli firma poda was do sądu to będziecie oskarżeni i nikt nie będzie słuchał tego co macie do powiedzenia , bo jeżeli ktoś za linie obrony przyjmie fakt że jego zdaniem umowa jest błędna to się na tym przejedzie ,bo do rozprawy trzeba byc przygotowanym merytorycznie ,i przynajmniej posiadać chociaz ekspertyz prawna tej umowy . Nie jakiś głupi wpis na forum tylko ekspertyze na pismie sporzadzoną przez osobę upoważnioną itp.

Ta firma zaczyna wytaczać cięzkie działa ,a wy siedzicie przed komputerem i zbieracie jakies wpisy linki oraz inne głupoty .

Nie jestem żadnym pracownikiem tej firmy ,a wszystko co pisze powinniście uznać jako dobre rady . Ja najzwyczajniej w świecie nie rozumie tego ze czekacie a czas działa na waszą niekorzyść .

Ja jakbym dostał takie pismo to na drugi dzień poszedłbym z tym na policje .Zresztą wszyscy jesteście pewni swoich praw , więc idźcie na policje i złóżie doniesienie.

Jeżeli nie chcecie iść na policję to przestancie szukać wpisów na forach ,tylko idzcie do najbliższego sądu i tam zaczerpnijcie porady prawnej . Jeżeli nie jest to za darmo to kosztuje pare złotych .

O własne prawa trzeba walczyć ,bo ten kto nie walczy to przegrywa , i nawet jeżeli ma rację . Ja oczywiście życzę wam wszystkim powodzenia

Pierwszym debilizmem było zawarcie umowy na takich chorych warunkach

Gdybyśmy znali warunki, gdyby były one jasno przedstawione, to tej usługi byśmy nigdy nie zamówili. To się nazywa wprowadzenie w błąd. To raz. Dwa, że promocja z tego co ja się orientuję, służy do przyciągnięcia klienta, a nie uwiązania go jak psa.

Jeśli ja miałbym firmę, to robiłbym promocję, aby przyciągnąć klientów. I liczyłbym na to, że oferując dobre usługi Ci klienci ze mną zostaną. CO to za promocja, która najpierw oferuje Tobie towar za pół darmo, a później karze płacić przez 3 lata 5 razy więcej niż jest to u konkurencji.

a drugim debilizmem jest brak działania . Jeżeli jesteście pewni swoich praw to na czekacie?

Bo nie mamy czasu? Mamy studia, pracę i inne zajęcia. Brak nam czasu, a czasami też siły. Jak będę miał dobrą okazję, czyli trochę czasu i ewentualnie gotówki na wszelki wypadek, to nie martw się, na pewno zgłoszę sprawę na policję i do UOKiKu.

Jeżeli firma poda was do sądu to będziecie oskarżeni i nikt nie będzie słuchał tego co macie do powiedzenia

Jeżeli firma mnie oskarża, to musi mi udowodnić winę. Między innymi, musi

1) pokazać podpisaną przez mnie umowę.

2) zapewnić sąd, że wszelkie regulaminy były dostępne na stronie i że ja miałem do nich dostęp. Ja mogę mówić, że regulamin był niedostępny, nie chciał się załadować. I firma jako pozywająca musi udowodnić, że tak nie było.

Nie martw się. Każdy ma prawo do własnej obrony. Nasze prawo pomimo wielu nieścisłości jest jeszcze w miarę normalne.

bo do rozprawy trzeba byc przygotowanym merytorycznie

Myślę, że każdy z nas już się na ewentualną walkę w sądzie przygotował i merytorycznie i psychicznie.

Ta firma zaczyna wytaczać cięzkie działa

Ta firma zaczyna się pogrążać. Nie znam już żadnej strony w internecie, an której byłyby o niej pozytywne opinie.

Ja najzwyczajniej w świecie nie rozumie tego ze czekacie a czas działa na waszą niekorzyść .

Po 2 latach umowy stracą ważność ;)

Zresztą wszyscy jesteście pewni swoich praw

Problem w tym, że czujemy się oszukani, ale niczego nie jesteśmy pewni. Nie jesteśmy pewni ile czasu musielibyśmy poświęcić, ile nerwów, ile ewentualnie pieniędzy. Nie jesteśmy pewni, czy ktoś zechce nam pomóc i czy jesteśmy w stanie wygrać. A ludzie, ktorzy mają rodziny i dzieci na utrzymaniu nie są pewni czy przez tą walkę nie wyjdą na gorsze. 2000 za serwer drogą nie chodzi. To 2 więcej niż minimalna krajowa płaca, a 1,5 raza więcej niż średnie polskie wynagrodzenie.

Nie jesteśmy prawnikami i pomimo iż jesteśmy pewni swoich racji, to nie chcemy ryzykować pieniędzy, ktore nikomu się nie należą.

Pojawił się wątek wypowiedzenia umowy, dlatego dodam swoje kolejne trzy grosze, bo myślę, że dla zainteresowanych może to być ważne.

Rozwiązania są trzy:

Opcja 1. żądanie unieważnienia umowy w trybie art. 12 ustawy o nieuczciwym praktykom rynkowym (https://bap-psp.lex.pl/serwis/du/2007/1206.htm).

Opcja 2. uchylenie się od skutków prawnych oświadczenia woli złożonego pod wpływem błędu, tj. w trybie art. 84-88 Kodeksu cywilnego (https://bap-psp.lex.pl/serwis/kodeksy/akty/64.16.93.htm)

Opcja 3. "zwykłe" wypowiedzenie umowy

Najlepszym rozwiązaniem jest według mnie opcja 1. Istnieją moim zdaniem uzasadnione przesłanki, by traktować poczynania firmy jako nieuczciwe praktyki rynkowe. Oferta, w trakcie dokonywania zamówienia nie tylko nie odsyłała do regulaminu, ale wręcz wprowadzała w błąd. Swego czasu przesłałem dokumentujące to screeny souaczpark'owi z obszerną opinią. Pomimo, że UOKiK wpisał niektóre zapisy regulaminu do klauzul niedozwolonych to zapisy te nie tylko nie zostały usunięte, ale dalej są stosowane.

Przypomnę, że UOKiK uznał za niedozwolony zapis i zakazał stosowania: "Kwota opłaty za usługę jest wnoszona za cały okres i nie podlega zwrotowi, nawet jeżeli Abonent wcześniej z niej zrezygnuje".

Tym bardziej nie można żądać zapłaty, jeśli rezygnuje się przed wniesieniem tejże opłaty!

Zawsze skorzystać można z opcji 2. Brak odesłania do regulaminu, niejasno skonstruowana oferta i przede wszystkim nie sprecyzowanie jej, pomimo że od wielu, wielu miesięcy firma ma świadomość, że z ofertą jest coś nie tak i nie zrobiła nic, aby była jednoznaczna.

Zawsze, w każdym przypadku, skorzystać mozna z opcji 3. Wtedy jednak zapłata należy się do dnia wypowiedzenia umowy.

Trzeba jednak pamiętać, że w każdym przypadku sprawę traktować należy indywidualnie i podjąć kroki najbardziej adekwatne do zaistniałej sytuacji. Warto udać się do prawnika i wydać 50 pln na poradę prawną.

co do wypowiedzenia nie jeden raz pisałem już o tym.

umowa byla zawarta na rok czasu (tak wynikało z faktury)wiec z okresem kończenia sie umowy (zgodnie z ogólnym regulaminem tej firmy) wypowiedizalme umowe z koncem obowiazywania umowy(z zachowaniem odpowiedniego terminu).Oczywisice wyslalem im to poleconym za zwrotnym potewierdzneiem odbioru. wysylali jakis list polecony do mnie jednak nie odebralem. i od tamtej pory spokój.

Wszystko zgodnie z ich ogólnym reglaminem który ma wyzszośc nad innymi regulaminami tej firmy.

puzniej wysylali oferty ma maila wiec napsialem ze za niezamowione reklamy grożą sankcje karne i prosze zaprzestać takich praktyk.

Jestem za wami

pozdro

Opinia ma charakter ocenny, a przez to nie jest zniesławiające i nie stanowi realizacji znamion czynu opisanego w kk.

Uznanie za bezprawne „opinii”, stanowiłoby zbyt daleką ingerencję w sferę poszanowania wolności ekspresji i naruszałoby art. 10 ust. 1 Konwencji o Ochronie Praw Człowieka i Podstawowych Wolności

Nie mogłem się powstrzymać :)

Prawdziwie męskie serwery wirtualne już od 0,99 zł. Doskonałe pod męskie strony www i konta e-mail. Wielka moc i pojemność, już od 15 GB.

Kupuj tanie domeny w promocji "Domeny od 0,07 zł w akcji". Domeny w promocji dla Twojej firmy. Rejestruj teraz domeny: pl, .com.pl, .eu, .com.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności