Skocz do zawartości

[opinia] Domeny.com Domeny.pl

Fidma

Rekomendowane odpowiedzi

..I to jest powód dla którego zawarłes umowe z domeny.pl . Powodem tym jest brak umiejętności czytania ze zrozumieniem. Tak samo jak nie zrozumiałeś tego co ja pisze i tak samo nie zrozumiałeś tekstu umowy którą zawarłeś . Wytłumaczę tobie jak dziecku .z tego co się orientuje najlepiej tłumaczyć w podpunktach , może zrozumiesz

1. Dogadujesz się z firmą domeny.pl aby płacić jej rocznie - płacisz 240 zł .

2. Na serwer instalujesz proxy.

3.Domeny.pl po miesiącu góra po dwóch miesiącach blokuje tobie hosting

4.ty domagasz się zwrotu reszty pieniędzy, i po sprawie .

W miesiąc czasu stałeś się prawnikiem to możesz również poczytać o proxy

Tyle dobrych rad za darmo już dawno nie udzieliłem

Moja ulubiona gra online ŁÓDŹ PODWODNA

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tyle dobrych rad za darmo już dawno nie udzieliłem

dziekujemy ale wszelkie interpretacje zostawmy to organom do tego powolanym

dodtakowo kolejna lektura

https://209.85.129.132/search?q=cache:qhWGV...;cd=2&gl=pl

a szczegolnie polecam koncowke

Używaj Cuilla i Hakii

Ja nigdy nim nie byłem ani jako firma ani osoba prywatna, a tu dostaję wczoraj telefon że jest do zapłacenia faktura za pewna domenę, i zaraz będzie wysłane wezwanie do zapłaty.

Tu też radzisz zapłacić?

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

netelektryk no pewnie teraz to już jest po sprawie ,bo czeka was sąd

Jestes do tej sprawy przygotowany ? W ogóle wiesz jak się przygotować do sprawy sądowej ?

Masz jakieś pismo od UIKoK , masz jakąs korespondencje z domeny.pl ,zgłaszałes na policje? Odpowiedz brzmi zapewne nie. Nawet nie musisz iść do sądu bo już sprawę przegrałeś . Jako dowód zaprosisz wysoki sąd na forum PiO?

[...] Dużo lepszym sposobem byłby się dogadać na spłaty roczne . Jeżeli byście wytłumaczyli że was nie stać na to aby jednokrotnie zapłacic tyle kasy to firma z pewnością by się zgodziła opłaty roczne . [...]

Teraz to już pojechałeś na maksa! Dla kogo lepsze niby lepsze? Dla firmy, która w swojej działalności posuwa się do bezprawnych gróźb? Już tylko to jest podstawą nie tylko do unieważnienia umowy, ale i żądania od takiej firmy zadośćuczynienia.

I chłopie błagam, nie chrzań o czytaniu regulaminów. Słyszałeś o PKO BP? UOKiK dowalił im karę za samą wprowadzającą w błąd reklamę, pomimo że w umowie i regulaminach wszystko było w porządku. Niech do Ciebie wreszcie dotrze, że do nieuczciwych praktych rynkowych dochodzi już wtedy. kiedy informacja handlowa TYLKO MOŻE wprowadzać w błąd.

I nie bredź o czytaniu regulaminów. Małow wiarygodnym jest, że konsumenci uparli się i tylko w jednej firmie nie czytają regulaminów. Inne firmy nie mają z tym problemu, jak myślisz, dlaczego? Ano dlatego, że jak są specyficzne warunki umowy, to są opisane w ofercie, w najgorszym przypadku jako tekst z gwiazdką na dole strony.

Ewentualne pytanie sądu nie będzie brzmiało dlaczego klient nie czyta regulaminu, ale dlaczego firma nie zmieniła sposobu prezentacji oferty skoro od wielu, wielu miesięcy ma PEŁNĄ ŚWIADOMOŚĆ, że wprowadza znaczną część konsumentów w bąd. Taki obowiązek nakłada na każde przedsiębiorstwo polskie prawo.

https://209.85.129.132/search?q=cache:MsN8M...;cd=9&gl=pl

netelektryk no pewnie teraz to już jest po sprawie ,bo czeka was sąd

Jestes do tej sprawy przygotowany ? W ogóle wiesz jak się przygotować do sprawy sądowej ?

Masz jakieś pismo od UIKoK , masz jakąs korespondencje z domeny.pl ,zgłaszałes na policje? Odpowiedz brzmi zapewne nie. Nawet nie musisz iść do sądu bo już sprawę przegrałeś . Jako dowód zaprosisz wysoki sąd na forum PiO?

Arek29 prosze o powage czy kiedykolwiek miales do czynienia z prawnikami czy tez radca prawnym ?

To specjalnie dla ciebie mala lekturka

https://209.85.129.132/search?q=cache:s2WkP...;cd=5&gl=pl

"Niezależnie od rejestru klauzul, warto również zwrócić uwagę na przepis kodeksu cywilnego, stanowiący, iż w razie wątpliwości uważa się, że niedozwolonymi postanowieniami umownymi są te, które w szczególności:

1) wyłączają lub ograniczają odpowiedzialność względem konsumenta za szkody na osobie,

2) wyłączają lub istotnie ograniczają odpowiedzialność względem konsumenta za niewykonanie lub nienależyte wykonanie zobowiązania,

3) wyłączają lub istotnie ograniczają potrącenie wierzytelności konsumenta z wierzytelnością drugiej strony,

4) przewidują postanowienia, z którymi konsument nie miał możliwości zapoznać się przed zawarciem umowy,

5) zezwalają kontrahentowi konsumenta na przeniesienie praw i przekazanie obowiązków wynikających z umowy bez zgody konsumenta,

6) uzależniają zawarcie umowy od przyrzeczenia przez konsumenta zawierania w przyszłości dalszych umów podobnego rodzaju,

7) uzależniają zawarcie, treść lub wykonanie umowy od zawarcia innej umowy, nie mającej bezpośredniego związku z umową zawierającą oceniane postanowienie,

8) uzależniają spełnienie świadczenia od okoliczności zależnych tylko od woli kontrahenta konsumenta,

9) przyznają kontrahentowi konsumenta uprawnienia do dokonywania wiążącej interpretacji umowy,

10) uprawniają kontrahenta konsumenta do jednostronnej zmiany umowy bez ważnej przyczyny wskazanej w tej umowie,

11) przyznają tylko kontrahentowi konsumenta uprawnienie do stwierdzania zgodności świadczenia z umową,

12) wyłączają obowiązek zwrotu konsumentowi uiszczonej zapłaty za świadczenie nie spełnione w całości lub części, jeżeli konsument zrezygnuje z zawarcia umowy lub jej wykonania,

13) przewidują utratę prawa żądania zwrotu świadczenia konsumenta spełnionego wcześniej niż świadczenie kontrahenta, gdy strony wypowiadają, rozwiązują lub odstępują od umowy,

14) pozbawiają wyłącznie konsumenta uprawnienia do rozwiązania umowy, odstąpienia od niej lub jej wypowiedzenia,

15) zastrzegają dla kontrahenta konsumenta uprawnienie wypowiedzenia umowy zawartej na czas nieoznaczony, bez wskazania ważnych przyczyn i stosownego terminu wypowiedzenia,

16) nakładają wyłącznie na konsumenta obowiązek zapłaty ustalonej sumy na wypadek rezygnacji z zawarcia lub wykonania umowy,

17) nakładają na konsumenta, który nie wykonał zobowiązania lub odstąpił od umowy, obowiązek zapłaty rażąco wygórowanej kary umownej lub odstępnego,

18) stanowią, że umowa zawarta na czas oznaczony ulega przedłużeniu, o ile konsument, dla którego zastrzeżono rażąco krótki termin, nie złoży przeciwnego oświadczenia,

19) przewidują wyłącznie dla kontrahenta konsumenta jednostronne uprawnienie do zmiany, bez ważnych przyczyn, istotnych cech świadczenia,

20) przewidują uprawnienie kontrahenta konsumenta do określenia lub podwyższenia ceny lub wynagrodzenia po zawarciu umowy bez przyznania konsumentowi prawa odstąpienia od umowy,

21) uzależniają odpowiedzialność kontrahenta konsumenta od wykonania zobowiązań przez osoby, za pośrednictwem których kontrahent konsumenta zawiera umowę lub przy których pomocy wykonuje swoje zobowiązanie, albo uzależniają tę odpowiedzialność od spełnienia przez konsumenta nadmiernie uciążliwych formalności,

22) przewidują obowiązek wykonania zobowiązania przez konsumenta mimo niewykonania lub nienależytego wykonania zobowiązania przez jego kontrahenta,

23) wyłączają jurysdykcję sądów polskich lub poddają sprawę pod rozstrzygnięcie sądu polubownego polskiego lub zagranicznego albo innego organu, a także narzucają rozpoznanie sprawy przez sąd, który wedle ustawy nie jest miejscowo właściwy."

kolejne szczegoly juz wkrotce ..........

Używaj Cuilla i Hakii

Arek29 prosze o powage czy kiedykolwiek miales do czynienia z prawnikami czy tez radca prawnym ?

https://209.85.129.132/search?q=cache:s2WkP...;cd=5&gl=pl

"Niezależnie od rejestru klauzul, warto również zwrócić uwagę na przepis kodeksu cywilnego, stanowiący, iż w razie wątpliwości uważa się, że niedozwolonymi postanowieniami umownymi są te, które w szczególności:

[...]

12) wyłączają obowiązek zwrotu konsumentowi uiszczonej zapłaty za świadczenie nie spełnione w całości lub części, jeżeli konsument zrezygnuje z zawarcia umowy lub jej wykonania,

[...]

14) pozbawiają wyłącznie konsumenta uprawnienia do rozwiązania umowy, odstąpienia od niej lub jej wypowiedzenia,

[...]

16) nakładają wyłącznie na konsumenta obowiązek zapłaty ustalonej sumy na wypadek rezygnacji z zawarcia lub wykonania umowy,

17) nakładają na konsumenta, który nie wykonał zobowiązania lub odstąpił od umowy, obowiązek zapłaty rażąco wygórowanej kary umownej lub odstępnego,

[...]"

kolejne szczegoly juz wkrotce ..........

Te są w 100% wystarczające :D

Zwróć uwagę, że żądanie zapłaty ceny za cały okres, pomimo odstąpienia od umowy, jest de facto uniemożliwieniem odstąpienia od umowy. Można na to niby spojrzeć z drugiej strony, że jest to kara, ale wtedy także jest to niedozwolone, bo ta nakładana jest w tym przypadku wyłącznie na konsumenta.

Zwróć uwagę, że żądanie zapłaty ceny za cały okres, pomimo odstąpienia od umowy, jest de facto uniemożliwieniem odstąpienia od umowy. Można na to niby spojrzeć z drugiej strony, że jest to kara, ale wtedy także jest to niedozwolone, bo ta nakładana jest w tym przypadku wyłącznie na konsumenta.

:]

Czy beda jednak tak pewni swego ze pojda z tym do sadu? Czas pokaze ale ten serial sie jeszcze nie skonczyl .....

Używaj Cuilla i Hakii

[...] Dużo lepszym sposobem byłby się dogadać na spłaty roczne . Jeżeli byście wytłumaczyli że was nie stać na to aby jednokrotnie zapłacic tyle kasy to firma z pewnością by się zgodziła opłaty roczne . [...]

Teraz to już pojechałeś na maksa! Dla kogo lepsze niby lepsze? Dla firmy, która w swojej działalności posuwa się do bezprawnych gróźb? Już tylko to jest podstawą nie tylko do unieważnienia umowy, ale i żądania od takiej firmy zadośćuczynienia.

I chłopie błagam, nie chrzań o czytaniu regulaminów. Słyszałeś o PKO BP? UOKiK dowalił im karę za samą wprowadzającą w błąd reklamę, pomimo że w umowie i regulaminach wszystko było w porządku. Niech do Ciebie wreszcie dotrze, że do nieuczciwych praktych rynkowych dochodzi już wtedy. kiedy informacja handlowa TYLKO MOŻE wprowadzać w błąd.

I nie bredź o czytaniu regulaminów. Małow wiarygodnym jest, że konsumenci uparli się i tylko w jednej firmie nie czytają regulaminów. Inne firmy nie mają z tym problemu, jak myślisz, dlaczego? Ano dlatego, że jak są specyficzne warunki umowy, to są opisane w ofercie, w najgorszym przypadku jako tekst z gwiazdką na dole strony.

Ewentualne pytanie sądu nie będzie brzmiało dlaczego klient nie czyta regulaminu, ale dlaczego firma nie zmieniła sposobu prezentacji oferty skoro od wielu, wielu miesięcy ma PEŁNĄ ŚWIADOMOŚĆ, że wprowadza znaczną część konsumentów w bąd. Taki obowiązek nakłada na każde przedsiębiorstwo polskie prawo.

Jesteś kolejnym przykładem osoby ,który nie potrafi czytać ze zrozumieniem .cytujesz fragment mojej wypowiedzi zacierając prawdziwy sens . Mówiąc oględnie nie rozumiesz tego co ja pisze ,a co za tym idzie w podobny sposób nie zrozumiałeś umowy . Umowe z domeny.pl zawarły tylko osoby które zdolność czytania mają podobną do ciebie oraz do kilku osób wyżej .

[...] cytujesz fragment mojej wypowiedzi zacierając prawdziwy sens . [...]

Sens Twojej wypowiedzi odebrałem jako sugerowanie próby "dogadania się" z Domeny.pl i rozłożenia żądanej przez Domeny.pl zaległości na raty. Mylę się?

I nie chodzi o moją zdolność rozumowania, tylko o przestrzeganie przepisów prawa. Każda firma regulamin niezgodny z prawem może sobie wsadzić w cztery litery. Cały czas rozwodzisz się i radzisz. Nie potrafisz jednak wskazać żadnych uregulowań prawnych.

Zamiast więc innym zarzucać brak zrozumienia podaj uzasadnienie swojej tezy w postaci: tytuł ustawy, numer dziennika ustaw, numer artykułu. Jeśli Twoje "porada" są tak dobre, to uzasadnij je w ten prosty sposób.

Arek29 daruj sobie takie swoje porady bo ja w odroznieniu od ciebie wole porade prawnika, radcy prawnego niz wlasna interpretacje prawa

Aha domeny.pl wyslaly zyczenia :D!! POLEW :)!!

Używaj Cuilla i Hakii

[...] cytujesz fragment mojej wypowiedzi zacierając prawdziwy sens . [...]

Sens Twojej wypowiedzi odebrałem jako sugerowanie próby "dogadania się" z Domeny.pl i rozłożenia żądanej przez Domeny.pl zaległości na raty. Mylę się?

I nie chodzi o moją zdolność rozumowania, tylko o przestrzeganie przepisów prawa. Każda firma regulamin niezgodny z prawem może sobie wsadzić w cztery litery. Cały czas rozwodzisz się i radzisz. Nie potrafisz jednak wskazać żadnych uregulowań prawnych.

Zamiast więc innym zarzucać brak zrozumienia podaj uzasadnienie swojej tezy w postaci: tytuł ustawy, numer dziennika ustaw, numer artykułu. Jeśli Twoje "porada" są tak dobre, to uzasadnij je w ten prosty sposób.

Dlatego pisze ,ze nie zrozumieliście mnie .

Proxy to jest skrypt php który pozwala łączyć sie z innymi stronami poprzez wasz serwer. Dokładnie mówiąć służy do zmiany IP .Na tej stronie macie przykładowe bramki proxy

https://www.webproxylist.co.cc/ - bramki proxy padają dlatego trzeba znaleźć działającą

W pasek zapytania wpisujecie wybraną stronę i w necie jesteście widoczni z IP serwera na którym jest postawiona dana bramka proxy .

Domeny.pl nie jest przygotowana na tego typu strony ,bo w regulaminie mają zapis że zabrania się celowego obciążania serwera i jest wymienionych kilka czynności których robić nie wolno. W kwesti proxy nie ma nic ,bo proxy to nie jest celowe obciążanie serwera bo to prosty skrypt do postawienia prostej strony internetowej , a dla serwera jest to "armagedon".

Dlatego wam napisałem ,że trzeba się dogadać o opłaty roczne ( żeby serwer był włączony )

Wy instalujecie na serwerze proxy - a domeny.pl po miesiącu blokują wam hosting ,a wy prosicie o zerwanie umowy i o zwrot pozostałej części wpłaconych pieniędzy , bo hosting wykupiliście pod bramkę proxy i żadna inna strona was nie interesuje . Nawet jeżeli nadal będą chcieć od was kasy wtedy będziecie mieć prawo podać ich do sądu

nie ma takiej mozliwości aby hosting współdzielony wytrzymał bramkę proxy .

Wystarczy taka bramke umieścic na kilku forach ,i już jest po hostingu , bo 5 osób online jest w stanie zajechać serwer .

no chyba że domeny.pl maja parametry zabezpieczające na poziomie dedyka .to wtedy inna sprawa

idac twoim rozumowaniem bedziemy potem miec fakture na 5 tys za blokowanie serwera, czlowieku z ta firma sie inaczej nie da i tyle....

Używaj Cuilla i Hakii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności