Skocz do zawartości

[opinia] Domeny.com Domeny.pl

Fidma

Rekomendowane odpowiedzi

Na tym forum jest kilka osób które prowadzą własne firmy hostingowe zadaj im pytanie czy pozwalają na własnych hostingach instalować bramki proxy ,a jeżeli nie to dlaczego ? Być może usyskasz satysfakcjonująca odpowiedz

To Twoja rada, więc jaka odpowiedź?

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dlaczego zablokują hosting, możesz powiedzieć?

Nic nie zablokują. Niby skąd na tym proxy ma być jakikolwiek ruch? Poza tym to podpada pod jeden z punktów regulaminu. Lub wypowiedzą wam umowę z waszej winy i nie odzyskacie ani pieniędzy ani nie będziecie mieli serwera. Czytajcie to tak: wypowiedzą jeśli w tym będą mieli interes.

I właśnie baranie o to chodzi aby tobie wypowiedzieli umowe .Jeżeli nie są w stanie obsłużyć danej strony wtedy zrywają umowe ,a reszte kosztów zwracają co wyraznie jest napisane w regulaminie .

souaczpark ------- kto to jest Jola Rutowicz?

Taki wygadany a G. nie nauczył się obsługiwać... https://www.google.pl/search?hl=pl&q=ol...mp;aq=f&oq=

czyli kto to jest ja tej osoby nie kojarzę

Moja ulubiona gra online ŁÓDŹ PODWODNA

Dlaczego zablokują hosting, możesz powiedzieć?

I właśnie baranie o to chodzi aby tobie wypowiedzieli umowe

Owieczko a z czyjej winy będzie zerwana umowa i jakie tego konsekwencje?

Na tym forum jest kilka osób które prowadzą własne firmy hostingowe zadaj im pytanie czy pozwalają na własnych hostingach instalować bramki proxy ,a jeżeli nie to dlaczego ? Być może usyskasz satysfakcjonująca odpowiedz

To Twoja rada, więc jaka odpowiedź?

bo bramka proxy jest to specyficzny rodzaj strony internetowej .słuzy ona do ukrywania IP czyli do przemieszczania się po internecie z IP serwera na którym taka bramka jest postawiona .

zaletą jest anonimowośc w internecie ,a wada jest bardzo duże obciążenie serwera generowane przez użytkowników .Bramka proxy jest to niewielki plik który wystarczy tylko wrzucic na serwer .

Ruch oiczywiście nalezy zapewnić samemu ,a jest to bardzo prosta czynność bo wystarczy taką stronę dodac na kilku forach

Wymagania : php i curl

Jeszcze raz pisze to jest tylko sugestia ,a decyzje podejmuje każdy sam

Na tym forum jest kilka osób które prowadzą własne firmy hostingowe zadaj im pytanie czy pozwalają na własnych hostingach instalować bramki proxy ,a jeżeli nie to dlaczego ?

A domeny pozwolą?

Już napisałem, że wypowiedzą umowę z twojej winy i być może jeszcze za to im dodatkowo zapłacisz. Na przykład jeśli będą cię jednak trzymać i szybko przekroczysz transfer płacisz za każdy GB.

Ciekawe czy wiesz, że to 16PLN za każdy GB. Właściwie to nie wiem ile, tyle kosztuje "w cenniku", więc może gdzieś indziej na stronie jest napisane, że kosztuje np. 35 PLN za GB. Świetna rada :)

Zabronione jest zarówno umyślne jak i nieumyślne (np. na skutek błędów w skryptach Abonenta) przeciążanie sieci i serwerów

Ciekawe czy wiesz, że to 16PLN za każdy GB. Właściwie to nie wiem ile, tyle kosztuje "w cenniku", więc może gdzieś indziej na stronie jest napisane, że kosztuje np. 35 PLN za GB. Świetna rada :)

A może o to właśnie chodzi co arek29 ?

arek29 - nie wiesz kto to jest jola rutowicz?? to jest miszczyni stawiania bramek proxy po oplaceniu żądania do zaplaty z bezprawnym wpisem do KRD ;-)

i nie pisz mi na privie:

Do zobaczenia w sądzie .Myślałem ,że tobie podaruje ,ale jednak nie . Będziesz miał okazje przekonać się jak się walczy o własne prawa

A może o to właśnie chodzi co arek29 ?

dyskutujesz z osobami które nie mają pojęcia . Zapytaj się własciciela hostingu przez jaki czas jest w stanie utrzymać bramkę proxy .W domeny.pl w najmiejszym pakiecie masz aż 42 G miesięcznie

arek29 - nie wiesz kto to jest jola rutowicz?? to jest miszczyni stawiania bramek proxy po oplaceniu żądania do zaplaty z bezprawnym wpisem do KRD ;-)

i nie pisz mi na privie:

Do zobaczenia w sądzie .Myślałem ,że tobie podaruje ,ale jednak nie . Będziesz miał okazje przekonać się jak się walczy o własne prawa

Jak najbardziej kieruje sprawę do sądu .To co napisałes na PW jest żenujące nikt mi nie będzie groził .To jest tylko forum ,a tobie trochę sie pomieszało . Grozisz mi ,a co za tym idzie mojej rodzinie - sprawę kieruje do sądu

zgadzam sie. temat dotyczy nas i naszego problemu z domeny.pl

to jest bardzo powazna sprawa i nie robmy z tego farsy, bo ktos moze z nas boki zrywac.

od tej pory zatem nie odpisujemy na posty uzytkownika arek29, ktory niema z tym problemem nic wspolnego i nic nie wnosi do dyskusji poza pomyslami placenia domeny.pl pieniedzy ratami i niszczenia ich systemu.

Jeśli się nie zgadzacie z arkiem to ja bym włączył ignore. To ważny temat, także dlatego, żeby więcej osób się nie nacięło na te ich "świetną promocję". Po co adminka ma go zamykać?

Temat już nie jest ważny .Bo do dzisiaj była możliwość składania odwołania .Teraz ruch nalezy do firmy domeny.pl .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności