Skocz do zawartości

[opinia] Domeny.com Domeny.pl

Fidma

Rekomendowane odpowiedzi

Jak najbardziej kieruje sprawę do sądu .To co napisałes na PW jest żenujące nikt mi nie będzie groził .To jest tylko forum ,a tobie trochę sie pomieszało . Grozisz mi ,a co za tym idzie mojej rodzinie - sprawę kieruje do sądu

Wielu było tu takich jak ty. Skończyło się na słowach.

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

a o to prawdziwa twarz p. souaczpark

nie obrazaj mnie leszczu bo wiem co to jest proxy - w 1999 przewodzilem pewnej grupie hackerskiej wiec znam sie na tym wszystkich sprawach.
.Kolejny fragment z PW

haker który nie potrafi przeczytać umowy :)

arek29 na moje oko to facet z domen.pl, chciał wyrwać jeszcze trochę kasy.

no pewnie .Musze ci powiedzieć ,że mnie teraz rozgryzłeś ;)

Moja ulubiona gra online ŁÓDŹ PODWODNA

arek29: to co ci pisze na priva to jest nic :) nie grozilem ci, tylko wyrazalem swoje prywatne zdanie o tobie, a do tego mam prawo. a ze grozilem twojej rodzinie to juz jest twoja jakas projekcja ;-)

https://souaczpark.poznanskirap.com/arek2.jpg

https://souaczpark.poznanskirap.com/arek3.jpg

patrz co tu mamy na ciebie - publiczne namawianie do przestepstwa i znieslawienie publiczne. z tego sie nie wywiniesz (kodeks karny)

i skonczmy te zenujaca dyskusje bo tu chodzi o cos innego. koniec!

Szkoda ,że mi nie wpłaciliście bo bym miał świeta z darmo .Może podam konto i kazdy dobrowolnie wpłaci mi po 500 zł i zemną będziecie kwita ? :)

zachowaj to bo to ci się przyda . Ja z tobą zakończyłem dyskusje ,a będziemy rozmawiali ale w innym miejscu . Nie odpowiadaj na moje posty bo mnie drażnisz hakerze

i jeszcze jedno / To co nie jest zabronione jest dozwolone . Proxy w domeny.pl nie jest zabronione .

Natomiast grożenie mi ,jest zabronione .

Nie karmić trolla!!! Ludzie, opanujcie się i nie odpowiadajcie na posty trolla. Nie czytajcie ich nawet, bo tylko ciśnienie Wam podskoczy.

Z domeny.pl sprawa jest prosta. To domeny muszą w sądzie udowodnić, że klient jest im coś winien. Klient nie musi udowadniać, że nie jest do niczego zobowiązany, dokładnie tak samo, jak nie musi udowadniać, iż nie jest np. wielbłądem, albo hobbitem.

A w 99% przypadków domeny.pl nie są w stanie udowodnić, iż którykolwiek z oszukanych przez nich klientów jest im cokolwiek winien. Nie tylko dlatego, że ichnie regulaminy są sprzeczne z prawem. Przede wszytkim dlatego, że żaden z klientów domeny.pl nie podpisał z nimi zadnej umowy. Umowa która powoduje zobowiązania przyszłe (czyli np. dowolny zapis ze klient u nich coś będzie przedłużał), albo której wartość przekracza 3000 zł (z pamięci próg podaje, moge sie mylic o 1K) musi być zawarta w formie pisemnej. KROPKA. Nie ma tu dalszych dyskusji, w domeny.pl mogą zatrudnić 100 aplikantów radcowskich, czarodzieja i mechagodzille ale dalej nic nie zdziałają. Gdyby ktoś został przez nich pozwany, co jest mało prawdopodobne, wystarczy w sądzie zadać jedno pytanie: A gdzie jest umowa, którą jakoby podpisałem? I sprawa się kończy... Nie trzeba się tu przy tym powoływać na uokik czy cokolwiek innego.

Jedynym problemem jest jak ktoś usiłuje odzyskać od nich domeny. To wtedy niestety on musi pozwać tę firmę i udowodnić ze został przez domeny.pl oszukany. Przy czasie trwania rozpraw sądowych w Polsce, oznacza to ze w 90% wypadków taka domena będzie juz bezwartościowa... No ale zawsze można domagać sie zadośćuczynienia.

DO TROLLA: Uprasza się o nie komentowanie mojego posta. I tak twoich nie czytam, wiec nie masz po co się produkować. Choć znając naturę trollów i tak bedziesz :)

PS. Nie czytam również postów które zaczynają się od cytatu postu trolla.

Nie karmić trolla!!! Ludzie, opanujcie się i nie odpowiadajcie na posty trolla. Nie czytajcie ich nawet, bo tylko ciśnienie Wam podskoczy.

Z domeny.pl sprawa jest prosta. To domeny muszą w sądzie udowodnić, że klient jest im coś winien. Klient nie musi udowadniać, że nie jest do niczego zobowiązany, dokładnie tak samo, jak nie musi udowadniać, iż nie jest np. wielbłądem, albo hobbitem.

A w 99% przypadków domeny.pl nie są w stanie udowodnić, iż którykolwiek z oszukanych przez nich klientów jest im cokolwiek winien. Nie tylko dlatego, że ichnie regulaminy są sprzeczne z prawem. Przede wszytkim dlatego, że żaden z klientów domeny.pl nie podpisał z nimi zadnej umowy. Umowa która powoduje zobowiązania przyszłe (czyli np. dowolny zapis ze klient u nich coś będzie przedłużał), albo której wartość przekracza 3000 zł (z pamięci próg podaje, moge sie mylic o 1K) musi być zawarta w formie pisemnej. KROPKA. Nie ma tu dalszych dyskusji, w domeny.pl mogą zatrudnić 100 aplikantów radcowskich, czarodzieja i mechagodzille ale dalej nic nie zdziałają. Gdyby ktoś został przez nich pozwany, co jest mało prawdopodobne, wystarczy w sądzie zadać jedno pytanie: A gdzie jest umowa, którą jakoby podpisałem? I sprawa się kończy... Nie trzeba się tu przy tym powoływać na uokik czy cokolwiek innego.

Jedynym problemem jest jak ktoś usiłuje odzyskać od nich domeny. To wtedy niestety on musi pozwać tę firmę i udowodnić ze został przez domeny.pl oszukany. Przy czasie trwania rozpraw sądowych w Polsce, oznacza to ze w 90% wypadków taka domena będzie juz bezwartościowa... No ale zawsze można domagać sie zadośćuczynienia.

DO TROLLA: Uprasza się o nie komentowanie mojego posta. I tak twoich nie czytam, wiec nie masz po co się produkować. Choć znając naturę trollów i tak bedziesz ;)

PS. Nie czytam również postów które zaczynają się od cytatu postu trolla.

bo prawo sprzedaży bezpośredniej jest inne ,a prawo sprzedaży online (wirtualnej) jest inne , i to jest tak samo jak na allegro . Jeżeli klikniesz kup teraz ponosisz wszystkie konsekwencje prawne jeżel nie wpłacisz pieniędzy . :)

a wt tego nie chcecie zrozumiec ,że sprzedaż bezpośrednia oraz sprzedaż online podlega pod zupełnie rózne prawo

Jeden lepszy od drugiego. Ten bałagan ciężko nawet posprzątać. Zostawię tak jak jest ale jeszcze raz zaczniecie to zamknę go nieodwołalnie.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

akurat prosilem o odblokowanie tematu

Naprawde nie warto go zamykac bo pokazuje on dzialanie pewnych firm, dodatkowo ile to mozliwe staram sie tutaj edukowac w zakresie swoich praw..... a zatem panowie czytajcie posty ze zrozumieniem, korzystajcie z pomocy poki mozna.

Za duzo jest tutaj wartosciowych postow na ten temat a jedna ze stron napewno tylko na to bedzie liczyc a wiec bede nalegac zeby temat zostal caly czas odblokowany nawet gdybym tylko ja musial tutaj pisac tylko sensowne posty.

Arek29 napisal ze

Temat już nie jest ważny .Bo do dzisiaj była możliwość składania odwołania .Teraz ruch nalezy do firmy domeny.pl .

Ja jeszcze osobicie nie dostalem takiego wezwania gdy dostane to zostanie zlozone odpowoednie pismo, przypomina ze ma sie na to 2 tygodnie od otrzymania wezwania a nie od jego wysalania przez kogos tam..... a wiec temriny dla kazdego sa inne

przypomina ze wezwanie do zaplaty przez kancelarie prawna to nie jest to samo co wezwanie do zaplaty przez sad w trybie upominawczym

w trybie upominawczym trzeba zlozyc odpowiedni sprzeciw w ciagu 2 tygodni i wtedy wezwanie sadowe traci moc i sprawa kierowania jest do rozpatrzenia w sadzie i tam dopiero zaczyna sie zabawa.

Takie wezwania maja na celu wywarcie psychicznej presji na rzekomym dluzniku aby to zaplacil ale dopiero sad dokonuje odpowieniej oceny faktow i zapisow.

Używaj Cuilla i Hakii

witam

dostałem informację od firmy domeny.pl o tym że moge zostać wpisany do KRD mieszczącego sie we wrocławiu. zadzwonilem z ciekawości do KRD z zapytaniem jakie firmy moga wpisywać dłuzników wiec wymieniono min przedsiębiorów telekomunikacyjnych. zapytałem wręcz czy słyszała pani o fimie domeny.pl a ona chwileczke zapytala sie kogoś i uzyskałem informacje nastepującje treści: firma domeny.pl figuruje jako przedsiebiorca telkomunikacyjny w BIP.

zajrząłem na te strone https://www.bip.uke.gov.pl/marta/searcherRptForm.vm

i niestety nie ma takiej firmy w rejestrze! Próbowąłem dodzwonic sie do BIP pod numer 022 53 49 174 ale niesety nikt nie obiera.

teraz pozostaja moje watpliwości co do dziąłań tych firm:

czyżby KRD mylnie informowąl klientow?

A jeśli rzeczywisice firma z krakowa jest przeds. telekom. to zmieniajac regulamin miala obowiazek poinformowac o tym ze zmienia sie regulamin oraz o mozliwosci rezygnacji z ich uslug a tego nie zrobiła!

Proponuje nagrywanie wszelkich rozmów telefonicznych(które moga sie przydać podczas ewentualnych zasądzeń)

pozdro

(Ps z godz. 11.55 z infirmacji UOKIK firma domeny.pl jest brana pod uwage w postepowaniu jako operator pocztowy i telekomunikacyjny)

Opinia ma charakter ocenny, a przez to nie jest zniesławiające i nie stanowi realizacji znamion czynu opisanego w kk.

Uznanie za bezprawne „opinii”, stanowiłoby zbyt daleką ingerencję w sferę poszanowania wolności ekspresji i naruszałoby art. 10 ust. 1 Konwencji o Ochronie Praw Człowieka i Podstawowych Wolności

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności