Skocz do zawartości

[opinia] Domeny.com Domeny.pl

Fidma

Rekomendowane odpowiedzi

Ja nigdy nim nie byłem ani jako firma ani osoba prywatna, a tu dostaję wczoraj telefon że jest do zapłacenia faktura za pewna domenę, i zaraz będzie wysłane wezwanie do zapłaty.

Tu też radzisz zapłacić?

Ty jesteś kolejną osoba która ma problem z czytaniem ze zrozumieniem . ....

Moja ulubiona gra online ŁÓDŹ PODWODNA

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

no ze wujka trouta tez dopadli to juz istna paranoja ......

Arek29 ty masz swoje pomysly inni maja inne....

Używaj Cuilla i Hakii

[...] Wystarczy taka bramke umieścic na kilku forach ,i już jest po hostingu [...]

Chłopie, wyjdź i nie wracaj. Podżegasz do popełnienia przestępstwa. a nie pomagasz. Mam nadzieję, że z takich rad nikt nigdy nie skorzysta. Wyjaśniło się tyle, że to nie my nie rozumiemy, ale Ty niczego nie łapiesz. Ale zejdę do Twojego poziomu i wyjaśnię.

Ktoś oszukuje. W państwie prawa, a takim jest Polska, są prawne środki ochrony i o takich tutaj dyskutujemy. Rozmawiamy tutaj o tym jak nie pozwolić się okradać i jakie są zgodne z prawem ku temu sposoby. Gdyby ktoś chciał szukać sposobów rozwiązania jak Twoje, szukałby pomocy gdzie indziej (MafiaForum.pl?). Tutaj dyskutujemy o rozwiązaniu problemu a nie szukamy nowych.

No cóż najczęściej nierozumiani są geniusze i idioci. Twoje rady mogą spowodować dodanie dodatkowych kłopotów do już istniejących. Piszesz tak jak byś miał jakiś związek z https://domeny.com https://domeny.pl

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

[...] Wystarczy taka bramke umieścic na kilku forach ,i już jest po hostingu [...]

Chłopie, wyjdź i nie wracaj. Podżegasz do popełnienia przestępstwa. a nie pomagasz. Mam nadzieję, że z takich rad nikt nigdy nie skorzysta. Wyjaśniło się tyle, że to nie my nie rozumiemy, ale Ty niczego nie łapiesz. Ale zejdę do Twojego poziomu i wyjaśnię.

Ktoś oszukuje. W państwie prawa, a takim jest Polska, są prawne środki ochrony i o takich tutaj dyskutujemy. Rozmawiamy tutaj o tym jak nie pozwolić się okradać i jakie są zgodne z prawem ku temu sposoby. Gdyby ktoś chciał szukać sposobów rozwiązania jak Twoje, szukałby pomocy gdzie indziej (MafiaForum.pl?). Tutaj dyskutujemy o rozwiązaniu problemu a nie szukamy nowych.

O fu*k czytać nie potrafisz , nie wiesz co to proxy ,a uważasz siebie za osobe która jest w stanie osądzić domeny.pl . Teraz to mnie rozsmieszyłeś .W ogóleto ile ty masz lat 17 ?

Wszystkie twoje wypowiedzi są żałośnie śmieszne ,ale ta o przestępstwie to juz przesada . :) Poczytaj człowieczku co to takiego proxy . Fakt jest taki że przeczytać możesz ,ale zrozumieć nie dasz rady .

No cóż najczęściej nierozumiani są geniusze i idioci. Twoje rady mogą spowodować dodanie dodatkowych kłopotów do już istniejących. Piszesz tak jak byś miał jakiś związek z https://domeny.com https://domeny.pl

Z takim poziomem inteligencji to już kłopoty macie ,a po świętach będziecie mieć jeszcze większe

arek29, nie ubliżaj nikomu od braku inteligencji. Jeśli sam jesteś taki bystry, to powiedz mi co ja mam sobie zrobić z tym proxy, kiedy ja u domeny.pl nie mam hostingu, a wykupione domeny?! Zdecydowana większość osób ma raczej wykupione w tej firmie domeny, a nie hosting, chociaż i tacy tutaj są. W tym momencie, Twoja rada nie wielu osobom pomoże.

[...] nie wiesz co to proxy ,a uważasz siebie za osobe która jest w stanie osądzić [...]

Między proxy a prawem jest taki sam związek jak między INTELIGENCJĄ a Tobą. Tym samym nie mam z Tobą o czym dyskutować, ale ak sądzę Ty i tak tego nie zrozumiesz Dlatego z mojej strony, jeśli chodzi o dyskusję z Tobą EOT.

Pozostałym zaś sugeruję, aby zdecydowanie nie korzystali z tych pseudoporad.

Piszesz tak jak byś miał jakiś związek z https://domeny.com https://domeny.pl
Z takim poziomem inteligencji to już kłopoty macie ,a po świętach będziecie mieć jeszcze większe

A może firma której tak bronisz będzie miała kłopoty. Hm?

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

szanowny arek29:

1. każesz nam zapłacić rachunek za domeny.pl (nawet ratami-rocznie) - masz prowizję od nich?

2. namawiasz nas do przestępstwa (lame atak + lamanie regulaminu + zaklocanie pracy serwerow domeny.pl) - a my nie jesteśmy przestępcami (jest taki paragraf w KK o przestępczości komputerowej) i nie bedziemy niszczyc im infrastruktury. twoj pomysl jest idiotyczny (jakbys byl mądrzejszy, namawialbys nas na privie na DoS ;-)!

3. czytamy w całości twoje posty, więc nie obrażaj naszej inteligencji, bo to nie jest forum bywalców dyskotek.

4. twoje pomysły są tak abstrakcyjne, że huhuhu ;-) sądzę, że twoi rodzice źle postąpili pozwalając oglądać ci jednocześnie MacGyvera i Muminki.

5. jest takie powiedzienie: "nie karmić trolla" - to nie do ciebie, arek29.

i nie placz potem, ze na privie dostajesz prośby o niezabieranie glosu w tym temacie. naprawde, to nie jest temat w ktorym ludzie sie lansują na gwiazdy forum, ale poważna sprawa - my dochodzimy swojego. a swoje ftustracje idz realizowac na forum gosi andrzejewicz.

a jesli sie nie zgadzasz i uwazasz, ze jestesmy glupi, bo "nieczytamy regulaminu", to zerknij chociaz na to:

https://souaczpark.poznanskirap.com/domeny.com.jpg

nawet nie ma gwiazdki. plusgsm za podobne dostal ogromna kare od uokik!:)!! (cos kolo miliona za "laptopa z modemem za 1zł")

a jesli to do ciebie nie dociera, to moze jestes pracownikiem pewnej firmy i chcesz nas podpuscic;-)

https://www.domeny.pl/page/pl/article147.html

też dostalem zyczenia od nich ;-) - wyslali, jak podejrzewalem przedwczoraj...

coz. dziwie sie, ze mnie jeszcze nie wypisali ze swojej listy (skoro musze placic za rozwiazanie "umowy"), bo ja nie mam ochoty przyjmowac nieszczerych i sztucznych "zyczen" od firmy, ktora uważam że chce ode mnie wyłudzić grube pieniądze...

1. każesz nam zapłacić rachunek za domeny.pl (nawet ratami-rocznie) - masz prowizję od nich?

żenada .Czytać potrafi już 7 latek ,ale zrozumieć co się czyta to jest sztuka, a ty tej sztuki nie opanowałeś

2.namawiasz nas do przestępstwa (lame atak + lamanie regulaminu + zaklocanie pracy serwerow domeny.pl) - a my nie jesteśmy przestępcami (jest taki paragraf w KK o przestępczości komputerowej) i nie bedziemy niszczyc im infrastruktury. twoj pomysl jest idiotyczny (jakbys byl mądrzejszy, namawialbys nas na privie na DoS ;-)!"

Lama to jestes ty . Naprawdę nie zabieraj głosu na temat o który nie masz pojęcia .

Najpierw wydaje ci się ,że jesteś prawnikiem ,teraz wydaje ci sie że jesteś hakerem ,i wiesz co dawno już się tak nie uśmiałem . Myślałem ,że ktoś kto wykupuje dwa serwery ma większe pojęcie o php . Ty nie masz żadnej najmniejszej wiedzy . Nawet doczytać porządnie nie potrafisz . Co ma bramka proxy z atakiem ddos? zaniedbaj ten temat ,albo pisz przynajmniej mam z czego się pośmiać

""(jakbys byl mądrzejszy, namawialbys nas na privie na DoS ;-)!"" .Jakbyś używał mózgu to byś nie wypisywał tych wszystkich bredni. Twoja wiedza w temacie proxy jak i w innych tematach w których się wypowiadasz jest zerowa ,a przeznaczenie proxy jest zupełnie odwrotne ,a dowodem jest możliwość umieszczania reklam Adsense . Znowu to samo ,przeczytałeś cos wybiórczo nie zrozumiałes tego i piszesz głupoty . Już nie będę się powtarzał ,że w ten sam głupi sposób zawarłeś umowę z domeny.pl .

Ja do niczego nie namawiam tylko sugeruję osoba które posiadają wiedze

"3. czytamy w całości twoje posty, więc nie obrażaj naszej inteligencji, bo to nie jest forum bywalców dyskotek."

Nie mam czasu na dyskoteki ,bo wolny czas poświęcam żonie i dziecku . Czytasz moje posty to super ,ale dużo lepiej by było jakbys rozumiał co się do ciebie pisze

4. "4. twoje pomysły są tak abstrakcyjne, że huhuhu ;-) sądzę, że twoi rodzice źle postąpili pozwalając oglądać ci jednocześnie MacGyvera i Muminki."

Na jakiej podstawie twierdzisz ,że pomysł z bramką proxy jest abstrakcyjny ? Jeżeli ty o tym nie masz pojęcia ? Nie wiesz co to bramka proxy ,nie wiesz jak to sie instaluje i nawet nie masz pojęcia gdzie o tym szukać informacji , bo wpisując w gogle "bramka proxy " trafisz na 4 moje strony ,a reszta stron jest podobna ,czyli skierowana do konkretnych osób . Trzeba wpisać "webproxy" ,ale wątpie żebyś potrafił zrozumieć w języku angielskim

"i nie placz potem, ze na privie dostajesz prośby o niezabieranie glosu w tym temacie. naprawde, to nie jest temat w ktorym ludzie sie lansują na gwiazdy forum, ale poważna sprawa - my dochodzimy swojego. a swoje ftustracje idz realizowac na forum gosi andrzejewicz."

Ja nie płaczę tylko wyciągam konsekwencje prawne .To tyle co w tej chwili mogę ci napisać w kwestii twoich wypowiedzi na PW .

"a jesli sie nie zgadzasz i uwazasz, ze jestesmy glupi, bo "nieczytamy regulaminu", to zerknij chociaz na to: "

Sam sobie odpowiedziałeś "jestesmy glupi, bo "nieczytamy regulaminu",""

widzicie sami. arek29 zachowuje sie jak jola rutowicz ktora ma okres i chce isc w srodku nocy do monopola po czekolade z bąbelkami. proszę, nie odpisujcie mu , bo szkoda miejsca na forum - nie bedziemy sie kopać z koniem (którego porwali joli rutowicz ;-).

;-)

Faktycznie "pomysł" z proxy jest idiotyczny. Rozkładać na raty nie polecam. I konto usuną i _wszystkie_ raty zapłacicie. Jeszcze pewnie znając firmę domeny.pl zmienią sobie regulamin i następne pismo z kancelarii prawnej będzie dotyczyło odszkodowania za nadmierne obciążenie infrastruktury. Ciekawe czy Arek który cytuje punkty z regulaminu nie potrafi pokojarzyć paru prostych faktów - że domeny.pl mają w regulaminie punkt pozwalający im ten regulamin zmienić w każdym momencie bez wiedzy klientów i fakt drugi - że już raz to zrobili. Co jest oczywiście niezgodne z prawem, ale chyba lepiej mieć na głowie jeden proces niż dwa.

Już widzę jak firma która robi wszystko, żeby oszukać klienta pozwoli wam nie zapłacić reszty rat jak im narobicie problemów z infrastrukturą.

Jeszcze Arek co do cytowania punktów z regulaminu... to niestety a może na szczęście nie są one prawem. Jeśli regulamin łamie któryś z przepisów o ochronie konsumentów to żaden z tych punktów nie obowiązuje. W regulaminie mogą sobie pisać, że trzeba go przeczytać. Ciekawe jak sąd spojrzy na fakt, że tego regulaminu który podobno "trzeba czytać" nie można było znaleźć na stronie.

Dlaczego zablokują hosting, możesz powiedzieć?

Nic nie zablokują. Niby skąd na tym proxy ma być jakikolwiek ruch? Poza tym to podpada pod jeden z punktów regulaminu. Lub wypowiedzą wam umowę z waszej winy i nie odzyskacie ani pieniędzy ani nie będziecie mieli serwera. Czytajcie to tak: wypowiedzą jeśli w tym będą mieli interes.

3.Domeny.pl po miesiącu góra po dwóch miesiącach blokuje tobie hosting

Dlaczego zablokują hosting, możesz powiedzieć?

Na tym forum jest kilka osób które prowadzą własne firmy hostingowe zadaj im pytanie czy pozwalają na własnych hostingach instalować bramki proxy ,a jeżeli nie to dlaczego ? Być może usyskasz satysfakcjonująca odpowiedz

souaczpark ------- kto to jest Jola Rutowicz?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności