Skocz do zawartości

[opinia] Domeny.com Domeny.pl

Fidma

Rekomendowane odpowiedzi

Parę dni temu, pozbierałem wszystkie materiały, odnośnie tej sprawy i zaniosłem Rzecznikowi Konsumentów. Obiecał się przyjrzeć regulaminom i ich stronie. Powinienem jutro coś wiedzieć.

Mój termin już dawno minął, więc teoretycznie jestem już w KRD :)

Co do cennika to faktycznie nie mają aktualnego. To też napisałem, w takim dokumencie zbiorczym, z moimi wątpliwościami aby potwierdził lub rozwiał je ewentualnie Rzecznik. Bo jest pytanie czy podanie nieaktualnego cennika, można uznać, za wprowadzenie w błąd lub niedoinformowanie klienta ?

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Czuć się możesz :blink: Ale umowy bez wyrównania Ci nie rozwiążą.

Jak zaplace zlodziejom to zostane posadzony o paserstwo :D

Moge im wyrownac za okres jaki korzystalem z uslug, roznice pomiedzy kosztem serwera na miesiac a "promocja", ale nie w druga strone jak zyczy sobie ta "firma".

No właśnie chyba mają dobrych tych prawników bo Rzecznik Konsumentów powiedział, że nie potrafi mi pomóc i że muszę zwrócić się do jakiegoś radcy prawnego. Raczej mnie nie stać więc odpuściłem. Zobaczymy co będzie dalej. Na szczęście jest głośno: https://www.wykop.pl/link/34774/ostrzezenie...mocja-na-domeny

• 2 tygodnie później...

Jesli bedziecie działali zbiorowo to przyłączam sie do wniosku

Dostalem juz 8 faktur i listow ze zostalem wpisany do KRD

Czekam na nastepne, z tego co wyliczylem mam do zaplaty ok 8tys...

Jakie sa tego skutki? Czy te dlugi beda ze mnie w jakis sposob sciagane?

Wie ktos moze czy jesli mam domeny mam dopiero rok to moge z jedna chwila rozwiazac umowe i czy odrazu otrzymam faktury na kwote 600zł kazda? Bo z tego co wiem bede musial zaplacic za kolejne 2 lata + oplata za zerwanie umowy jakies 300zl

Ed.

Z regluaminu Domeny.pl

2) Przed rozwiązaniem umowy Abonent zobowiązany jest pokryć wszelkie zaległości, pod rygorem bezskuteczności rezygnacji.

Wiec jesli nie oplace rezygnacji to beda mi naliczali co roku dodatkowy dlug.

Trzeba cos z tym zrobic...

https://www.egospodarka.pl/21430,Ustawa-o-n...ych,1,11,1.html

https://wiadomosci.onet.pl/1661173,10,1,1,,item.html

https://www.money.pl/archiwum/wiadomosci_ag...9,0,308785.html

Nowa ustawa ktora juz weszla w zycie, a ktore mocniej chroni konsumenta w stosunku do przedsiebiorcy.

W Twoim przypadku przy takiej kwocie skonsultowalbym sie z jakas poradnia prawna (np przy wydzialach prawa), bo moim zdaniem naruszenia praw konsumenta sa zbyt oczywiste by zostawic te sprawy sobie samym. Ciekaw jestem czy w przypadku wygrania sprawy mozna skutecznie wszczac proces odszkodowawczy w zwiazku z wpisem do KRD (np mozemy w tym czasie probowac starac sie o kredyt).

Witajcie!

domeny.pl też zrobiły mnie w **uja, a w zasadzie zrobiłem sam siebie.

Zawierając z nimi "umowę" na serwer i domenę, byłem przekonany że serwer opłacam na 3 miesiące a domena zostaje na rok - jak zapłacę to będzie dalej moja, a jak nie, to nie.

Przez przypadek zadzwoniłem do BOKu i laska krzyknęła mi cenę za zerwanie umowy ponad 1200 brutto - zdębiałem.

Całą sprawę zgłosiłem Prezesowi UOKiK i RPO.

Z tego co ustaliłem z RPO przy urzędzie powiatowym, to firma w umowach stosuje klauzule abuzywne (wniosek o zbadanie ich pod tym kątem przesłałem do UOKiK) i czekam na odpowiedź - mam nadzieję, że będzie to podstawą do zerwania z nimi umowy - dziś wypowiedziałem umowę i czekam na ruch z ich strony.

Słuchajcie, czy ktoś z Was będzie płodził jakieś zbiorówki do innych instytucji?

Jeżeli tak, to ja obiema łapkami pod nim się podpisuję.

Rzeczą jasną jest dla mnie płacenie, ale nie za coś o czym nie miałem pojęcia - naciągaczom mówię stanowcze NIE!

Przeglądałem net i na bardzo wielu forach jest poruszony temat firmy domeny.pl więc nie tylko my jesteśmy poszkodowani.

I pytanie do tych, którzy umowę zerwali wcześniej: Czy za zerwanie umowy jest tylko KRD, czy w tyłek wchodzi też komoras?

Co jeszcze można z nimi zrobić?

Może faktycznie jakąś interwencję zainteresować?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności