Skocz do zawartości

[opinia] Domeny.com Domeny.pl

Fidma

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Powinienem się czuć wybrańcem, że taka wspaniała firma wyręcza mnie w takich "obowiązkach" jak odnowienie czegoś czego już dawno nie posiadam i nawet nic nie muszę podpisywać czy to nie wspaniałe....?

********************************************************************************

Witamy,

Przesyłamy w załączeniu fakturę proforma za odnowienie usług internetowych:

- "frajer".com za okres 2008-12-31 do 2009-12-31

Nr faktury proforma: 63422_ODN/WWW/12/2008Kwota brutto: 121,99 zł Przejdź do zamówienia

Jeżeli dane Abonenta uległy zmianie, prosimy o zalogowanie się do Panelu Klienta pod adresem https://panel.domeny.pl lub o przesłanie aktualizacji danych na numer fax. Opłatę brutto, z pola: "razem" prosimy wpłacić w terminie 7 dni na nasze konto:

DOMENY.PL sp. z o.o.

ul. Wielicka 50

30-552 Kraków, Poland :)

Powinienem się czuć wybrańcem, że taka wspaniała firma wyręcza mnie w takich "obowiązkach" jak odnowienie czegoś czego już dawno nie posiadam i nawet nic nie muszę podpisywać czy to nie wspaniałe....?

********************************************************************************

Witamy,

Przesyłamy w załączeniu fakturę proforma za odnowienie usług internetowych:

- "frajer".com za okres 2008-12-31 do 2009-12-31

[...]

Frajerów to oni właśnie szukają... Eh, nie wiem jak dalej mogą w to brnąć. Są tacy pewni siebie ?

domeny.pl straszyli bezprawne wpisem do KRD!!! i ludzie płacili tysiące złotych!:D!!! a teraz wysłanie 1000 monitów w imieniu jakiejś kancelarii prawnej (pisma podpisane przez aplikanta...) - chcą zarobić na tej akcji przynajmniej 100.000zł, strasząc klientów, którzy czują się oszukani...

co ktorzy zaplacili sa mocno stratni

mam nadzieje ze wyrok UOKiK bedzie upowanial o zwrot takiej kasy oczywiscie sadownie - ale jeszcze tego nie konsultowalem

Nie wiem jaki jest czas postepowania ale z racji tego ze UOKiK bedzie oficjalnie korespondowal z firme moze to troche zajac, swoja droga skad UOKiK bedzie wiedzial jaki przychod w 2007 r przyniosla ta firma.

Dodatkowo zasługuje na sprawdzenie fakt straszenia KRD, przypominam jezeli ktos zostal tam wpisany jest to zrobione bezprawnie i ma prawo domagania sie od nich skasowania jego danych.

Używaj Cuilla i Hakii

mam nadzieje ze wyrok UOKiK bedzie upowanial o zwrot takiej kasy oczywiscie sadownie - ale jeszcze tego nie konsultowalem

Nie wiem jaki jest czas postepowania ale z racji tego ze UOKiK bedzie oficjalnie korespondowal z firme moze to troche zajac, swoja droga skad UOKiK bedzie wiedzial jaki przychod w 2007 r przyniosla ta firma.

spoko - jest coś tak pięknego jak KRS ;-) tam są wszyskie bilanse spółek ;-)

w przyrodzie nic nie ginie

prywatna osoba moze byc wpisana tylko przez odpowiednie instytycje np . spoldzielnie mieszkaniowe, operatora telekomunikacyjnego itp napewno nie moze tego zrobic firma domeny.pl gdyz nie jest operatorem telekomunikacyjnym a za takie sie uwaza

Używaj Cuilla i Hakii

domeny.pl straszyli bezprawne wpisem do KRD!!! i ludzie płacili tysiące złotych!:rolleyes:!!! a teraz wysłanie 1000 monitów w imieniu jakiejś kancelarii prawnej (pisma podpisane przez aplikanta...) - chcą zarobić na tej akcji przynajmniej 100.000zł, strasząc klientów, którzy czują się oszukani...

1. Podpisałem umowę z neostradą i przez pół roku miałem za parę złotych miesięcznie ,a teraz płace 120 . Umowa jest spisana milimietrowym pismem ,i nawet nie zauważyłem ,że musze z ich usług korzystać przez 3 lata . W myśl waszego toku rozumowania musze neostradę oddać do sądu bo zerwanie umowy wiąże sie z faktem opłacenia za pozostały okres

2. Wziąłem telefon na abonament ale osądziłem ,że jednak zerwę umowe bo w innej sieci jest taniej . tu znowu moje zdziwienie bo muszę zapłacić prawie 800 zł kary .W myśl waszego toku rozumowania musze ich oddać do sądu .

3.Teraz wziąłem telewizje i mam przez 6 miesięcy gratis ,to juz teraz będę przygotowywał papiery że podpisałem to nieświadomie i i oddam ich do sądu , bo po tym okresie będę musiał płacic prawie 40 zł

4.Podobnie jest z tymi serwerami , dostaliście je za 1 zł a teraz trzeba płacić pełna kwotę .Co wy myśleliścxie że ktoś wam da serwer za 1 zł ? a za prąd ,za pracowników i za ogólne zuzycie serwerów to kto zapłaci ?

Jeszcze jedno . Jeżeli czegoś nie doczytałeś lub nie zrozumiałeś to działa tylko i wyłącznie na twoją niekorzyść ,i do momentu kiedy sąd nie podważy tej umowy to jest ona wiążąca .

Jeżeli jest tak jak piszesz ,że kancelaria wysłała 10 000 pism , to jeżeli dojdzie do sprawy sądowej to juz tobie współczuję. Sam policzyłeś że gra się toczy o wielkie pieniądze ,a więc musisz zakładać że będzie ich bronił dobry prawnik albo kilku prawników, a ciebie kto bedzie reprezentował? . Sam nie dasz rady ,i dlatego ważne jest aby stworzyć grupe i ewentualne koszty pokrywać wspólnie ale Polacy czegoś takiego nigdy nie zrobią , i dlatego w ewentualnym procesie jesteś skazany na porażkę.

Moja ulubiona gra online ŁÓDŹ PODWODNA

Nie wiem arek z jakiej choinki się urwałeś ale nie masz kompletnie racji.

Podane przez Ciebie przykłady nie mają odwzorowania w rzeczywistości. Użytkownik podpisujący umowe na telefon, neostrade jest dokładnie informowany o tym jak wyglądają płatności i jaką kwotę będzie płacił.

Co do całej sprawy, wygraną macie w kieszeni. Firma stosuje niedozwolone praktyki za co ma już przegrane. Sprawa precedensu może być ta, którą opisywaliście wyżej, że firma sama przedłużyła użytkownikowi domene - czego nigdy nie może wykonywać bez jego zgody. Nie tyle jest to stosowanie nieuczciwych praktyk ale również przestępstwo stosowane na szeroką skale.

Mam nadzieje, że firma dostanie ogromny cioś jaki będzie odszkodowanie na rzecz użytkowników oraz kara jaką będą musieli ponieść za takie praktyki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności